Yukarı
37

Levent Eyipişiren

Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'ya gitmesi, Erdoğan'ın Başkanlığını meşrulaştıracak

07 Ağustos, 2016

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne MHP Genel Başkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile katılacağını ifade etti.

'Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımızın Milletimize Daveti' olarak posterleri basılan mitinge CHP Genel Başkanının katılımı, tam da aşağıda sıralayacağım gerekçelerle yanlış bir karar olarak karşımıza çıkıyor.

Katılmışken ifade edeceğim noktaları o yüzbinlerce AKP ağırlıklı seçmene söylemeyecek olması halinde ise rezalettir.

ERDOĞAN'IN BAŞKANLIĞINI MEŞRULAŞTIRDIN!

Sayın CHP Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanın Devlet Başkanlığı rolünü meşrulaştırma ve 14 yıldır iktidar olan AKP'nin başarısız yönetim ve Cemaatle kolkola çalışması sonucu çökerttiği devlet sorumluluğundan sıyrılma kılıfı YENİKAPI'ya katılması HATADIR!

15 Temmuz'da gerçekleşen ve hepimizin karşı çıktığı ve ne mutlu ki başarısız olan darbe girişimi sonrası AKP'nin CHPyle sıcak diyalog aramasının tek nedeni, artık temsilcisi oldukları siyasal İslamın çöktüğü ve devleti yönetemediklerinin tescillendiği bir ortamda, CHPnin birlik kisvesi altında bağırmamasını sağlamaktır.

ÖYLE BİR BAĞIRLARINA BASTILAR Kİ, ADAMIN NEFESİNİ KESTİLER

Yani, AKP ve RTE, CHP ve Genel Başkanını bağrına öyle bir basıyor ki, bağırdığında sesi nefes alamadığı için kısık kalsın ve karşısında bağırdığının bağrında sönümlensin. Bunu siyaseten pazarlamanın sloganı da çok masum gözüküyor:

"Ülke olağanüstü şartlardan geçiyor, birlik olma zamanı". 

Şimdi soru şu:

Kiminle, ne için, neden birlik zamanı?

Hesap vermesinler diye mi Hükümetle ve AKP ile birlik olacağız?

Bu AKP'lilerin batırdığı devlete dair suçları yüzlerine vurulmasın diye uydurduğu siyasi söylem, başta CHP MYK'da kabul görüyor ve çok vahimdir.

Ülke darbenin kıyısından geçti ve başarılı olsaydı yine yeni iktidar sahipleri Cemaat dayanışması içindeki AKP kadrolarından şekillenmeyecek miydi?

Halen 'kandırıldık' yalanı ve örtülü itirafı bizler için yeterli bir özeleştiri mi görülecektir? 

CHP Genel Başkanı ve MYK üyeleri, Hükümetin kendilerine medyada, Saray'da ve Yenikapı'da 1 milyonluk kitle önünde hitap şansı vermesinin büyüsüne kapılmıştır. Kimin laik demokratik sosyal hukuk devletinin yıkılması için odak olduğu bellidir ve mevcut CHP yönetimi, Genel Başkanı nedeniyle pozisyon kaybetmiş, tam cepheden siyasi taaruz yerine sükunet çağrısı yapmayı seçmiştir.

CHP birlik sergilemelidir ama "devrimci, demokrat, laik, çağdaş, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, ulusalcı anti-emperyalist kadrolarla, emekçilerle, sömürülenlerle, Alevilerin ve Amerikancı olmayan seküler Kürtlerin" devlet içinde tekrar kapsanacağı güçlerle dayanışma içinde olmalıdır.

Gelelim mitingte Genel Başkanımdan ne beklediğime...

Sayın Genel Başkan kalkıp sadece Atatürk'ün ağzından emperyalizmle ve işbirlikçisi şeyhlerle ve Kürtçülük yapan ajanlarla yaptığı mücadeleyi, laiklik vurgusunu ve Gençliğe Hitabesini okusa yeterlidir.

KILIÇDAROĞLU YUHALANMAK KORKUSUNDAN YUVARLAK KONUŞACAKTIR

Ancak endişem odur ki; yuhalanmaktan korkarak yuvarlak konuşacaktır.

Sorunun köküne inemeyecektir.

Siyasal İslamın ülkeyi ne hale getirdiğini anlatamayacaktır.

"Yeni Anayasada LAİKLİK OLMAMALI" diyen TBMM Meclis Başkanına dönüp, "şimdi anladın mı laiklik devlet için ne önem taşır" diye hesap sorabilecek midir dersiniz?

"Birliği bozan konuşma yaptı" denmesinden ürkerek "hepiniz cemaatçisiniz beraber çökerttiniz bu devleti" diyebilmesini bekliyor musunuz davetlisi olduğu mitingte?

"Dinsiz" derler korkusuyla laikliği anlatmayacak, liyakat tarifi ile oyalayacaktır.

Beraber yürüdünüz 40 yıldır bu yollarda, beraber ıslandınız yağan yağmurda, şimdi kandırıldık, mağduruz, üzgünüz demeyin ulan, hepiniz orada ve eleleydiniz, şimdi bu meydanda da halen çok sayıda gizlenmiş Fettullahçı ve Şeriatçı demokrasi havarisi kesiliyorsunuz ama halen anlamıyorsunuz ne için tekbir getirdiğinizi diyerek zihinlerini sarsmayı deneyemeyecektir.

O kadar kinini dinine hapsetmiş bir devlet yönetimi sergilediniz ki,bir tek Alevi Kaymakam, Vali, Paşa atamasına izin vermediniz diye hesap sorabilecek midir?

CHP'NİN TABANI TEHDİT DEĞİLDİR KEMAL BEY!

Bu devlette sizi Cemaate ve darbeye karşı koruyabilecek kitleler; Atatürkçüler, Demokratlar, Ulusalcılar, Alevilerdir.

Ama bizim bu doğal tabanımızı sizler halen ve ısrarla tehdit görüyorsunuz. Geçici bir koruma, sığınma nedeni ile bize imkan tanıyor muhattap alıyorsunuz ve biz bunun farkındayız diyebilmesini çok isterim ve ayakta alkışlarım.

İzleyip yanılmayı umuyorum.

Riskleri hesaba ne kadar kattı MYK dersiniz?

Taksim Manifestosunu okuyup oylamaya mı sunacak Kemal Bey mitingte? Hiç sanmıyorum, komik kaçabilir.

Peki ya Sayın Genel Başkan konuşurken alakalı yada alakasız bir noktada yüzbinlerce katılımcı tekbir getirirse ne olur? Aleviler ve kemik CHP tabanı çok rahatsız olursa, ciddi bir tepki gibi algılanır ve sokaklar hareketlenebilir mi?

Umarım olmaz.

RTE'nin arkasında saksı gibi dizilen muhalefet Genel Başkanları ve hatta belki bitişinde elele verilecek bir fotoğraf görüntüsü hiç unutulmayacak. RTE ihtiyaç duydukça bunu siyasi piyasaya sürecektir.

Cumhurbaşkanımız da "Ey üst akıl gör burası Türkiye" diyerek kişisel gücüne dair gösteri yapacaktır.
Gerçekten endişelerime dair yanılmayı partim ve memleketim adına çok istiyorum.

Daha çok su kaldıracak bu 7 Ağustos...

Hep birlikte göreceğiz.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR