Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Genç Ofis!

01 Ekim, 2016

Gözümün önüne birden 1990 yılında çınarlıda bir marangoz Atölyesinin içindeki odayı büro haline dönüştürüp, eski eşimin ilk Avukatlık mesleğine bu şartlarla başlamak zorunda kaldığı günlerimiz geldi.

İmkânlarımızın olmadığı, hayata da tutunmak zorunda olmamız gerçeği vardı! Bir arkadaşımız çınarlı meslek lisesinin karşısında kendi marangoz atölyesinin girişinde yer alan kullanmamızı teklif ettiği küçük odayı düzenleyerek, pırıl pırıl bir büro haline getirmiştik. İkimizde çok gençtik, hayata yeni başlıyorduk ve hiçbir desteğimiz yoktu…

Bir masa ve iki sandalyeden oluşan büromuzda eski eşim Avukatlık mesleğine başlamıştı.

İzmir Barosunun denetçileri yeni açılan Avukat büroları denetliyordu.

Bizimde büroyu denetlemek için gelen yetkililer büromuzun yerini beğenmediler! “Büromuzun, Avukatlık mesleğini icra etmeye uygun olmadığını” söyleyip, gittiler… Bütün şevkimizi kırdılar… Daha mesleğe hizmete başlamadan İzmir Barosundan “yokluğun cezası”  ilk ikazımızı almıştık!

İmkân vardı da biz mi istemedik...

“Hey gidi günler hey!” diyorum şimdi... İnsan nereden nereye geliyor… Ama nasıl geliyor?

İzmir Barosu  “Genç Ofis” adı altında proje başlattı” İzmir Barosu Başkanı Av.Aydın Özcan “İzmir Barosu, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızın büro açmada çektiği zorlukları aşmalarını sağlamak için Genç Ofis’ler açıyor.” haberini de okuyunca hem şaşırdım hem de sevindim. Beni 26 yıl öncesine geri götürdüler…

Bu haber mesleğe yeni başlayacak, stajını bitirip barodan ruhsatını alan ancak büro açmak için kaynak bulamayan avukatlar için “Genç Ofis” projesi önemli bir fırsattır.

 “Ahhh be 26 yıl önce nerelerdeydiniz?” dedim…

Barolar arasında bir ilk olma özelliği taşıyan projenin yaratıcılarını ve uygulayıcılarını bizim için artık çok geç de(!) olsa mesleğe yeni başlayan ‘Genç Avukatların’ ofis açmalarına destek sağladıkları için İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ı ve ekibini tebrik ediyorum.

Meslek odaları mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarına rehber olmalılar…

İzmir Barosu bir yandan seçim heyecanı da yaşarken,  2016 – 2018 dönemi için seçim çalışmalarını ortak akılla yürütmeye çalışıyor. İzmir Barosu’nun 15- 16 Ekim'de yapılacak Olağan Genel Kurulu’na sayılı günler kaldı.

İzmir Baro Başkanı ve Adayı Av. Aydın Özcan iki yıl içinde yapmış olduğu icraatlarla bu seçimde de sağlam adımlarla ilerliyor.

Hukukçu bir aileye mensup olmam dolayısıyla da özellikle Avukatların mesleki hareketlerini önemsiyor ve yakından izliyorum.

Seçime az bir süre kaldı! Cumhuriyetçiler adına Aydın Özcan ve Mehmet Kozan başkanlık için yarışacak. "Çağdaş bir kente çağdaş bir Baro" sloganıyla yola çıkan Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Cemal Nedret Erdem… "Bağımsız Savunma Grubu "ise sandığa Ahmet Dokucu ile gidecek. Milliyetçi Avukatlar Grubu ise, seçime başkan adayı Ergun Sakızlı ile devam dedi!.. 

"Baro Avukat İçindir." anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ve  “İzmir gibi düşünen bir baro olacağız” sloganıyla yola çıkan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’a ve Başkan adaylarına başarılar diliyorum...

Çalışan/Adil olan kazansın diyorum!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR