Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

İzmir’e hoş geldin Tunç Soyer

29 Ocak, 2019

   CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı konusunda parti organlarından çıkan “Tunç Soyer” kararı bütün ezberleri bozdu.

   Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; pozitif ve hoşgörülü yaklaşımlarıyla sakin, kararlı, iradeli tavrının enerjisi ile yaşadığı kenti kısır döngüden çıkaracaktır.

   CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, herkesi kucaklayacak, kitleleri heyecanlandıracak, donanımlı bir insandır.  

   Tunç Soyer ismini “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı” olarak 2013 yılından beri telaffuz ediyorum.

   “Tunç Soyer” başlıklı yazımı 31 Ağustos 2013 de yazmış, 2014 yılında Tunç Soyer'in aday olmasını istemiştim.

   Soyer ile “Seferihisar ve Belediyecilik” hedeflerine dair programlarla sohbetler gerçekleştirdik.

   Tunç Soyer başlığını neden attığımı 2013 yılında da yazmıştım. Şimdi yine aynısını yazıyorum “Tunç Soyer’in benim reklamıma ihtiyacı yok”. Benim için çalışmalarını takip ettiğim, takdir ettiğim, yerel yönetimler konusunda örnek alınacak insanlardan biridir. Gazetecilik mesleğimde söz konusu olan “yiğide hakkını vermek” ise sözümü de, kalemimi de esirgemem.

   Seferihisar da yaptığı işleri, tüm dünyanın beğenisini kazanan çalışmalarını, çiftçiye ve üreticiye verdiği desteği, turizme yaptığı hizmetleri, sivil toplum kuruluşları ile sorumluluk hareketlerine verdiği önemi, uluslararası alandaki vizyon çalışmalarını hepimiz biliyoruz.

   Seferihisar Türkiye’nin ilk “Citta Slow”u olarak, kaliteli bir hayat sürmek isteyenlerin ilgisini çekmeyi başarması ile ismini İzmir il sınırlarına taşıdı.

   Türkiye'deki ilk "Sakin Şehir’in” belediye başkanlığı Tunç Soyer’in uluslararası alanda da tanınır olmasını sağladı.

   "Tohumun bankası topraktır" anlayışıyla ilçede tohum yasağına karşı tohum takası yapılıyor.

   2009 yılında kurulan Çocuk Belediyesi ile çocukların en önemli haklarından biri olan "katılım hakkını" hayata geçirdi.

   Seferihisarlı kadınlar üretimlerinden para kazanmaya başladılar. Ev kadını olmaktan çıktılar. Toplum içindeki yerleri değişti. Seferihisar için kadınlar değişimin kaldıracı oldu.

   Seferihisar Şenliği’ni başlatarak, Ahıska Türkleri’nin gecesinde “çırpınırdı karadeniz”i söylerken, bir gece sonra Kürtler’le halay çekti. Farklı yaşam kültürlerine ve geleneklerine Seferihisarlılık aidiyeti kazandırdı.

    Tunç Soyer bilgi hamalı değildir!.. Uygulamalarıyla projelerini gerçek hizmet politikalarına dönüştüren Seferihisar Belediyesi takımının değerli lideri/öncüsüdür.

    Seferihisar'da yarattığı şehircilik modeli ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak İzmirlilerle, İzmir’i bahara kavuşturacak!

   Yönetim anlayışının temelinde yatan “İyi yönetici kendisine gelen projeler arasında iyi olanı seçebilen yöneticidir” John F. Kennedy sözünden etkilenen, Belediye Başkanlığı sürecinde hayatın gerçekleri ile örtüşen projeleri gerçekleştirme amacı içinde yer alan beş hedefle kendine bir yol haritası çizdi.

   Ve nihayet Tunç Soyer’in adı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin esen rüzgârlarında CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi!..

   Kafaları karıştırmaya uğraşanlara, kötülük peşinde olanlara, yakıştırmalarla farklı dalgalanmalar yaratanlara en iyi cevabı Tunç Soyer verecektir.

   İlerlediği bu yolda, sessiz devrimine ses getiren Cittaslow sayesinde Seferihisar’ı dünya ile buluşturan Tunç Soyer için, “Geleceğin Türkiye’si” projesi, Seferihisar’dan başlayan ve göllerin okyanuslara dönüşmeden önceki antrenmanıydı!

   Tunç Soyer’in hizmet inancında salyangozun bıraktığı iz’le Seferihisar için “başka bir dünya mümkün” ise İzmir için de “başka bir İzmir mümkündür” fikri Türkiye’ye de  ilham olacak…

   Memlekette iyi şeyler olmaması için başka bir sebep var mı?

   İyilik ve güzellikler olduğu sürece…

   İzmir’e 31 Mart tan itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı olacak isim Tunç Soyer’dir. Tunç Soyer demokrat bakış taşıyan bir insandır!

   Yeter ki inan, yeter ki çalış, yeter ki başar hedeflidir!..

   İzmir için umarım bundan sonra her şey çok güzel olur.

   Geleceğin Türkiye’sinde İzmir Tunç Soyer’i bekliyor!

   7/24 çalışan, koşan; idealleri olan bir insanla İzmir artık dört mevsim koşmak istiyor!..

   “İzmir’e”  Hoş geldin Tunç Soyer!

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'60 günde 20 kilo verdi' dendi, ünlü oyuncu isyan etti

Oyuncu Ezgi Mola'nın 60 günde 20 kilo verdiği iddia edildi. Mola hakkında çıkan habere tepki gösterdi. Ezgi Mola işletmeci Mustafa Aksallı ile 8 Mayıs 2023'te sade bir törenle dünyaevine ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR