Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Son noktayı biz koyarız; gitmiyoruz!

16 Ağustos, 2019

“DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi eğitimimizi,  herhangi bir şekilde kesintiye uğratacak bir binaya gitmiyoruz!” diyor öğrenciler…

Binlerce öğrencinin en temel hakkı olan eğitim hakkı güvence altında değildir.

Öğrenciler Anayasada güvence altında olan eğitim haklarının peşindeler. Mağduriyetleri sürecin başından beri giderilmedi.

Kamuoyuna açıklanmayan deprem raporlarının tamamı kamuoyundan ısrarla saklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin çözüm önerilerine kulak tıkandı ve geçiştirildi. Kamuoyunda yanlış bir algı yaratmaya çalışılıyor. Anayasal hakkı olan eğitim haklarını istiyorlar.

Tınaztepe GSF eğitimine asla ve asla uygun değildir. Yüzde seksen uygulamalı eğitim yapan,  her  sanat dalının yapısı gereği, özgün tasarlanmış mekânlara, araç gereçlere gereksinim duyulan bir eğitim kurumu için imkânları mevcut olmayan taşınılacak bu bina sanata hizmet etmez.

Bu tavır sanat eğitimin durdurulması demektir. Sanatta ilerleme yolunu engellemektir.

Ameliyathanesiz hastane olmayacağı gibi, Sanat eğitimi altyapısı olmayan bir binada da sanatçı yetişmez...

Sözü edilen iki yıl bekleme süreci boş bir hayaldir. Tınaztepe’deki binanın şartlarına baktığımızda eğitim iki yıl engellenecek, öğrencilerin eğitim haklarından iki yıl çalınacaktır.

Okulların açılmasına bir ay kala alınan bu taşınma kararı da yanlıştır. Ev mi taşıyorsun kardeşim. Fakülte dediğin hele içinde sanat ve sanatçı üretimi varsa emeğin taşınması mümkün mü? Taşınma süreci bile en az 6 ay sürer.

Bilerek ve isteyerek GSF'nin eğitim süreci engellenecektir. DEÜ GSF bitirilmek istenmektedir!

 

 

 

 

 

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR