Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Balçova Termal Kültür ve Dayanışma Derneği’nden “Birlik ve Beraberliğe” Çağrı

26 Kasım, 2019

   Balçova, toplumsal dinamiklerinin birlikteliği, huzur ve kardeşlik ortamı, kamu kurum kuruluşları- vatandaş ilişkileri açısından İzmir’in her zaman örnek olarak gösterilen ilçelerinden birisidir.

   Balçova Termal Kültür ve Dayanışma Derneği gerçekleştirdiği “Birlik ve Beraberlik” yemeğinde hemşerilik bağı taşıyan insanların dayanışma kültürü içerisinde bir araya gelmelerini sağladı. 

C:\Documents and Settings\USER\Desktop\b5.jpg

   Dernek Başkanı Mustafa Dikmen yaptığı konuşmada; “ Değerli büyüklerimiz bu derneği, Balçovalıların geleneklerine, kültürlerine sahip çıkmak ve onları yaşatmak adına kurdular. Biz de etkinliklerimizle 1980 öncesi atalarımızdan bize yadigâr kalan geleneksel Cumhuriyet Bayramımızda keşkek geleneğimizi tekrardan yaşatmak için yapıyoruz. 35 yıl sonra tekrar hayata geçirdik. Başta Mehmet Ali Çalkaya’ya ve Fatma Çalkaya ya verdikleri destekler için yürekten teşekkür ediyorum. Kültürüne sahip çıkmayan, başka kültürlerde sahipsiz kalır. Balçovalılar olarak kültürümüze geleneklerimize, değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Atalarımızdan yadigâr kalan bu topraklarda sahipsiz kalmamak için değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu dernek çatısı hepimiz için bir fırsat. Derneğimizin kapısı kendini Balçovalı hisseden, Balçova’yı seven, Balçova’ya gönül veren herkese sonuna kadar açık… Sekiz aydır on dokuz genç kardeşimizle Balçova da bir araştırma yapıyoruz. Tek tek gidip en köklü aileleri ve sülaleri ortalama kaç ailenin yaşadığını araştırarak tespit ettiler. Balçova da 215 köklü aile ve sülale var ve bugüne geldiğimiz de sayı olarak ortalama 21 bin kişiden oluşan Balçovalıdan bahsediyoruz. Dernek çatısı değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkmak adına bu dernek çatışı altında toplanalım. Gençleri derneğimize davet ediyorum. 

   “Birlik ve Beraberlik” gecemize katılarak bizleri onurlandıran Balçova Belediye Başkanı Sayın Fatma Çalkaya'ya, bir önceki Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Çalkaya’ya, Balçova Şoförler Odası Başkanı Sayın Cemal KÜLİCE'ye ve çok kıymetli Balçovalı Hemşerilerimize yürekten teşekkür ederim” dedi…

C:\Documents and Settings\USER\Desktop\b1.jpg

   Sosyal dayanışma bir toplum içerisinde yaşayan insanların aralarındaki yakınlaştırıcı bağları ve karşılıklı yardım veya işbirliği ile ilgili durumlarını gösteren bir oluşumdur. 

   Sosyal dayanışmanın bir toplumda oluşabilmesi için, öncelikle fertlerin diğerlerine karşı iyi niyet ve samimi bir hisle yaklaşması gerekmektedir. 

   Balçova Termal Kültür ve Dayanışma Derneği sosyal dayanışma bağlarını güçlendirici amaç ve hedeflerle,  birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve geliştirmektir için Balçova’yı seven ve kendini Balçovalı hisseden herkese  “Birlik ve Beraberlik” çağrısında bulundu…

   Ben de o zaman “I LOVE BALÇOVA!” diyorum…

C:\Documents and Settings\USER\Desktop\b2.jpg



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR