Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Evsel Atıkların Dönüşümü Sergisi

05 Haziran, 2023

   Girişiyorum Derneği, Habitat Derneği, Bornova Belediyesi, Oyun Sanat Derneği, Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK Yerleşkesi işbirliğinde, 3 Haziran Cumartesi günü, Bornova İstasyon İzmir Dramalılar Köşkünde Evsel Atıkların Dönüşümü Sergisi öğrencilerin tasarımlarının sergilenmesiyle başladı.

   Girişiyorum Derneği olarak “GİRİŞİYORUM Girişimcilik Eğitimi ve Yarışması” başlıklı sosyal girişim projesi 6.sınıf öğrencilerinin girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmalarını, girişimcilik ekosistemine katkı sağlamalarını ve girişimci adayı olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Girişimcilik Eğitimleri, Evsel Atıkların Geri Dönüşümü temalı Yarışmaya Hazırlık Eğitimi ve Yarışma sürecinden oluşan projede öğrencilerin girişimcilik ekosistemi içinde kendi üretim, fikir, tasarım ve yaratıcılıkları hedeflendi.

    "Evsel Atıkların Geri Dönüşümü”  temalı yarışmanın amacı, öğrencilere evsel atıkların geri dönüşümünü, değerlendirilebilen, atıkların ülkemiz ekonomisine katkısını sağlamaktır, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararları düşündürmektir. Aynı zamanda öğrencilerin girişimcilik farkındalığını artırarak, ticari değeri olan tasarımlarını üretmeleri konusunda teşvik etmektir. Projenin amacı değerlendirilebilen atıkların ülke ekonomisine nasıl katkı sağlayacağını öğrencilerin düşünmesini sağlamak ve özellikle çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin onları düşündürmektir. Ve böylece öğrenciler girişimcilik ekosistemi içinde kendi üretimlerini ve tasarımlarını yarattılar.

   ​Girişimciliğin temel unsurlarından ticari değeri olan tasarımlarıyla yarışmacılar evsel atıkları kullandı, yaratıcı ve özgün fikir ve tasarımlarıyla yarışmaya hazırlandılar.

   Eğitimlere ve yarışmaya katılan Bornova Gençlik ve Eğitim Merkezi BELGEM, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ve Evrenosoğlu Ortaokulu altıncı sınıf öğrencilerinin tasarımları sergilendi. Sergi ve etkinliğe öğrenciler,  ebeveynler, öğretmenler ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Bornova Gençlik Merkezi öğrencileri katıldı.

   Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle beraber geri ve ileri dönüşüm oyunları oynandı. Eğlenerek, öğrenme odaklı yapılan etkinlikte öğrencilerle dönüşüm ve atık kelimeleri üzerinden farkındalık yaratmak için rap şarkıları oluşturuldu. Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında yapılan atölye çalışmasında dünya genelinde iklim krizi ve küresel ısınmanın ciddi bir boyut kazanmasına dikkat çekildi.

   Girişiyorum Derneği Başkanı olarak, "Yaratıcılık, çevre ve iklim konusundaki sorunlara çözüm bulmak için, farklı bakış açılarına nasıl sahip oluruz?" anlatım ve uygulamalarla öğrencilerle interaktif söyleşi ve oyunlar yaptım.

   Oyun Sanat Derneği Başkanı Filiz Özyurt'un yaratıcı drama atölyesinde uyguladığı "Dönüştürmek Çok Kolay" etkinliğinde öğrenciler, ebeveynler ve öğretmenlerle interaktif iletişimde bulundular.

   Oyunlarla ve örneklerle öğrencilerin farkındalıklarını geliştirici yöntemleri uyguladık. Çevre koruma bilincinin üst düzeye çıkması açısından, “çevre sorunlarıyla ilgili neler yapabiliriz” diye hep beraber düşündük. Sorunlara çözüm aradık!

   İnsanların doğadan taleplerinin giderek artması ve çevrede canlıların zarar görmesi nedeniyle, doğa ile uyumlu, sürdürülebilir, daha yeşil ve daha temiz bir çevre için neler yapabiliriz” sorusuna çözümler bulmak için grup çalışmaları yaptık.

   Etkinliğin sonunda öğrenciler “hepimiz çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” mesajını verdiler.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR