Yukarı
5

Hasan Güneş

Duyumsamazlık ve Veliler

19 Kasım, 2015

E.Öğrt.Grv Hasan Güneş hgunes0202@gmail.com

   Bir bireyde, toplumsal grupta ya da toplumda nesnelere, olaylara karşı herhangi bir duygu, bir coşku uyanmaması, eylemde bulunmaya itecek herhangi bir ilgi ve dürtünün olmaması durumu, duyumsamazlık olarak ele alınmaktadır.

   Her öğrencinin başarısı büyük ölçüde velilerin desteğine bağlıdır. Çünkü çocuğun en çok vakit geçirdiği yer ailedir. Yine, veliler rol model olarak önemli bir yer tutuyor.

   Genel anlamda veliler öğrencilere karşı duyumsamazlık örneği gösteriyor.

   Tabii ki böyle bir durumun belli başlı nedenleri bulunuyor. En başta, velilerin okulun amaç/amaçları konusunda bilgi sahibi olmamalarıdır.

   Kuşkusuz böyle bir anlayışın temelinde eğitimsizlik yatmaktadır. Çünkü Türkiye’de ortalama eğitim süresi 5-8 yıl arasında değişiyor. Böyle bir sonuç velilerin desteğini yetersiz kılıyor.

   Yine, velilerin öğrencilerin sorunları için görüşmeleri sınırlı kalıyor. Böyle bir durumda öğrenciyi öğretme-öğrenme sürecinin etkililiği konusunda olumsuz etkiliyor.

   Yine, tartışılması gereken hususlarda biri okul veli toplantılardan halen harç alınacağı anlayışının değişmemesidir.

   Bu nedenle, veliler okul veli toplantılarına ilgi göstermeyip duyumsamazlık örneği göstermeleridir.

   Diğer taraftan, veliler evdeki koşulları düzenlemiyorlar. Öyle ki, çocuk sayısının çok olması, çalışma odalarının bulunmaması, ısınma problemi önemli bir yer tutuyor.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR