Yukarı
5

Hasan Güneş

Ansal Gelişme Ve Eğitim

25 Ocak, 2016

   “Bireyin doğumundan olgunluk dönemine kadar ansal yetenek ve işlemlerinin artan bir ölçüde oluşup örgütlemesi sürecine” verilen isim ansal gelişmedir.

   Kuşkusuz, öğretmen-öğrenci sürecinin başarısı, aynı zamanda öğrencinin ansal gelişmesine bağlıdır. En başta, ansal gelişmenin öğrenciye olası katkılarının belirlenmesi gerekir.

   Öğrenci, ansal gelişmeyle öğrenci çevresiyle anlamlı birliktelik kurabilir. Bu da öğrencinin ruh sağlığı önem taşıyor. Yine, ansal gelişmeyle birlikte öğrenci çevresindeki değişmelere uyum göstererek amaç ve amaçlarını gerçek anlamda yerine getirebilir.

   Diğer taraftan, ansal gelişme gösteren öğrencinin problem çözme gücü, değerlendirme ve karar verme yetenekleri artabilir.

   Aslında, anlatılanlar öğretme-öğrenme sürecinin temel işlevlerinden biri olarak değerlendirilmelidir.

   Bu nedenle şunlar önemlidir:

          -Öğretmen grup sürecine ağırlık vere ilke ve yöntemlerine ağırlık vermelidir.

         -Öğretmen öğrencilerin düşünmelerini sağlamalıdır.

         -Öğretmen, öğrencilerin karar verme becerilerini geliştirmelidir.

         -Öğretme öğrencilerin olay ve olguları değerlendirme güçlerini artırmalıdır.

         - Öğretmen her öğrencinin duygu ve düşüncelerini açıklamalarına fırsat vermelidir.

   Sonuç olarak, ansal gelişme öğrencinin hem duygusal yaşamı hem de akademik başarısı için önem taşıyor. Bu süreçte de öğretmenlere önemli roller ve sorumluluklar düşmektedir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR