Yukarı
5

Hasan Güneş

Öğrencinin Ben Bilinci, Psikolojik Sağlık Ve Eğitim

22 Mart, 2016

   Öğrencinin ben bilinci kendisinin bilincinde olma; olma anlamına geliyor. Öğrenciyi birey yapan, farklı kılan seçimleridir.

   Ancak, öğrencinin ben bilincine sahip olmaksızın kendisini yaşayabilir mi? Özgürlüğünün farkında olabilir mi? Özgür olmayan öğrenci kendisini gerçekleştirme yolunda çaba gösterebilir mi?

   Diğer taraftan; ben bilinci olmaksızın bireyleşmesi mümkün değildir. Bireyleşmeyen öğrenci bağımlı bir insan olduğu anlamına geleceği için seçimlerini özgürce yapamayacağı anlamına gelecektir.  

   Öğrencinin ben bilinci uyumlu bir yaşam sürdürmede önem taşıyor. Ben bilinci gelişmeksizin iç ve dış dünyasındaki değişikliklere uyum sağlayamayacağı anlamına gelecektir.

   Ben bilinci olmaksızın öğrencinin sosyal becerilere sahip olması beklenebilir mi?

   Ben bilinci olmaksızın, öğrencinin kendini gerçekleştirmesi beklenebilir mi?

   Bütün bunlar, öğretmenin hangi rollere sahip olması gerektiğini gündeme getiriyor(Öğrencinin ben bilincini geliştirmek için).

   Örneğin buluş yoluyla öğretime vb. yöntemini kullanabilir.

   Diğer taraftan, öğretmen demokratik tutumu benimseyebilir. Öğrencinin güven içinde hissedip düşüncelerini sınamasına izin verebilir.

   Öğretmen öğrencileri karara katabilir ve konuşmalarına fırsat verebilir.     



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR