Yukarı
5

Hasan Güneş

Var Olmak Ve Eğitim

19 Nisan, 2016

   Rene Descartes var olmanın ön koşulunu, var olmanın bilincine bağlamıştır. Var olmak neden önemlidir? Var olmanın bilincine varmada eğitimin önemi nedir? Eğitim hangi özelliklere sahip olmak durumundadır?

   Aslında var olmak, bireyin kendisi olması demektir. Yani değerlerini, tutumlarını ve inançlarını yaşaması demektir.

   Var olmak kendini yaşamak olduğundan önem kazanmaktadır. İnsanın kendisini yaşaması mutluluk kaynağıdır. Çünkü insan birey olduğunun farkına varıyor, çevresiyle bütünleşiyor.

  Diğer taraftan var olmak bireyin öz güvenini ve öz saygısını yükselten bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Öz saygısı yüksek olan bir birey çevresini gerçek anlamda sorumluluk duygusu ile kucaklayabiliyor.

   Yine, var olmak ve bireyin özgüveninin yüksek olması başarı duygusunun yüksek olmasına yol açabiliyor. Bu durum da bireyin çevresiyle anlamlı birliktelik kurması demektir.

   Ancak eğitimin işlevleri olmaksızın bu anlatılanların gerçekleşmesi mümkün değil. Bunun için öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Başta öğretmenler öğrencilerin biliş düzeyini yükseltmek durumundadır.

  Yine, öğretmen öğrencilerin karar verme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek durumundadır.

  Yine, öğretmenler öğrencilerin gizil güçlerini fark ettirmek durumundadır.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR