Yukarı
5

Hasan Güneş

Sosyal Girişimci Olarak Öğretmen

26 Eylül, 2016

Sosyal girişimci yaşadığı çevredeki toplumsal sorununu veya ihtiyaçlara belirleyerek, bunun ortadan kaldırılması ve giderilmesi için girişimcilik prensipleri kullanarak kalıcı çözümler üretir.Ekonomik bir girişimcinin yeni sanayiler veya iş alanları kurması gibi, sosyal girişimciler de toplumsal sorunlara yenilikçi çözümlerle yaklaşır ve bu çözümleri geniş ölçekte uygularlar.

    Kuşkusuz, öğretmenin görevi sınıfta son bulmuyor. Öğretmen çevre lideridir. Her şeyden önce bir aydındır. Bu nedenle, toplumsal sorunlara yenilikçi çözümlerle girişimlerde bulunmalı ve bulduğu çözümleri hayata geçirmelidir.

    Ancak; her şeyde önce, öğretmen bu görevlerini yerine getirebilmesi için okuldaki sorunlarının çözümü gereklidir.

   Diğer taraftan sosyal girişimci olması için öğretmen yenilikçi tutum ve davranışlara sahip olmak durumundadır.

    Yine, sorunlar konusunda bilgi sahibi olmak durumundadır.

    Öğretmen sosyal girişimci olarak çözümler üretebilmek için ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasal yapısını iyi tanımak zorundadır. Ayrıca, toplum liderlerinin özelliklerin sahip olmak durumundadır.

    Diğer taraftan,sosyal girişimci olarak toplumsal olay ve olgu bunlar arasındaki ilişkiyi bilmek durumundadır. Yine en önemlisi öğretmene hareket serbestliği sağlanmalıdır.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR