Yukarı
5

Hasan Güneş

Eğitsel Oyunların Önemi

28 Ekim, 2016

   Bir yandan eğlendirme ve hoş vakit geçirme, öte yandan da çocukların bedensel, bilişsel ve toplumsal gelişmelerini sağlayan öğretici ve eğitici her türden oyunlara verilen isimdir, eğitsel oyun.

   Eğitsel oyunların öğrencinin gelişmesine etkileri saymakla bitmez. Bunların en başında dikkati, gözlemi ve algının gelişmesine ve belli kurallara uyma alışkanlığının kazanılmasına katkısı büyüktür.

    Eğitsel oyunların, bedenin gelişmesi yanında birtakım  öğrenciye katkıları bunuyor.

    Diğer taraftan, çocuğun bilişsel gelişmelerine olanak tanır. Çocuğu düşündürerek, problem çözme, karar verme, eleştirel düşünmeyi geliştirir.

    Yine, çocukta işbirliği, değerlendirme ve yorumlama gücünü geliştirir.

     Diğer taraftan, imgeleme ve üretkenliği artabilir.

     Çocukta ,iletişim sürecinin artması da eğitsel oyunların katkısı olarak düşünülebilir.

     Belki de eğitsel oyunların en önemli katkılardan öğrencilerin grubuna ait olma duygusu kazandırmasıdır. Öğrenci bu yolla çevresiyle  anlamlı  bir birliktelik kurmaktadır.     



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR