Yukarı
5

Hasan Güneş

Okullarda yenileşme

03 Kasım, 2016

   Okullarda yapılacak yenileşme, eski uygulamaları yanlışlardan kurtardığı oranda değerlidir. Okulun eski örgütsel ve yönetsel durumunu eleştirel gözle yeniden incelemek, bizi gerçeğe daha çok yakınlaştırır. Ancak, ideoloji ön plana çıkarıldıkça okul ortamında düzensizlik ve akıl dışılık ön plana çıkar.

   Yönetimsel olarak okula eleştirel bakmak, etkinlik ve etkililik için önem taşıyor. Okul yöneticilerinin bu rolü örgütsel yenilik yönündedir.

   Okul yöneticisinde yenilik aranacaksa okul liderlik özelliklerine sahip olmak durumundadır. Okul yöneticisi lider olarak öğretmenleri okulun amaçları doğrultusunda etkilemek durumundadır. Ancak bu durumu sağlamak hiç de kolay da değildir. Çünkü, okul müdürünün referans aldıkları gruplar okulun amaçları yönünde olmak zorunda olmak durumunda olmayabilir.

    Aslında yöneticilikte esas olan “eğitim yöneticiliği eğitimi” olmalıdır. Ancak bu anlayışta çok uzağız.

     Sözün özü, okul yöneticileri statükoyu koruma anlayışında vazgeçip yenilik için liderlik özelliği taşımak zorundadır.

      Okulun amaçlarının gerçekleştirilmesi sadece öğretmenlerin görevlerini gerçekleştirmekle sınırlı değil.

       Aynı zamanda, okul müdürlerinin öğretmenlerin insan ilişkileri yüksek moral ve iş doyumu gibi informal gereksinmelerini karşılanması gerekir.     



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR