Yukarı
5

Hasan Güneş

Öğretmenin bakış açısı

06 Nisan, 2017

   Bir bireyin ya da toplumsal grubun, içinde bulunduğu toplumsal gerçekliği algılayışını belirleyen kavramlar bütününe bakış çerçevesi denir.

   Kuşkusuz, böyle bir olgunun okullar; ve dolayısıyla öğretmenler açısından sonuçları bulunuyor. Öğretmenlerin, okullarda farklı görüşlerde öğretmenlerin olması doğal bir durum olarak kabul edilmesi gerekir.

    Ancak, bu durumun yozlaştırılması okulun etkililiği bakımından sorunlara gebe.

    Özellikle, Eğitim Sen gibi sendikalara üye olanlar; görüşlerini daha da yoğunlaştırarak çağdaş eğitim aleyhine bir tutum sergileyebilmektedirler. Öyle ki, yakın geçmişte Cumhuriyet rejimi dışında Ortaçağ anlayışına özlem duyan Eğitim Birsen üyelerine şahit olduk.

     Tabii ki böyle bir durumun öğretme-öğrenme süreci ve okulun amaçları açısından kabul edilir tarafı yoktur.  Çünkü, okulun gerçek amacından sapan bu tutumun okulu geliştirmesi ve dolayısıyla etkili kılması beklenemez. Bu nitelikte öğretmenler nasıl aydın olabilsin ve uygarlığa katkıda bulunabilsin?

     Bunun yanında, uygar yaşam için katkıda bulunmak isteyen çağdaş öğretmenlerin okullarda çeşitli olumsuzluklar yaşadığı bilinen bir gerçektir. Örneğin, bu öğretmenlerimiz okul yönetimlerince izole edilmekte veya yönetim tarafından ihraç edilmektedir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR