Yukarı
5

Hasan Güneş

Gençlik Kültürü Ve Başarısızlık

21 Nisan, 2017

    Gençlik kültürünü belirlerken bir ölçüde arkadaşlarıyla ilişkileri, medyayla ilişkileri ve boş zamanı nasıl değerlendirdiği, bize bir ipucu verebilir.

    Gençlik, özellikle ergenlik döneminde ailesiyle çözemediği sorunları, arkadaş gruplarıyla çözebileceğine inandığından, bu gruplar önem kazanıyor.

    Aslında bu gruplar, birtakım olumlu işlevlere sahipken olumsuz değer yargılarına da sahiptir. Genç, ilgi ve sevgisini ailede sürekli olacağını düşünürken, diğer gençlik gruplarının bazı değerleri yanlış olsa da genç bu gruplara katılabilmektedir. Bu durum da öğrencinin akademik başarısını olumsuz etkilemektedir.

   Amacı doğrultusunda kullanmadığında genç internettin olumsuzlukları ile karşı karşıya kalmakta; bu durumda öğrencinin başarısını olumsuz etkilemektedir.

   Medya içerisinde televizyonun önemi ve yeri tartışılamaz. Ancak, televizyon kar getiren bir sektör olduğundan, gencin televizyonda yayınlanan programların gencin problem çözme, yaratıcılığını artırması olası görünmemektedir.

    Yine, boş zamanı değerlendirme gençlik kültürünü belirlemede önem kazanıyor. Ancak sergiye gitme, tiyatroya gitme ve okuma oranının düşüklüğü bilinen bir gerçektir.

    Bütün bu bileşenler bir araya geldiğinde düşünmeyen ve sorgulamayan bir gençlik yetişiyor.   



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR