Yukarı
5

Hasan Güneş

Hegomanya ve eğitim

24 Nisan, 2017

   AKP iktidarı görüş ve düşüncelerini kitlelere değişik yöntemlerle kabul ettirmeye çalışmaktadır. Ancak, eğitim sistemimizdeki düzenlemeler başlı başına önem arz etmektedir.

   Formal  eğitimin kontrolü AKP’nin elinde bilinen bir gerçektir. AKP eğitimin kontrolü ile öğrencileri kontrol etmek ve bu yönde yine öğrencilerde davranış değişikliğine gitmek istemektedir. Bu nedenle, AKP iktidarı eğitim politikalarında değişikliklere gittiler.

   Siyasi erk bir ideolojik bir yönetim biçimidir. 12 Eylülle başlayan ve AKP iktidarı döneminde de büyük bir ivme kazanan neoliberal/muhafazakâr eğitim düzeni yapılandırıldı.

   Bu yapılandırma AKP iktidarı döneminde 2005 yılında değiştirilen müfredat proğramı ve yakınlarda yeniden dizayn edildi. Amaçları, bu yolla eğitim sisteminin çıktısı olan öğrenci davranışını sağlayarak kendi düşüncelerini ve ideallerini yaşatacak yeni nesiller yetiştirmektir.

   Diğer taraftan, bilindiği gibi genel liselerin bazıları imam hatip liselerine dönüştürüldü. Böylece, AKP hegemonyalarından yararlanarak kindar ve dindar nesil yetiştirmeyi amaç edinerek nefret suçlarının oluşmasına zemin hazırladı.

   Aslında, AKP çocuk ve gençlerde yapacakları bilinç değişimiyle kendilerine bağımlı bir kitle yaratmak istiyor. Böylece, AKP sorgulamayan, düşünmeyen, kendi başına karar veremeyen bir insan tipi yaratmak istiyor.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Banu Parlak'ın güzellik merkezi kurşunlanmıştı! Dilan - Engin Polat çiftinin yargılandığı dava bugün

Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddiasıyla ilgili dava bugün görülmeye başlanacak. Banu Parla...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR