Yukarı
5

Hasan Güneş

Hümanizm Ve Eğitim İşgörenleri

03 Mayıs, 2017

   Hümanizm, insan sevgisi, dil, sosyal statü gibi alanlara bakılmaksızın sırf insan olduğu için sevme ve herkese eşit değer verme felsefesidir.

    Hümanizm eğitim örgütleri için neden önemlidir? Okul yöneticileri ve öğretmenler neden hümanist olmak zorundadır?

     Okulların informal boyutu ağırlık basmaktadır. Bun nedenle, okul yöneticileri insan ilişkileri konusunda yeterli olmak zorundadır. Okul müdürleri ve öğretmenler öğrenciler ve veliler için insan ilişkileri açısından yeterli olmak zorundadır. Böyle bir yaklaşım, okulu etkili kılacaktır.

    Ancak, bazen hem okul yöneticileri hem de öğretmenler okulu etkili kılacak hümanist değerleri unutmaktadır.

    Özellikle, bazı durumlarda eğitim yöneticileri referans aldıkları grupların baskısı altında örgüt politikalarını oluşturabilmektedir.

   Kuşkusuz bu durum okul yöneticilerinin sosyalleşmesindeki yetersizlikle açıklanabilir. Ancak okul müdürlerinin algı dayanağı okulun amaçları olmalıdır. Aksi durumda okullarda adaletsiz bir ortam oluşabilir.

    Diğer taraftan, bazı öğretmenlerin hümanist değerlere önem vermemesi öğretme-öğrenme sürecinin etkililiğini okulsuz etkileyebilir.

    Okullarda ve sınıflarda hümanist değerlere uyulmaması öğretme-öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir. Bu durum da eğitim sistemimiz için arzu edilmeyen sonuçlara yol açabilir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gülşen Bubikoğlu Türker İnanoğlu ile '50 yıllık dans...'ını andı

Ünlü oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık eşi Türker İnanoğlu'nun vefatından sonra eski bir dans fotoğraflarını paylaştı. Oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık evliliklerinin anısına geçtiğimi...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR