Yukarı
5

Hasan Güneş

Toplumsal uyum ve eğitim

15 Ağustos, 2017

    Bireyin sürekli olarak değişen koşullar içinde ve toplumsal çevrenin baskısı altında durumunu  korumak ve geliştirmek amacıyla yaptığı girişimlerin tümü olarak toplumsal uyumun eğitimle ilgisi bulunmaktadır.

    Toplumsal uyumun birey açısından önemi nedir? Bireyin toplumsal uyum yeterliliği kazanması bakımından aile ve okulda eğitim nasıl olmalıdır?

     En başta söylenmesi gereken bireyin çevresinde bazı değişmeler yaşanmaktadır. Kuşkusuz, bu değişmeler içinde bazıları bireyin amaçlarını gerçekleştirmeleri bakımından olanaklar yaratmaktadır. Bu gelişmelere uyum sağlamak kaliteli yaşam için elzemdir. Bu nedenle, yurttaşlarımızın değişmelere uyum sağlaması için kendini değiştirmesi gerekmektedir.

       Bireylerin uyum sağlama sürecinde aile eğitimi önem taşımaktadır. Ebeveynlerin en başta çocuklara karşı esnek olması gerekmektedir. Yine, ebeveynler çocuklara hata yapma ve yeni düşünceleri öne sürmelerine fırsat vermelidir.

       Diğer taraftan, anne-baba çocuklara yeni roller ve sorumluluklar vermelidir.

      Toplumsal uyum sağlama çocukta gelişmesi için okul yaşamının da uygun düzenlenmesi gerekir.

      Öğretmen, öğrencilerine demokratik davranmalıdır. Öğretmen, öğrencisine hata yapma fırsatı tanımalıdır. Yine, öğretmen sınıfta özgürlük, eşitlik ve adalet ilkelerine dikkat etmelidir.

       Diğer taraftan öğretmen öğrencilerinin yeni düşünceleri yaratmaları için teşvik etmelidir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR