Yukarı
7

Av. Anıl Selek

Hafıza-İ Beşer Nisyan İle Maluldür

20 Ocak, 2016

   Başlığa bakıp da “sen de mi Brütüs?” demeyin, birileri gibi eski (!) Osmanlı sevdasına düşüp de tarzımı değiştirmedim.

   "İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır", "unutkanlık insan halidir" anlamına gelen ve kısaca “insan unutur” diyebileceğimiz bu söz her ne kadar insanoğluna atfedilse de yapılan araştırmalarda hafızası ortalama 28 gün olarak tespit edilen yurdum insanına adeta “cuk oturuyor”.

   İnsanımızın bu unutkanlığını gündeme getirmek adına zaman zaman bazı konular ve söylemler hakkında hatırlatıcı yazılar yazıyorum. Ancak 28 gün ortalama bir süre olduğundan ve birçoklarının çok daha zayıf hafızaya sahip olduğu gerçeği karşısında bir kez daha hafızaları canlandırmak istedim. Bakalım başta sayın Erdoğan olmak üzere yetkili ağızlar son dönemde neler neler söylenmiş?

* Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim. 16.10.2005 – Milliyet

* Maaşım yetmediği için ticaret yapıyorum. 2004 (2010 yılında Dünya’nın en zengin 10 lideri arasında olduğu açıklandı)

* Kıbrıs’taki Türk askeri Lübnan’daki Suriye varlığına benzer. 2005

* Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıyım…

* Değiştim! (Seçimler öncesi) 2006 senesi bir röpörtajı : Asla değişmem!

* Hayırsever bir işadamıdır, kendisine kefilim. (Erdoğan BM tarafından El Kaide terör örgütünün finansörü olarak ilan edilen ve interpol tarafından aranılan Yasin El Kadı hakkında konuşurken)

* Çankaya’ya mı soracaktık? Aralık 2006 – (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir liman ve bir havaalanının Rumlara kullanımının Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden gizli olarak teklif edilmesi üzerine) – (Şimdi her şeyden haberim olacak diyor, Başkanlık sistemi istiyor.)

* ‘Cumhuriyeti biz kurduk!” Sevsinler seni, nasıl da kuruyorsun! – ardından – CHP çok partili dönemde asla tek başına iktidar olmamıştır, asıl CHP iktidar olduğu zaman kadrolaşmasının en büyüğünü, en kaşarlısını yapmıştır!!! (Ocak 2007 – Seçim hazırlığına giren AKP)

* Sen ne mutlu Türküm diyene dersen o da ne mutlu Kürdüm diyene der.

* Askerlik yan gelip yatma yeri değildir! 04.09.2006 –( Artık şehit cenazesi istemiyoruz diyen şehit ailesine). Aynı konuda bir gün sonra-“ Askerlik turistik bir yer değildir demek istemiştim”… 05.09.2006

* Ben İstanbul’un imamıyım. 08.01.1995 – Hürriyet

* Laik değilim, laikliği korumakla yükümlüyüm. (???) 2005

* Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye. Yahu millet istedikten sonra laiklik tabii elden gidecek !!!!

* “Bize göre demokrasi amaç değil, ancak bir araçtır. Hangi sisteme gitmek istiyorsanız, bu düzenlerin seçiminde bir araçtır. Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir.” (“İkinci Cumhuriyet Tartışmaları” kitabındaki söyleşisinden)

* Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi bir arada olamaz.

* Bizim öyle bir sorunumuz yok.  (Kürt sorunu hakkında fikrinini soran Belçikalı gazeteciye.) aynı konuda-“Kürt sorunu hepimizin sorunudur.” 12 Ağustos 2005 (– Diyarbakır konuşması – Sabah gazetesi) aynı konuya devam “Kürt meselesi değil terör meselesi var.” 5 Ocak 2007 (– Yine damat Sabah)

* Sayın (!) Öcalan düşüncelerinin değil almış olduğu kellelerin hesabını veriyor. 14.01.2000 –(Avustralya SBS Radyosu’na yaptığı konuşmadan)

* Bayram değil seyran değil!! (Cumhurbaşkanı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna rektörleri çağırması nedeniyle – 2005)

* Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır.

* Lan bana anayasayı öğretme! 11.02.2006

*  “Terör örgütü ile görüşen şerefsiz ve namussuzdur”.(Şubat 2012) konuya devam “Pkk ile hükümet değil Devlet görüştü” , aynı konuda Arınç “Pkk ile görüşmedik, eşkiyanın sözüne bakacaksın da 35 yıldır tanıdığınız bu kardeşinize inanmayacaksınız, biz teröristle görüşme ve pazarlık yapacak namuzssuz ve ahlaksızlardan değiliz”.

* Ananı da al git buradan! 11.02.2006

* ABD İLE OPERASYONLAR KARŞILIGI ANLAŞTI İDDİALARINA KARŞILIK: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bir şeyler vermek karşılığı böyle bir işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir”.                                                                                                

*Erdoğan: 80 öncesi kızım bana not yazdı! (Esra 1983 doğumlu !!!)         

*Ayakkabı kutusundaki paraları polis koydu(O paralar faiziyle geri alındı)                                                                                             

*Urla’daki villalar 30 yıl önce yapıldı. (4 yıl öncesine kadar olmadıkları ispatlandı)                                                                                            

 * Davutoğlu "Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur" Altın varaklı bardakları, binlerce liralık klozetleri, milyon dolarlık çevre düzenlemeleri ile AKSARAY duyanları şaşırtmaya devam ediyor.              

*”1 Kasım’dan sonra şehit cenazesi gelmeyecek”-İzmir İl başkanı (Her gün gelen cenazeler neden şehit değil? diye sorasım geliyor.                              

*”Gezi protestolarından gurur duyuyorum (!) “ –Davutoğlu                         

*Son olarak da Davutoğlu’nun Hak-İş Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan bir gaf "Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız"…

    Hatırlatayım dedim



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR