Yukarı
26881

Kocaoğlu Törende Patladı! Herkes Bildiği İşi Yapsın!

01 Ağustos 2014 14:02

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan yeni 45 iş makinesinin hizmete açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulunurken Ak Parti’yi de eleştiri yağdırdı.  Metro ve stat yapımı gibi son zamanlarda sıkça tartışılan konulara sert yanıt veren Kocaoğlu, “Herkes bildiği işi yapsın” dedi.

Neşe Yavuz/Ege’nin Sesi  Karabağlar İZSU Kanal Daire Başkanlığı’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan’ın yanı sıra, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye çalışanları, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları, muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

SU KULLANIMI KONUSUNDA STRATEJİK BİR PLAN İSTEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasına başlarken İzmir’de su sıkıntısının olmadığını belirterek, “İklim şartları giderek suyun aleyhine genişliyor. Tarımda da vahşi sulamayı bırakarak damla sulamaya geçeceğiz. Tasarruf etmek zorundayız. Tüm dünyayı bir su krizi bekliyor, hepimizi bunun bilincindeyiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye’deki su kaynaklarının kullanımı ile ilgili bir stratejik plan başlatmak zorunda. Biz belediye olarak bu çalışmaları kendi sınırlarımız ölçeğinde başlattık ve suyumuzu korumaya çalışıyoruz. İzmirli hemşerilerimiz 2009’da başlattığımız kampanyada büyük bir duyarlılık gösterdi. ilerleyen dönemde yine benzer bir çalışmayı başlatacağız. Hep beraber suyu koruyacak bu duyarlılığı geliştirmek zorundayız”  dedi.

“YOL HARİTAMIZI İZMİRLİNİN ÖNÜNE KOYACAĞIZ”

Kente yön verecek stratejik plan çalışmalarında son noktaya geldiklerini belirten  Kocaoğlu, “30 Mart’tan yıl sonuna kadar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nerede neyi nasıl yapacağını, hangi kaynakla yapacağını, yol haritasını açık ve net şekilde belirleyip İzmirli'nin önüne koyacaktır. Geçmiş dönemlerde de bunu yaptık. Stratejik planımızı hazırlayarak yolumuza devam edeceğiz. Hizmet gelmedi diye tepki gösteren arkadaşlarımız var. Arıtmamız yok diye bizleri arayan, imza kampanyası başlatan vatandaşlarımız var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 30 Mart’ta bağlanan ilçeler. Planlıyoruz. Yer seçimi var, ihalesi var, var oğlu var… Bizim ne yaptığımızı, ne yapacağımızı on senede öğrenemedilerse, bir on sene daha öğrenemeyecekler…” dedi.

STAT TEPKİSİ:  DERE YATAĞINI ONUN MESLEĞİ BİLMEZ

Tartışılan Göztepe ve Karşıyaka statları konusunda da sert eleştiriler yapan Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün Karşıyaka Örnekköy’de yapmayı planladıkları stat ile ilgili olarak “Dere yatağının üstüne stat olmaz” sözlerine sert yanıt verdi. “Çok konuşulan kentin hem kuzeyine, hem de güneyinde yeni stat yapılması işi var. Bu konuda herkes konuşuyor, herkes bir şeyler söylüyor. Bilgili bilgisiz, dere yatağına stat yapılmaz diyorlar. Dere yatağını onun mesleği bilmez. İZSU bilir, jeoloji mühendisleri bilir, inşaat mühendisleri bilir. Bütün mesele kentin rantını yemek üzerine kurulan bir sistemin borazanlığını yapmaktan başka bir şey değildir. Onun mesleğini nasıl icra ettiğini, kente, kentliye, yeşile, doğaya nasıl baktığını, mesleki felsefesinden çok iyi bildiğimiz bir arkadaştır. Onun  nasıl yoğurt yediğini, bizim de nasıl yoğurt yediğimizi dünya alem biliyor”

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Poligon ve Fahrettin Altay metro istasyonlarına dair eski bakan Binali Yıldırım’ın “Bundan sonra bitse ne olur, bitmese ne olur?” şeklindeki eleştirilerine de yanıt veren Kocaoğlu, “Metro uzunca bir süreden sonra nihayet bitti. Sırtımızda taşıdığımız 9,5 yılın yükünü “Oh” diyerek üstümüzden attık. Biz bir şeyi başardık. Diğer şehirler gibi “Biz bunu yapamıyoruz, bu bizim değil Ulaştırma Bakanlığı’nın görevi” demedik. Alnımızın akıyla başladığımız işi bitirdik. Gerekli önlemleri aldığımız halde, bizim aldığımız raporu bize karşı kullanmaya çalıştılar. Bu işleri bilen birisi olan eski bakana “Bundan sonra bitse ne olur, bitmese ne olur?” sözleri yakışmıyor. Şimdi de şaftlar konusunda eleştiri alıyoruz. Poligon’daki şaft kademe kademe  kapatılacak. Yol açılacak. Bunun tünelle, hatla ilgisi yok. Bunlar beni kamçılıyor. Bunlar üzülmüyorum. Doğru yolda olduğumun daha çok farkına varıyorum. Çünkü bir garip telaş içerisindeler. Allah rızası için, çalışan, üreten, iş yapan, on senedir kendi göbeğini kendisi kesen ve doğru yönetme konusunda Türkiye’nin bir numaralı kuruluşu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karalamakla, çamur atmakla, manipülasyon yapmakla ve üstüne topla tüfekle gelmekle hiçbir şey elde edemezsiniz, edemediniz, edemeyeceksiniz. Çünkü, kente, insana, doğaya aynı pencereden bakmıyoruz. Aramızdaki en büyük fark bu. Biz geleceğe, insana, doğanın korunmasına, yaşamın gelişmesine, ülkenin ve kentin kalkınmasına bakıyor ona göre proje üretiyoruz” dedi.

“BU NASIL BİR ÖTEKİLEŞTİRME?”

Kent merkezindeki kamu alanlarının özelleştirilmesine  tepki gösteren  Kocaoğlu, “Sizin neye nasıl baktığınıza bir tek örnek vereceğiz. Mersinli’de bir fidanlık vardı. İstinaf Mahkemeleri yapılsın diye buraya imar çıkardık. İnşaat halen başlayacak. Arkasından iki tane karayolları arazisi satışa çıktı. Hep beraber davulla zurnayla satıyoruz. Bu üç tane kamu malı satılıyor, parası alınıyor, belediyeye de bölge istinaf mahkemesi Denizli’ye kaçıyor, belediye imar versin deniyor. İstinaf mahkemesi Denizli’ye kaçarsa İzmir küçülecek mi? Bu ne ayrımcılık, bu nasıl bir ötekileştirme, bu ne biçim bir bakış açısı, anlamak mümkün değil. İzmir’i sürdürülebilir şekilde kalkındırmamız gerekiyor. Böyle kutsal bir görevimiz var. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Bunu on sendir gösterdik. Bundan sonra daha güçlüyüz. Altyapı eksiklerimizi bitirdik. Kongre merkezi yok diye eleştirmek ayrı şeydir. Yeni fuar alanını yaparken buna para verip katkı koymak ayrı şeydir. Biz kongre merkezi de, fuar alanı da, opera binası da yaparız. Bunu yapabilecek güçteyiz” dedi.

Seferihisar’da yer alan jeotermal kaynaklarını ile ilgili Başkan Aziz Kocaoğlu, “Orada o kaynaklar çürüyor. Arazi tahsislerini vermediler. Bu ülkeyi kalkındıralım, kaynaklarımızı israf etmeyelim. Bir yanda ülkeyi kalkındırmaya çalışanlar, bir yanda kendini kalkındırmaya çalışanlar var. Bu dünya tarihi boyunca böyle oldu. Ama insanlık tarihi hiçbir zaman geriye gitmedi. Hep birlikte daha iyi günlere koşacağız” diye konuştu.

DAHA HIZLI VE DAHA KALİTELİ HİZMET

İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, “Bugün için Türkiye’de eşi benzeri görülmeyen araçlar aldık. Yeni araçlarımızla daha hızlı çalışarak, vatandaşlara daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunacağız. Yoğun ve şiddetli yağışlara maruz kalıyoruz. Afetlerin önüne geçebilmek için hazırlık bakımından bu iş makinesi filomuz. Büyükşehir sınırlarına dahil olan dokuz ilçede çok büyük işlerle ve projelerle karşı karşıyayız. Bu ilçelere de merkezdeki ilçelerimizle aynı kalitede hizmet götüreceğiz” ifadelerinde bulundu.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR