Yukarı
27276

Chp Konak Gençliği Kendine Güveniyor

22 Ağustos 2014 10:35

CHP Konak İlçe Gençlik Kolları gerçekleştirdiği basın toplantısında başarıya ulaşmamaları için hiçbir sebep olmadığını vurgulayarak kendine güvendiğini, emin adımlarla yoluna devam edeceğini ifade etti.

İlçe Gençlik Kolları adına üye Taşkın Kaygusuz’un yaptığı açıklamaya CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, İlçe Sekreteri Çağrı Gruşçu’nun yanı sıra çok sayıda gençlik kolları üyesi, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

İlçe Başkanı Şakir Başak, yaptığı kısa açıklamada gençliğin CHP için çok önemli olduğunu ve göreve gelmeleriyle birlikte artık gençlik için Konak’ta yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

CHP Konak İlçe Gençlik Kolları üyesi Taşkın Kaygusuz’un açıklaması aşağıdaki gibidir:

Değerli basın emekçileri, sayın ilçe başkanım, ilçe sekreterim, ilçe yöneticilerim, dönem önceki gençlik kolları başkanlarım, dönem önceki il başkan yardımcılarım, sayın kurultay delegem, çok değerli dostlarım, arkadaşlarım aynı kavgada aynı safta birlikte mücadele ettiğimiz genç kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Bugün Konak’tan yola çıkıyoruz. Emeğimizle, enerjimizle, yüreğimizle, bilgimizle, genç ve yeni fikirlerimizle yeniden bu topraklarda halayın, horonun, zeybeğin, zılgıtın kardeşliğini yaratmak için yola çıkıyoruz. Yeniden  umudun inancın, sevdanın kavgası başlıyor Konak’ta.. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle yeniden CHP’ni Türkiye’nin partisi yapmak için yola çıkıyoruz. Daha inançlı, daha kararlı, daha umutlu, daha da  hırslı ve ısrarlı çalışmak için yola çıkıyoruz. Bugün burada sıradan bir kavga değil uzun soluklu bir kavga başlıyor. Burada ben kavgası değil biz kavgası başlıyor.

Bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk biz gençlere emanet etti. Emanet büyük ve sorumluluğu çok ağır arkadaşlar. Bu nedenle hepimizin çok çalışması gerekiyor. CHP’li olmak kolay değildir. CHP’nin gençliği olmak hiç ama hiç kolay değildir.

CHP’li olmak kadın-erkek eşitliğini savunmak ve uygulamaktır. CHP’li olmak her alanda tam bağımsız bir Türkiye istemektir. CHP’li olmak insana sadece insan olduğu için değer vermektir. CHP’li olmak dil, din, ırk, renk, cinsiyet, yaş, mezhep ayrımı yapmamaktır. CHP’li olmak ne ezen ne ezilen insanca hakça düzen  istemektir. CHP’li olmak sosyal demokrat olmaktır. Sosyal demokrasinin evrensel ilke ve değerlerine inanmak ve benimsemektir.

Siyaset yapma tarzımızı devrimci eylemsellik sürecine oturmak zorundayız. Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır anlayışıyla bakacağız.

Siyasetçi göze alacak savunduğu değerler uğrunda ölebilmeyi. Siyasetçi göze alacak para kaybetmeyi. Bilecek girdiği mücadelenin vatan mücadelesi olduğunu…

Lenin güzel bir söz söylemiş, küçük örgütlü gruplar örgütlü olmayan yığınlara hükmeder. Toplumun örgütlenmesinden korkmayacağız. Silahsız herkesin düşüncesini savunmasını ve örgütlenmesini sağlayacağız.

Örgüt temeli olacak partinin, örgüt şekil verecek partiye. Örgüt önemli olacak örgüt değerli olacak, örgüt partinin özü olacak arkadaşlar özü. Bir dönem kullanılıp işi bitince kanara atılan değil… Örgüt halkın arasına karışmış CHP’nin politikalarını halka anlatacak. Halkı örgütleyen bir kurum haline getireceğiz. Felsefeyi değiştireceğiz örgütlenme partilileri bir araya getirme işi değildir. O, 12 eylül faşizminin arkasından dağıtılmış toplumu örgütlü hale getirmektir. Bunu sağlayacak tek parti var hepimiz biliyoruz oda CHP’dir. Halka dayalı örgütlenme modelini benimseyeceğiz. Yani şu duyguyla yaklaşacağız örgüte bizi var eden duygusuyla, şöyle diyeceğiz:

Değiştireceğiz söylemle olmayacak. Örgüt toplumsal faydaya dayalı eylemler üretecek. Örneğin, Dünya çevre gününde Ulukent çöplüğüne gidip burası çok pis demeyeceğiz, ağaç dikeceğiz. Topluma faydası olacak yaptığımız eylemin insanlara faydası olacak. Biz gençler sadece gençlik ile ilgili konularda değil her konuda düşüncemizi sesli olarak dillendireceğiz. Biz gençler partimizin öz güçü olduğumuzun farkında ve bilincindeyiz. Bu nedenle bizim gençler olarak partiyi değiştirecek, dönüştürecek, yeni ve genç fikirleriyle bu ülkenin geleceğinde ve partimizde daha güçlü bir şekilde söz sahibi olmak istiyoruz. Değişim diyorsak olmazsa olmaz olarak gençlere ve kadınlara daha fazla yer vermek zorundayız ve özveri yapıp partinin en yetkili organlarında daha fazla temsil edilmelerini sağlamalıyız. CHP’nin gençlik kolları kendi kavgasını iyi tanımlar. Bizim kavgamız oligarşiye karşıdır, faşizme karşıdır, emperyalizme karşıdır. Bizim gençlik kollarımızda ayrıştırma, ötekileştirme, gruplaştırma, farklılaştırma olmayacaktır. Emperyalizmin böl, parçala, yönet olarak uyguladığı sisteme karşı birlikte ve beraberce dik ve karşı duracağız. Çünkü biz CHP’nin gençlik kolları birlikten, beraberlikten ve bütünlükten yanayız.

Ve yaratmak istiyoruz bu örgütte ahde vefa kültürünü. Bizden önce partimizde görev yapmış tüm partililerimizi onore etmek, onlara saygı göstermek için yanlarına gideceğiz, kapılarını çalacağız, hallerini, hatırlarını soracağız. Bizim ölenlerimizle ve kalanlarımızla birbirimize sahip çıkmamızın gerektiğinin farkındayız ve zorunda olduğunu da hissediyoruz.

Geçmişte bu ülkede bizim abilerimiz ve ablalarımız büyük bedeller ödediler. Yeri geldi cezaevlerinde yattılar, yeri geldi işkence gördüler, yeri geldi canları pahasına ödediler, suikastlara uğradılar, yeri geldi yaşları büyütülüp idam edildiler.

Koca bir tarih geliyor arkamızdan, büyük bir tarih, bizim çocuklar geliyor. Şeyh Bedrettin, Bödrüce Mustafa, Kornaz Kemal, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan diyen Pir Sultan Abdal geliyor,Yörük Ali,Demirci Memed,Nene Hatun,Kara Fatma,Kara Yılan,düşmanailk kurşunu atan İzmir’li Hasan Tahsingeliyor,Teğmen Kubilay,Kemal Türkler,Bahriye Üçok,Muammer Aksoy,Ahmet Taner Kışlalı,korkaklar her gün cesurlar birgün ölür diyen Uğur Mumcu, devlet ile halkı bütünleştiren Diyarbakır emnniyet müdürü Gaffar Okkan,Hrant Dink geliyor.

Dersim’den, Taksim’den, Maraş’tan, Çorum’dan, Tokat’dan, Sivas’tan, Zonguldak’tan, Gazi’den, Uludure’den, Reyhanlı’dan, Gezi’den, Lice’den, Soma’dan canlar geliyor canlar.

Önümüzde meşalemiz var Mustafa Kemal Atatürk, Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri olmuşuz, yurttaşı olmuşuz, yoldaşı olmuşuz, evladı olmuşuz hiçbirinin birbirinden farkı ve ayrıcalığı yoktur.

Hedefimiz artık 64 yıldır tek başına iktidar olamayan CHP’ni tek başına iktidar yapmak. Tek başına iktidar olamadığımız 64 yıldan dersler çıkartmaktır. Genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmaktır.

Umutsuzluğa yer yok arkadaşlar. Umutsuzluğa yer yok. Hepimiz şu gerçeği çok iyi biliyoruz CHP iktidar olamadan Türkiye düzelmeyecektir. Bugün birilerinin Türkiye üzerinde kurduğu düşleri karabasana çevirecektir CHP’ler. Kendine umutsuzluğu en son hak gören parti üyeleri CHP’ler olmalıdır.

Nazım Hikmet’in dediği gibi;

Gün daha o gün değil,

Derlenip dürülmesin bayraklar,

Dinleyin duyduğunuz çakalların ulumasıdır,

Safları sıklaştırın çocuklar,

Bu kavga faşizme karşı,

Bu kavga hürriyet kavgasıdır.

Dost, düşman bilmelidir ki herkes

Kazanacağız CHP olarak mutlaka kazanacağız.

Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum yolunuz ve yolumuz açık olsun.

Taşkın KAYGUSUZ  - CHP Gençlik Kolları Üyesi



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR