Yukarı
49869

Sarıgöl'e Modern Hizmet Binası

15 Kasım 2014 12:38

Yeni hizmet binasının Sarıgöl'e hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, seçim sürecinde Sarıgöl için verdikleri sözlerin arkasında olduklarını ifade ederek, "2015 yılından itibaren Sarıgöl'ü ayağa kaldıracak projelerimiz hazır. Hepsini birer birer Necati başkanımızla birlikte hayata geçireceğiz" dedi.

Sarıgöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Binanın açılış törenine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte çok sayıda davetli ve Sarıgöllüler katıldı. Hizmet binasının açılışı öncesinde vatandaşlara aşure ikramında bulunulurken, açılış öncesinde kurban kesildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunmasının ardından törende açılış konuşmasını Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk yaptı. Binaların yanı sıra verilecek hizmetin önemine dikkat çeken Selçuk, "Bir bina bir şehre ne söyleyebilir ki. Binaları anlamlı kılan verilen hizmetlerdir. Biz de Sarıgöl'ümüzde yenilenen binamızda hizmet kalitemizle, çalışma heyecanımızla sizlere çok güzel hizmetler sunacağız. Bizler bu anlamda personelimizin çalışma alanını uygun bir hale getirerek sizlere daha iyi bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Gelinen noktada Sarıgöl adına yakışan bir hizmet binasına kavuşuyor" dedi.

Bina hakkında bilgi verdi

Sarıgöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ile ilgili bilgiler veren Selçuk, binanın 2010 yılı Ağustos ayında ihaleye çıktığını hatırlatarak, "Bitiş tarihi olarak 2013 yılı belirlenmiş. Ancak bu süreç içerisinde takip edilmediği için tamamlanamamış. Yerel seçimlerin ardından biz göreve geldiğimizde bizler bu hizmet binasının ihale dosyasını hukuksal olarak incelettik ve valiliğimize gerekli başvuruları yaptık. Bunun yanında yapımı sırasında bizler hep birer gözlemciydik. Gördük ki birçok hatası ve eksiği var. Üstlenici firma maalesef denetlenmemekte, takip edilmemekte ve yapılan her işte bir kusur bulduk. Bu noktada tereddütler içerisindeydik. Teknik anlamda binayı inceletmemiz gerekiyordu ve Büyükşehir'imize bunu ilettik ve teknik destekleri alarak binamızı incelettik ve birçok eksik tespit edildi" diye konuştu

Büyükşehir Belediyesi'nin Destekleriyle Tamamlandı

Hizmet binasındaki eksiklikleri yüklenici firmaya iletmelerine rağmen müteahhit firmanın eksiklikleri tamamlayamadığını belirten Selçuk, "Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi'nden destek aldık. Yüklenici firmaya gecikmelerden dolayı 90 bin TL ceza uyguladık. İçerideki eksiklikler bize Sarıgöl'ün paraları bu kadar çarçur edilmez dedirtti. Binaya girdiğimizde teras kattan alt kattaki işyerlerine su akıyordu. Buranın tesviyesi yanlış yapılmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün bir Cuma günü Sarıgöl'ü ziyaret etmesi sırasında burayı incelemesi talebinde bulunduk. Bizleri kırmadı ve daire başkanları ile beraber burayı inceledi ve talimatları verdi. Kaba inşaatta aldığımız bu binada iki yılda yapılamayanı üç ayda yaptık" şeklinde konuştu.

Sarıgöl Hizmetlerin En İyisine Layık

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konuşmasında Gediz Ovası'nın başlangıç noktasına kurulan Sarıgöl'ün hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, "Manisa artık 17 ilçesiyle Büyükşehir oldu. Sizlerin teveccühü ile bu makamlara seçildik. Bu vesileyle herşeyden önce şahsıma ve Sarıgöl Belediye Başkanımız Necati Selçuk'a verdiğimiz destekler nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Yapılanmasını Büyük Ölçüde Tamamladık

Yerel seçimlerin ardından 8 ayı geride bıraktıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İlçelerimizde yapılanmamızın yüzde doksanını tamamladık. 2015 yılından itibaren bütün birimlerimizle oturmuş Büyükşehir Belediyesi'nin farkını bütün ilçelerimize göstereceğiz. Bugün burada hizmet binamızı da sizlerin hizmetine sunuyoruz. Tabi çok binanın detayına girmek istemiyorum. Ama yaptığımız incelemelerde bina içerisinde ki fiziki şartların yetersiz olduğunu gördük. Burada el birliği ile çalışmalara başladık. Binanın başlangıcından, projesinden, ihale sürecine, eski belediye başkanından, meclis üyelerine kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Sarıgöl'ü Ayağa Kaldıracak Projeler Yolda

Göreve geldiği günden bu yana Sarıgöl'ü sürekli ziyaret ettiğini ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile sürekli istişare halinde olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte Sarıgöl'ü ayağa kaldıracak projeleri, Necati başkanımızla birlikte hayata geçireceğiz. Seçildiğimizin ardından ilk gelişimizde başkanımız bizden talep etti ilçeni girişine 4 bin 500 ton asfaltlama yaptık. İkinci gelişimizde TOKİ bölgesinde gezerken bu bölgedeki halkımız bizzat benden bu bölgede asfaltlama yapılmasını talep etti. Hemen burada da çalışmaları başlattık ve 900 ton asfaltlama yaptık. Büyükşehir Belediyesi'ni nefesinin burada olduğunu kendilerine hissettirmek istedik" dedi.

Sarıgöl'e Hizmet Müjdesi

Konuşmasında seçim sürecinde de dile getirdiği bir sözü hatırlatan Başkan Ergün, "Her konuşmamızda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır dedik. Biz bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Sarıgöl'ümüzün merakla, sabırsızlıkla beklediği yeni yatırımlara 2015 yılında başlayacağız. Öncelikle buraya Manisa'da da birçok mahallede yaptığımız Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi'ni kazandıracağız. Projesini tamamladık. Parkın çevre düzenlemesiyle birlikte bu projeyi Sarıgöllü vatandaşlarımızın evlatlarına hediye edeceğiz. Seçim sürecinde sözünü verdiğimiz Kapalı Pazar Yeri, Gençlik Merkezi, Yeraltı Otoparkı projelerimizin hazırlıkları devam ediyor. Hazırlıklarımız tamamlandığında 2015 yılı Mart ayı içerisinde bu projelerinde temelini atmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Sarıgöl'e Arıtma Tesisi Geliyor

MASKİ'nin çalışmaları hakkında da Sarıgöllüleri bilgilendiren Başkan Ergün, "Manisa Su ve Kanalizasyon İdaremiz ilçelerdeki çalışmalarına devam ediyor. Bu kurumumuz ilçelerdeki tüm su ve kanalizasyon yatırımlarını gerçekleştirecek bir kurumumuz. MASKİ şu anda Sarıgöl'de arıtma tesisinin tamamlanması noktasında önemli bir çalışma yürütüyor. İller Bankası'ndan gerekli izinler bekleniyor. Projeleri hazırlandı. Bu kapsamda hemen olurunu aldığımız takdirde bakanlık onayıyla birlikte tesisin yapımına 2015 yılı içerisinde başlayacağız" dedi.

2015 Yılında 80 Milyon TL'lik Asfaltlama Yapılacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında il genelinde asfaltlama planlaması yaptıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Bununla ilgili rakamsal bir örnek vermek istiyorum. Büyükşehir'den önce bilindiği üzere il bütününde asfaltlama yetkisi İl Özel İdarelerinde bulunuyordu. Manisa'da İl Özel İdaresi 2013 yılında il bütününde asfaltlamaya 14 milyon bütçe ayırmış. Biz 2015 yılında bunun beş katına yakın yani 80 Milyon TL asfalt bütçesi ayırdık. Bunun ihalesine Aralık ayında çıkıyoruz. Sarıgöl'ün de 152 kilometre asfalt ağı var. Allah nasip ederse Mart ayında başlayacak asfaltlama çalışmalarıyla birlikte Sarıgöl'de eski adıyla köylerin, yeni adıyla mahallelerimizin 65 kilometrelik kısmında yol genişletme, satıh kaplama dâhil asfaltlama çalışması yapacağız. Sarıgöl için yapmayı planladığımız asfalt maliyeti ise 2 Milyon TL'yi bulacak. Seçimden önce Alemşahlı'da nasıl asfaltlama yaptıysak, bununda sözünü buradan veriyorum" diye konuştu.

Bize Güveni Beklentileri Boşa Çıkarmayacağız

Sarıgöl'ün sorunlarını bildiklerini ve bu kapsamda kendilerine olan güvenle birlikte beklentileri boşa çıkarmayacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Necati başkanımızla birlikte beklentileri çözmek için gece gündüz çalışacağız. Bunun sözünü hep verdik, bundan sonrada verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz. Sabrın sonunda hayal ettiğiniz Sarıgöl'ü, hep birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle hizmete giren binamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah yeni projelerde, temel atma törenlerinde ve açılışlarda yine bir araya geliriz" dedi.

Milletvekillerinden Hayırlı Olsun Temennisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ardından açılış törenine katılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile birlikte CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz'de birer konuşma yaptı. Yeni hizmet binasını Sarıgöl'e hayırlı olması temennisinde bulunan Manisa Milletvekilleri, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Hizmet Binasının Açılış Kurdelesi Hep Birlikte Kesildi

Konuşmaların ardından Sarıgöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nın açılış kurdelesi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi. Açılışın ardından Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e binayı gezdirerek birimler hakkında bilgi verdi. Belediye personeliyle de sohbet eden Başkan Ergün, hayırlı hizmetler temennisinde bulundu. Açılış töreni Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'un makamında çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Edremit’te anıldı

Konuşmaların ardından sanatçılar Ender Balkır ve Adil Asker Yıldız tarafından Ali Ekber Çiçek’in türküleri seslendirildi. Mezarlıkta ki programın ardından Tahtakuşlar Mahallesi’nde pilav ...

Özgür Özel 'kırmızı motosiklet' sözünü tuttu

31 Mart Yerel seçimleri öncesi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’a ‘Büyükşehir belediyesini kazan, kırmızı motor benden’ sözü veren CHP lideri Özgür Özel sözünü tuttu. İkili il binası ö...


Çanakkale Boğazı'nda gemi yangını...

Bölgeye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-13 ve Kurtarma-3 römorkörleri sevk edildi. Toplam 14 mürettebat bulunan gemide çıkan yangında yaralanan Suriye uyruklu Obaıd Mohamad...

Edremit’te bozuk yollar düzeltiliyor

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başladıktan sonra kent genelindeki bozuk yolların düzenlenmesi için ekiplere talimat verdi. Seçim sürecinde doğalgaz başta olmak üzere farklı...


Mesut Ergin: Ayvalık, Balıkesir Büyükşehir’e Ahmet Akın Başkanımız ile artık çok yakın

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 1950 yılında yapılan seçimlerde Balıkesir'i kaybeden ve bir daha da kazanamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 74 yıl sonra kazandığı Balıkesir Büyükşeh...

Edremit’te parklara bahar bakımı

Edremit Belediyesi, ilkbaharın gelmesiyle birlikte kent genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım çalışmalarına hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Faruk Serpil Parkı'nda yaba...


Büyükşehir Evde Bakım Hizmeti ile Reçete Yazmaya Başladı

​Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında hizmet verdiği, yatağa bağımlı engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara reçete yazabilecek. Büyükşehir Belediyesinde görevli he...

Korhan Berzeg'in kızından DNA örneği alınacak

Balıkesir'de kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'den ilk ize, 312 gün sonra ulaşıldı. Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçaları bulundu. Berzeg'in İ...


‘’Her 100 Liralık Bütçe Harcamasının 24 Lirası Borçlanmayla Yapılıyor!’’

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’nin her 100 liralık bütçe harcamasının yaklaşık 24 lirasını borçlanarak karşılamak zorunda olduğu bir noktaya getirildiğini söyledi. Arpacı,...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR