Yukarı
29263

Ercan Tatı: Milletvekilliğini Düşünüyorum

25 Kasım 2014 18:46

Ege’nin Sesi/Neşe Yavuz- Buca Eski Belediye Başkanı Ercan Tatı, Yenigün TV’de katıldığı Yenigün’de Gündem programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tatı, mevcut Başkan Levent Piriştina’dan, milletvekilliği aday adaylığına kadar birçok konuda yorum yaptı.

‘Milletvekilliğini Düşünüyorum’

Ercan Tatı, konuşmasına milletvekilliği adaylığını düşündüğünü söyleyerek başladı ve “Milletvekilliğin düşünüyorum, düşünmüyorum diyen doğruyu söylemiyordur zaten. Partim uygun görürse bu görevi yapmayı istiyorum. Milletime Ankara’da yararlı olmak, insanların hakkını orada aramak istiyorum” dedi.  Partinin önseçim yapmasının demokrasi gereği olduğunu ifade eden Tatı, “Önseçim herkesin gönlünde yatan seçim şeklidir. Önseçimin delegelerle değil de üyelerle yapılmasını tercih ederim. Ama şöyle de bir durum var, biz bu partiye girerken bir yazı imzalıyor, parti tüzüğünü kabul ediyoruz. Önseçim yerine, merkez yoklaması olursa da katılacağım seçimlere” şekline konuştu.

Mevcut Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya, yarım kalan, yapmayı düşündüğü projelerini de anlattığını belirten Tatı, “Projelerimi anlattım kendisine, umarım tamamlarlar. Mesela profesyonel bir olimpik yüzme havuzu lazım Buca’ya. Asfalt şantiyesi lazım, çöp arıtma tesisi lazım. Birçok yerde spor yapmak isteyen çocuklarımıza spor tesisleri lazım. Bunlar hep aklımda olan şeylerdi” dedi.

‘İsmimin Kaldırılmasına Kırıldım’

İsminin yüzme havuzu ve kültür merkezinden kaldırılmasına kırıldığını söyleyen Ercan Tatı, “Ben ismimin koyulmasını istememiştim zaten. Kültür merkezi olayında muhtarlarımız Fen İşleri Müdürümüze baskı yapmış ismimin koyulması için. Ben açılışta ismimin olduğunu görmedim bile. Ayrıca yüzme havuzunda da bir tabelada içeride, bu yüzme havuzu Ercan Tatı tarafından hizmeta açılmıştır yazıyordu. Onu gelir gelmez sökmüşler. İsmimden neden korkuyorsunuz? Ben bir parka eski başkanlarımızdan birinin ismini vermiştim.  Saygıdandır bunlar. Bu olaya çok darıldım bunu başkana da meclis üyelerine de söyledim. Hele hele çakma bir partilinin önergesi ile böyle bir şeyin yapılması beni çok üzdü” ifadelerinde bulundu.

‘Bir Olmalıyız’

Bucaspor hakkında da açıklamalarda bulunan Ercan Tatı,  “Benim zamanımda Bucapsor Süper Lig’e çıktı. Düştü ya da düşürüldü o ayrı mesele. Peki Bucaspor şimdi ne halde? Sıkıntı yönetimle takımın bir olmamasından kaynaklanıyor. Buca camiası bir olmalı ve takıma destek çıkmalı” dedi.

‘İnsanları İşten Çıkarmakla Olmaz Bu İşler’

Ercan Tatı’yı destekleyenlerin belediyeden çıkarıldığına dair olan iddialara da yanıt veren Tatı, “Bu olau maalesef beni üzüyor. Bu konuyu belediye başkanıyla da, ilçe başkanıyla da, il başkanıyla da görüştüm. İşten çıkarmalar var şu an, başka bir insanı iş sahibi etmek için, diğerin işini elinden almak doğru değil. Ben belediye başkanlığım sırasında insanları iş sahibi yaptım. İstihdam yarattım. İnsanları işten çıkararak olmaz bu işler. Belediye başkanımız da umarım anlamıştır bunu” dedi.

Levent Piriştina’nın şu zamana kadar kendisine danışmadığını söyleyen Tatı, “Başı sıkışırsa danışır eminim. Kendisi benim arkadaşım, kapım her zaman açık. Başarılı olması için de elimden geleni yaparım. Yalnız zaman vermek lazım” ifadelerinde bulundu.



Yorumlar

  • Sayın Başkanım,Umarım CHP bu kez aynı hataya düşmez.Sizin gibi değerli insanları aday gösterir.Aksi takdirde Yerel seçimlerde 8 ilçe kaybettik bu sefer İzmiri kaybetmeyelim.Adaylığınız açıklandığı gün yüzlerce Bucalı sizin için çalışmaya hazır.Buca seçimleri rekorla kapatacak buna emin olun.Sizin değerinizi biz çok iyi biliyoruz.Hayırlısı ile sizi Ankara da göreceğiz.
    Sevim Gül
    20 Ekim 2016 05:02
  • Sevgili başkanımız.Sizin isminizi tabelalardan çıkartabilirler ama biz sizin isminizi yüreğimize yazdık.Sizi çok özlüyoruz.Sizi Ankarada görmeyi çok arzu ediyoruz.Arkadaşlarımız işten çıkarılıyor bizleri üzen bu arkadaşlarımızda partiyi ve Sn Piriştinayı desteklediler.Bu kıyımlardan Başkanımızn haberi olmadığını düşünüyoruz.Çalışanlarımız hergün tedirgenlik yaşıyor.Herkes ekmek parası peşinde.Bucamıza verdiğiniz emekler için sonsuz teşekkürler.Buca sizi çok arıyor.Kendinize iyi bakın Basşkanım.
    Şirinyerli
    20 Ekim 2016 05:02
  • Güzel konuşmuş başkan hakkıı yediler yolu açık olsun
    Muharren usta
    20 Ekim 2016 05:02
  • Sayın başkanımız Bucalılar olarak sizi Milletvekili görmeyi çok istiyoruz.Bucamız için yaptığınız hizmetler için sizlere müteşekkiriz.Biz de Belediyede işten çıkarmalar olduğunu duyuyoruz.Umarım bu yanlışdan en kısa zamanda dönülür.Buca sizin sayesinde hizmet gördü.Sizin sayenizde evimize ekmek götürüyoruz.Sizden Allah razı olsun.Nasıl bir zamanlar dağlara taşlara isimler yazıldıysa bizde sizin isminizi gönlümüze yazdık.Sizi çok seviyoruz.Başarılarınızın devamını dileriz.38 yıl sonra CHP bayrağını Bucamıza diken.Dik duruşlu başkanımız bizim.
    Pembegül
    20 Ekim 2016 05:02
  • alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste piriştina !!!
    Selim cabbar yeşildağ
    20 Ekim 2016 05:02
  • Umarım parti gösterir yolun yolumuzdur...
    sedat ergin
    20 Ekim 2016 05:02

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR