Yukarı
29292

CHP İzmir'de Nereye Gidiyor?!

25 Kasım 2014 19:02

Ege'nin Sesi/Neşe Yavuz- CHP İzmir Örgütü’nün düzenlediği etkinliklere halktan ve üyelerden katılımın olmaması büyük tartışmalara yol açtı. Geçtiğimiz hafta Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen’in eleştirdiği, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı’na katılımın çok az olmasının ardından, geçtiğimiz günlerde yaşanan ‘Umut Gönüllüleri İktidar Yürüyüşü’ne çok az kişinin katılması CHP’nin İzmir’de uyguladığı politikaların halka indirgenemediği yönündeki eleştirileri akıllara getirdi.

Halkın bu etkinliklere katılmamasının yanı sıra üyelerin de etkinliklere katılmadığı ve bazı kesimin de bu etkinliklerden hiç haberdar olmadığı ifade ediliyor.  CHP’nin bilgi ağının zayıf olduğunu söyleyen vatandaşlar, örgüte diledikleri zaman ulaşamadıklarını belirtiyor. Oy veren vatandaşlar tarafından yapılan yorumlarda, Partinin İzmir’de oy oranının düştüğü söylenirken, başka alternatif olmadığı için CHP’nin İzmir’i kazandığı ifade ediliyor.  Halkın gözünde CHP İzmir partinin ilkelerinden uzaklaşmış ve siyasal donanımdan bir haber halde. Hal böyle olunca da bu tür etkinliklere katılım gittikçe azalıyor.

Öte yandan CHP’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e düzgün hizmet etmediğini söyleyen bir kısım vatandaş ise bu tür etkinliklere partiyi protesto amacı ile katılmıyor.  

Elimize geçen bir fotoğraf ise, CHP’nin İzmir’deki durumunun vahametini daha net bir şekilde ortaya koyar nitelikte. Fotoğraf, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uydu bağlantısı ile canlı olarak katılım sağladığı ‘Umut Gönüllüleri İktidar Yürüyüşü’ne ait. Yorum sizin…



Yorumlar

  • izmir metropolde 9 ilçe var her ilçenin 17 yönetim kurulu 15 gençlik kollu 15 kadın kolu ve en az 15 meclis üyesi var yani her ilçe en az 60 kişi ile orada olabilirdi ve bu sayı en az il yönetimi ile birlikte 600 kişi olurdu Ey il başkanı sen ona buna disiplin sopası göstereceğine bu durumu düzelt.. gerçi adam şalgam bu etkisiz etkinliklerde belli oluyor(partililere bu yakışyırmayı uygun görene bu foto ithaf olunur)
    MURAT GÜNAL
    20 Ekim 2016 05:02
  • İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİMİZ KEMAL KARATAŞ DİYE BİR İL BAŞKANIMIZI HATIRLARLAR 30 İLÇEDEN 29 İLÇEYİ KAZANAN BİR İL BAŞKANIYDI AMA BAŞKANDI.ŞİMDİ AZİZ KOCAOĞLU MU YOKSA ALİ ENGİN Mİ VEYA KİM BELLİ DEĞİL BÖYLE TUTARSIZ İLKESİZ NE YAPTIĞINI BİLMEYEN ADAMCI TAVLA ARKADAŞININ OĞLU VEYA BÜROKRATINI ADAY YAPAN BUGÜN KONAK ADAYI YARIN KARŞIYAKA YA ADAY YAPAN VE ODA NERESİ OLURSA OLSUN FARKETMEZ PAŞAM DİYEN BİR YAPINI SONUCUDUR.BU İNSANLAR ÇOCUKLARININ YÜZÜNE HATTA AYNAYA NASIL BAKABİLİYORLAR ANLAMIŞ DEĞİLİM...
    MENDERESLİ
    20 Ekim 2016 05:02
  • aziz bey muhtar seçimlerini dahi karışmaya devam etsin il bşk nı da yardım etsin çok güzel yapıyorlar sadace ikisi toplantı yaparsa şşaşırmayalım arkadaşlar...!!!
    ali keskin
    20 Ekim 2016 05:02
  • BEN OLMAZSAM BU TEŞKİLAT OLMAZ DÜŞÜNCESİNDEKİ AKILDAN YOKSUN ADAMLAR(!) OLDUĞU SÜRECE; 64 YILDA KIRKIN ÜZERİNDEKİ SEÇİMLERDE YALNIZ BAŞINA BIRAKIN İKTİDAR OLMAYI HÜKMET BİLE OLMAMIŞ, HALKIN UMUDUNU SÖMÜREN, HIRSIZLIKTA ELEŞTİRDİKLERİNDEN GERİ KALMAYAN,HALKI DEĞİL KENDİLERİNİ, AKLI DEĞİL ÜTOPYAYI, BİZ DEĞİL BENİ DÜŞÜNEN, İLİM BİLİM DEĞİL DAMARA GÖRE ŞERBET VEREN, HER ŞEYİ BEN BİLİRİM MANTIĞI,ATATÜRK'LE İLGİSİ DAHİ OLMAYIP,DİNİ ALET EDENLER GİBİ ATATÜRK'Ü KULLANANLAR, 1500 ADET ÖNERGE VERİP HİÇ BİRİ KABUL EDİLMEDİĞİ HALDE ORADA OTURUP ÖĞRETMENİN BEŞ KATI MAAŞ ALANLAR, DÜRÜST İNSANLARA FIRSAT VERMEYEN, BURADA SAYMAKLA BİTMEYECEK KADAR VESAİRE VESAİRE.. İKİYÜZLÜLER OLDUĞU SÜRECE ATATÜRK'ÜN TÜRKİYE'Sİ NE YAZIK Kİ BİTİYOR DEĞİL BİTTİ....
    MEHMET ALTUN
    20 Ekim 2016 05:02
  • Düsun Bu partinin yakasindan beceriksiz basarisizsiniz sn.a.yüksel.sn.a.engin yazik etmeyin Bu partiye sizler varsaniz Ben be 44 kisiden olusan ailemle be cevremdeki dostlarimla beraber yokuzzzzzz.sn,Ali engin ,sn alahattin yüksel sizin kapali kapilar arkasinda konustugunuz gibi Izmir insani koyundur biz ilcelerden birer çoban buldukmu koyun sürüsü ayagimiza gelir diyordunuz.odevir bitti artik sn.il baskani be millet vekilim.siz varsaniz bizler yokuzzzzzzzzzzzz.....
    chp örgütü
    20 Ekim 2016 05:02
  • 3 A projesi A-A-A (Ali ENGİN-Alaattin YÜKSEL-Aziz KOCAOĞLU) istedikleri kademelere geldiler ve diledikleri gibi izmirde partilileri parmak üstünde oynatıyorlar bu proje yıllardan beri başarmak istedikleri bir proje idi ve oldu partililer hala daha il başkanı tarafından iyi yönetildiğini düşünüyor bu gerçeği görün artık lütfen ve hak yerini bulsun bu insanların eline maşa olmayalım
    karşıyakalı
    20 Ekim 2016 05:02
  • Hiç engin ve alaattin demeyin suç onlarda değil onların partililer için ne kadar uğraştığınızı herkes biliyor AZİZ ne onları ne de örgütü dinlemiyorki alaattini bile soğuttu be.parti dışındaki adamların dedikleri ile hareket ediyor işte sonuç.
    KONAK
    20 Ekim 2016 05:02
  • Cihan türsen ve ekibi Neden Karşıyaka danışma kuruluna katılıp orada konuşmadı'da sanal ortamda hergün CHP'yi eleştiriyor kendisine hiç yakışmıyor bu hareketler.Davetli olmana rağmen danışma kuruluna katıl sonra eleştir. Kusura bakmayın Cihan türsen bey yanlış yapıyorsunuz.ve Milletvekili olma şansınızıda ortadan kendi ellerinizle kaldırıyorsunuz.sırf kendinizin değil etrafınızdaki kişilerinde milletvekili olma şansını azaltıyorsunuz.Ön seçim olursa göreceksiniz sizi kaç kişi destekliyecek.Danışma kuruluna katılmayacaksın sanaldan giydireceksin sonra CHL'li yim diyeceksin. Danışma kuruluna katılan ; Rıfat Özer, Recai Acar, Cevdet Tümtürk ve birsürü kişi konuştu eleştirdi.herkeste alkışladı.Ama siz neden gelmediniz hayret.Sanaldan CHP'yi eleştirmek çok daha kolay herhalde.
    Karşıyakalı
    20 Ekim 2016 05:02
  • Memleket yıkılıyor AKP istediği herşeyi yapıyor.Biz CHP'liler ne yapıyoruz birbirimizi ve partiyi eleştiriyoruz. Herkes koltuk peişne koşuyor Buna Başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere İlçe Belediye Başkanları İl başkanı Ali Engin,İlçe başkanları, Cihan Türsen. Biraz şu gözlüklerinizi çıkarında memleketin haline bakın siz koltuk kapalım derken ülke çöküyor.kimse kusura bakmasın şu koltuk aşkınızı bırakın. ekiplerinize doğruları söyleseniz etrafınızda 1 kişi bile kalmaz sizlerde biliyorsunuz. Karşıyaka eski belediye başkanı Cevat durak ve Karşıyaka İlçe başkanı Adnan alabay CHP'yi sanal alemde hiç eleştirmiyor.Tebrikler.herkes böyle yapmalı aslında partililik budur. üLKE ELDEN GİDİYOR CHP'Lİ KOLTUK SEVDALILARI AÇIN ARTIK GÖZÜNÜZÜ BİRAZDA PARTİNİZ İÇİN MÜCADELE EDİN.
    KARŞIYAKALI
    20 Ekim 2016 05:02
  • Tabanı iplemeyen, mart 2014 de seçilmiş, chp den devranılmış belediyeleri AKP zihniyeti ile yöneten kendi partisinden aldığı belediyenin bir önceki dönemine atıp tutan, insanları ekmek paraları ile sindirmeye çalışan, teşerondur odur budur umrunda olmayan sizlerin bunlar daha iyi günleriniz. Haberiniz olsun....
    Eski CHP li
    20 Ekim 2016 05:02
  • Parti nasıl başarılı olsun.gerek il başkanı,gerek belediye başkanları örgütün telefonlarına çıkmadıkları gibi geri dönmüyorlar.bu partide ben siyaseti yapıldığı sürece başarılıda olması çok zor.
    chp karşıyaka
    20 Ekim 2016 05:02
  • PARTİ İZMİRDE BU 3 A,DAN KURTULMALI YOKSA YAZIK OLUR PARTİYE ALDIKLARI OYLAR BAŞARILARINDA DEĞİL HALK AKP YE KARŞI İZMİRDE CHP DEDİ YOKSA İŞLERİ ÇOK ZOR BAKIN AKP, VE CHP MİLLETVEKİLLİ SAYISI NERDE İSE EŞİTLENMİŞ DURUMDA BU HER SİYASETÇİ TARAFINDA BİLİNİYOR
    SEÇMEN
    20 Ekim 2016 05:02
  • Tamam işte istenen ve hedeflenende bu zaten.Az olsun ,her şey avucumun içinde olsun,listelerde benim istediğim gibi olsun.Problem yok!Halk zaten oy atar.
    FOÇA
    20 Ekim 2016 05:02
  • CHP tabanını ciddiye almıyan Aziz Kocaoğlu İzmiri AKP'ye teslim edip Urla'ya çiftliğine çekilecek. Dört yil sonra bu haber sitesi umarım yayınını sürdürür ben de bu kehanetimle övünürüm. CHP İlkelerini iki büyük devrimden alır. Cumhuriyetçilik, laiklik ve Milliyetciliği Fransız devriminden, Halkçılık, Devletcilik ve Devrimcilik ilkelerini de 1917 Rus Bolşevik devriminden alır. CHP Aziz Kocaoğlu ve Ali Engin gibi iki cahili ve beceriksizi taşıyamaz. Parti yönetimlerinin yapamadığını Halk yapıyor. Kılıcdaroğlu İzmir'de iki kez yerel seçimlerde umduğumuzu bulamadık dedi. Peki ne oldu? Ali Engin hala yerinde. Asıl problemin büyüğü Karşıyaka'da. Hüseyin Akpınar yedi ilçe yönetim kurulu üyesini işe alarak ilçede hakimiyet sürdürüyor. Yaptıkları toplantıya 410 delegeden 43 delege katılıyor. Bunlar partiye ihanet eden bir yapı. Belediye Başkanı oldular işlerine güçlerine bakmıyorlar hala elleri partinin içinde. Halk ta kusuyor.
    gurbuz gemecik
    20 Ekim 2016 05:02
  • Eeeee başta büyükşehir belediye kadrolarında bir tane partili yokki doğru bilgiler versin başkanlara.hepsi şak şak adamı böyle içeriden yerler.ağaç kurdunu kendini üretir.geçmiş olsun.aziz başkan gözünaydın izmirde chp bitti.
    DELEGE
    20 Ekim 2016 05:02
  • işi yerel ve parti içi huzursuzluklar olarak bakmamak lazım .asıl mesele genel durum .chp iyi muhalefet yapamadığı gibi dahada yanlışlar yaptı.ve kendisine oy verenleri cepte keklik görüp istediğimi ben seçerim anlayışındalar.neredeyse öcalanı kanka yapıcaklar.yanlış poltikalar izledi ve Atatürk CHP sinden uzaklaştılar.Yeni bir parti oluşumu olmazsa AKP 2015 de gene iktidartadır.ne yazıkki muhalefet yüzünden .
    Selami
    20 Ekim 2016 05:02
  • Parti içinde yakınlarını kanat altına alıp örgüt dışlanıyorsa,örgütte seçilenler dışlanıp ,gönüllü adında paralel yapılar oluşturuluyorsa,il başkanı ve merkez yönetim paralellere ses çıkarmaya güçleri yetmiyor veya yalaka veya yakınlar ekibi ile örgütün bu şekilde parçalanıp bölünmesi hedef hali sergileniyorsa CHP'de parti hali kalmamıştır. milletvekilleri benim yakınlarım olsun,belediye başkanları benim yakınlarım olsun,meclis üyelikleri aralarında paylaşılıyor,emekçiler dışlanıyor,cinsiyet kotasını yalaka,yakın ve metresler oluşturup,emekçiler partide yok sayılıyorsa CHP izmirde çoktan bitmiştir.Yaptıkları etkinliğede örgüt ,halk değil yalakalar,paraleller katılır. Ne ise şimdi alternatif var,chp akıllanıncaya kadar dinlensin,ders almaları lazım.
    mutlu
    20 Ekim 2016 05:02
  • Lütfen Konak İlçeyi takip ediniz.
    Emre Mutlu
    20 Ekim 2016 05:02
  • Tabıkde katılım olmaz , oy oranın düşer... Asıl suc kılıcdaroglunda arkadas sen halk yoklaması anketler yaptırdın dedınkı haklımız ne ısterse o olacak dıye... Ee halk ıstedı hanı nerede o baskanlar.. Beledıye baskanlıgı secımınde adını dahi bılmedgmıx duymadıgımz ıstemedgx kısılerı getırdın koydun.. Halkın ıstedıgı baskanları hıce saydın ... Kimin için????? Azız kocaoglu ve ekıbı ıcın . Oyları dusurdun partılılerr küstürdün sımdıde kalkmısın nereye gıdıyor bu ızmır dıyosun... Nereye gıttıgı mechul .. Nerede o kamıl okyaylar cevat duraklar hakan tartanlar ercan tatı mahserın 7 atlısı... 8 demıcem cnku hasan karabag son virajda azız abısının yanına gectı ve baskan kaldı... Chp ızmırde kan kusuyor halada seyırcı kalınıyor.. 2015 secımlerınde yonetımı degıstrrek bıze o umudu goster eyyy chp... İstifalar verılsın artık... ATATURK cu kısılıkler gelsın koltuklara...kamıl okyay sındır adamsın...
    Bornova elit
    20 Ekim 2016 05:02
  • Seçmenin partiye küskünlüğü yerel seçimlerde yaşanan yanlışlıklardan ileri gelmektedir.Bunun telafisi ancak var olan il ve ilçe yönetimleri ile bunlara neden olan genel merkez yöneticilerinin görevden alınması ile giderilir.Bu yapıda doğru iş çıkmaz arkadaşlar
    tufan sancak
    20 Ekim 2016 05:02

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bade İşcil: Güzelim diye dışlandım

Oyuncu Bade İşcil katıldığı 'Empati' programında güzellik yüzünden yaşadığı sorunları anlattı. Geçen hafta sahilde yürüyüş yaparken karşılaştığı muhabirlerin aşk sorusu karşısında "Yok ki...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR