Yukarı
32252

TÜRSAB’ta Bergama zirvesi

27 Mart 2015 10:11

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ve Bergama Turizm Derneği Başkanı Sait Tez ile birlikte Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’u ziyaret etti.

TÜRSAB’ın İstanbul’daki genel merkezinde gerçekleşen görüşmenin gündemi UNESCO Dünya Mirası Bergama’da turizm sektörünün gelişmesi için yapılacak işbirliğiydi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ve Bergama Turizm Derneği Başkanı Sait Tez’den oluşan Bergama heyeti, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a 2014 yılı Haziran ayında UNESCO Dünya Mirası olarak tescil edilen ilçede gerçekleştirdikleri ortak projeler hakkında bilgi verdi.

17 Nisan’da ikincisi başlayacak olan “Bergama Seni Çağırıyor” projesinden, “Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” sloganıyla yola çıkılan turizm işletmelerine yönelik eğitime uzanan çalışmaları Ulusoy’a detaylarıyla anlatan heyet, TÜRSAB desteğiyle gerçekleştirilmek istenen yeni projeleri üç ana başlık altında topladı.

Bunlardan ilki Kızılavlu yanında bulunan tarihi Topçu Kışlası’nın yeni bir cazibe merkezi haline getirilmesiydi. Gönenç, Ürper ve Tez, Topçu Kışlası’nın yeni bir kültür merkezi yapılarak turizme kazandırılması için Ulusoy ile görüş alışverişinde bulundu.

Toplantının bir diğer konusu ise Bergama ilçe merkezinden geçen ve ağır tonajlı araçlar nedeniyle UNESCO Dünya Mirası ilçe için risk oluşturan Kozak Yolu’ydu. Heyet, söz konusu yolu kullanan araçlar için karayoluna direkt bir bağlantı yolu açılması gerektiğini vurgularken; TÜRSAB Başkanı, Kültür Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılması planlanan görüşmeler için destek sözü verdi.

Gönenç, Ürper ve Tez, TÜRSAB Başkanı’na, Akropol’de hizmet veren teleferiğin yarattığı tekelin ulaşım sorunlarını da beraberinde getirdiğini söyledi. Toplantıda sorunun çözümü konusunda ortak bir çalışma yürütülmesi kararı alındı.

Bergama’yı çok önemsediklerini belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, UNESCO Dünya Mirası ilçenin bugüne kadar turizmden hak ettiği payı alamadığını ifade etti. “TÜRSAB olarak bize büyük görev düşüyor. Bergama’da turizm sektörünün en üst seviyeye çekilmesi için sizlerle işbirliği içinde olacağız. İlçede varolan turizm potansiyelinin hem ekonomik hem de kültürel bazda olumlu yansımalar elde etmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulusoy’a Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi anısına plaket takdim etti.

Başkan Gönenç, görüşmenin Bergama açısından çok verimli geçtiğine dikkat çekerek “Bergama UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girerek çok önemli bir ivme yakaladı. Biz bu tarihi hamleyi ilçemizin kalkınması için avantaja dönüştürmek adına yoğun mesai yapıyoruz. Bu noktada TÜRSAB’ın vereceği destek de çok önemli. Bu diyaloğun, işbirliğinin bizi daha ileriye götüreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Bergama’yı ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için yakın bir zamanda ilçeyi ziyaret edeceğini bildirdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR