Yukarı
41674

Heykeli hedef gösteren AKP'liden laiklikle ilgili şok sözler

27 Mayıs 2016 16:35

İzmir'de bugün gericiler tarafından balyozla kırılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür heykelini geçen ay hedef gösteren AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi'nin, Twitter hesabında "79 yıldır laiklikten çok çektik. Laikliğin tartışmaya açıldığı Yeni Türkiye, hamdolsun" yazdığı ortaya çıktı.

İzmir metrosunun İzmirspor durağında 4 yıldır duran, ancak bugün gericiler tarafından balyozla kırılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür heykelini hedef gösteren AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi'nin, bir süre önce "Anayasada laiklik olmamalı" diyen TBMM Başkanı'na tam destek verdiği ortaya çıktı.

AKP'Lİ SELBİ: 79 YILDIR LAİKLİKTEN ÇOK ÇEKTİK

AKP'nin Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Onır Selbi'nin, 25 Nisan 2016'da kişisel Twittter hesabında "Laikliğin tartışmaya açıldığı Yeni Türkiye, hamdolsun" yazdığı görüldü. Selbi, aynı paylaşımının altına, "Belli bir tanımı olmayan, herkesin istediği gibi yorumladığı, bizlere inkılap diye yutturulan bu saçmalık 79 yıldır milletimize çok çektirdi" cümlesini de yazdı.

"LAİKLİK TARTIŞMAYA AÇILMALI"

Selbi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a destek verdiği bir başka Twitter paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı:

"Laiklik mevcut haliyle kesinlikle tartışmaya açılmalı, ya yeni anayasada belli bir tanıma oturtulmalı ya da kaldırılmalı, net! Muhalefet partilerinin mevcut konjonktürde bu tartışmayı farklı boyutlara çektiğini ve çekeceğini elbette görüyoruz. Ancak anayasada belli bir tanımı olmayan laikliğin geçmişte olduğu gibi gelecekte de büyük sorunlar açmayacağının kimse garantisini veremez. Laiklikle derdimiz yok. Mevcut laiklik anlayışı ve uygulanışı ile derdimiz var. Velhasıl Meclis Başkan'ımız gerek parti gerek milletimizin büyük çoğunluğunun tercümanı olmuştur. Konuşmasından sadece 2 cümleyi kesip ahkam kesenler tamamını incelediğinde altına imzalarına atacaklarına eminiz."

HEYKELİ HEDEF GÖSTEREN ONUR SELBİ KİMDİR?

Doğan Haber Ajansı, 14 Mayıs’ta İzmir AKP Gençlik Kolları üyesi bir grubun, heykeli protesto ettiğini duyurmuştu. Haberde grup adına konuşma yapan AKP Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Onur Selbi’nin “İzmirspor metro durağında yer alan çıplak erkek heykeli, alenen çocukların cinsel teşhire uğraması sonucunu doğurmakta ve vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

Selbi'nin heykeli hedef göstermesinden sonra, 25 Mayıs’ta da daha önce heykelin "müstehcen" bulduğu noktasını bezle kapatarak protesto eden AKP Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, heykele kilit vurmuştu.

Heykel bugün gericiler tarafından balyozla kırıldı.

4 YILDIR AYNI YERDE DURUYORDU

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 2012'de Akdeniz konsepti ile düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür olan heykel, 4 yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Twitter hesabıdan yaptığı açıklamada 'Çok üzüldüm. Bizim İzmirimiz bu olamaz' ifadelerine yer verdi ve kırılan heykeli aynı yerde sergilemeye devam edeceklerini söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da , İzmir Metrosu'nda 4 yıldır sergilenen Müzisyen isimli heykelin bir saldırgan tarafından parçalanmasına tepki göstererek "Bu olay; bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya çalışan gerici politikaların sonucudur" dedi.

"KINIYORUM"

İspanyol sanatçı Almacino  Gonzales Andres  tarafından yapılan ve 4 yıldır Metro'nun İzmirspor durağında sergilenen Müzisyen isimli heykelin, bir saldırgan tarafından 'müstehcen' olduğu gerekçesiyle parçalanmasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da tepki gösterdi. Başkan Akpınar, "Sanat eserine bile tahammülü olmayan bir zihniyeti kınıyorum" dedi.

"BİLİNÇLİ BİR OLAY"

Başkan Akpınar "İzmir Metrosu'nda bir sanat yapıtının saldırıya uğramasını, sıradan bir vandallık olarak değerlendirmemiz mümkün değildir. Bu olay, bilinçli, programlı olarak, hayatın her alanını teslim almaya  çalışan gerici politikaların sonucudur. Gerçek suçlular, yoz ve yobaz zihniyetlerle çağdaşlığa, laikliğe, demokrasiye ve insan haklarına saldıranlardır.
 

Haber Servisi/Sol Haber



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR