Yukarı
127751

Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi’ne Kavuştu

02 Kasım 2013 17:56

Ege’nin Sesi-Ayten BODUR/ 2 Temmuz’da temeli atılan Güzelbahçe Yaka Mahallesi Tahtacı Kültürevi bugün hizmete açıldı. Vatandaşların bağışlarıyla dört ay gibi kısa sürede tamamlanan Tahtacı Kültürevi’nin açılışı yoğun ilgiyle karşılandı.

Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olarak hayata geçirdiği Alevi Tahtacı Kültür Merkezi Yaka Mahallesi Cemevi bugün Güzelbahçelilerle buluştu. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yanı sıra; CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM ve YDK üyeleri, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe örgüt yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve  meslek odalarının temsilcileri, Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Yola Başkan Kocaoğlu İle…”

Güzelbahçe Belediyesi’nin hazırladığı Güzelbahçe Tanıtım Filmi’nin gösteriminden sonra kürsüye gelen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce konuşmasına “Değerli dostlarımız, sevgili canlar” diyerek başladı. Başkan İnce, “Bugün açılışını yapacağımız bu tesis 2009’da yerel seçimler sırasında tüm siyasi partilerin seçim vaatleri içerisinde bu projeyi gerçekleştirmek vardı. Bu proje özümsenmişti ve halk tarafından da isteniyordu. Başkan Kocaoğlu’na gittim, kim ne derse desin, her gittiğimde de istediğimi aldım. 9 Temmuz 2012’de bize yer tahsisi sağlandı. Harekete geçerek sayısız dede ve dernek temsilcisi ile bu projeyi tartıştık ve hazırlığımızı yaptık. 2 Temmuz 2013’te temel atarak projeyi 120 günde hayata geçirdik. Tüm emeği geçen hayırseverlere ve bağışçı dostlarımıza teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden çalıştık ve açılışı gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan’ımız ile birlikte Güzelbahçe için, İzmir için çalıştık. Esas büyük projemiz, Güzelbahçe’deki ilk kapalı otopark, pazaryeri, düğün salonu, yolların yenilenmesi, balıkçı barınağı, yürüyüş yolları gibi projelerdir. Biz birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yorulmadan hizmet etmeye devam ediyoruz. Devam etmek de istiyoruz. Biz yolumuza sizinle ve Aziz Kocaoğlu ile devam etmek istiyoruz. Sizinle başladığımız kapalı otopark ve pazaryeri sizinle açmak istiyoruz. İlçemize deniz yolu seferlerini sizinle başlatmak istiyoruz. Biz nefreti değil, sevgiyi, hor görmeyi değil, hoşgörüyü, düşmanlığı değil kardeşliği sergileyen bir eseri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NDAN ‘GEMİ’ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Vatandaşlar tarafından “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” sloganları ile karşılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Güzelbahçe’de de her ilçede olduğu üzere, hakkaniyet içerisinde çalışarak projelerimizi hizmete sokuyoruz. Ve 4 milyon İzmirliye layık olamaya çalıştığımız gibi, Güzelbahçeli vatandaşlarımızın da yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yürütüyoruz. Güzelbahçe’nin en önemli problemlerinden bir tanesi arıtma tesisleri. Bu hattın yenilenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Acilen bu çevre yatırımı için ihaleye çıkarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vapur seferlerinin başlaması için çağrı vardı. Uzun engellemelerden sonra, çalışmalar başladı. “Adrese teslim ihale yapmak istiyorlar” diye eleştirildik. Uzun ömürlü gemi projemize karşı her türlü olumsuz propaganda yapıldı. Yabancı firmaya verilecek dendi. Şu anda Yalova’da yerli bir firma tarafından bu gemiler yapılıyor. Gemi yatırımı maalesef yıllara dağılan bir iş. Yılbaşından itibaren her üç ayda bir gemilerimizi teslim alacağız. Ve seferlerimize de başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Teessüf Ediyorum…”

Geçtiğimiz günlerde adaylığı hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e cevap veren Başkan Kocaoğlu, “Şu aday olursa, ben olurum” diye bir espri yaptık. Arkadaşlar bunu ciddiye almış, basına da aktarmış. Biz gergin siyaset ortamını dağıtalım diye böyle bir laf ettik” diye konuştu. Kocaoğlu, konuşmasının devamında son günlerde gündemde olan “boru” tartışmalarına da açıklık getirdi. Kocaoğlu, “İZSU’nun Çiğli’de hayata geçireceği bu  4’üncü fazı Türkiye’nin en önemli projelerinden biri. Bunun için ihale süreci devam ediyor. Ve iki kilometre bir boru seçildi. EBSO Meclis Başkanı ve Esen Plastik’in başkanı Salih Esen ile bu konuyu birebir görüştük. Bana öneriler sundu, alternatifleri değerlendirelim dedi ve dosyasını bıraktı. O çıkar çıkmaz arkadaşları çağırdım konuyu tartıştık. Yerin altına gömülen bu borunun alınmasının tesisisin hayati açısından daha yararlı olduğuna karar verdim. Salih Esen önce topa “Zarar ettiriyorlar” diyerek girdi. Sonra Yıldız Plastik’in de sahibi olan Kemal Zorlu girdi. Top yuvarlıyorlar. Biz de arkasından bu seçimle ilgili bir açıklama daha yaptık. Salih Esen bugün basında “Adrese teslim ihale var” şeklinde bir açıklama yapmış. Kendisine teessüf ediyorum. Adrese teslim ihale yapmadığımız müfettişlerce, adliyede, mahkemede tescil edildi. Adrese teslim ihale mi var? Biz bunu beceremiyoruz, yapamıyoruz, bizimkinden bu çıkmıyor. Bunu yıllardır memlekette sanayicilik yapan arkadaş olarak bilmiyor sen musun? Yoksa bilmek mi istemiyorsun?” dedi.

KOCAOĞLU: BU ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAKTIR

Alsancak’ta Orkide AVM’nin yer aldığı ve Zorlu Holding’e gökdelen yapımına olanak sağlayacak olan Alsancak-Kahramanlar 1/5000’lik Nazım İmar Planı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, “Burada Orkide AVM diye bir AVM vardı. Burada iki bin 900 metrekare civarında bir arsa var, arada bir yol var, onun yanında da yine iki bin 900 metrekareye yakın bir arsa var. Ahmet Piriştina zamanında her ikisine ayrı ayrı yoğunluk ve kat talebi vardı, ancak buna izin verilmedi, aynı şekilde biz de vermedik. Sonra bu arsa satıldı, bize yine bu talep geldi. Ben bu arsanın bir tarafını içindeki tescilli binaları da satın alarak kamuya yeşil alan olarak terk edeyim, imar hakkımı da diğer tarafta kullanayım diye bir talep geldi. Biz de 2 bin 800 metrekare yeşil alan yaratmanın kente yararlı olacağına karar verdik. Burada hiçbir imar yolsuzluğu yok. Buradan sesleniyorum. Alsancak’ta her kim 6 bin metrekare arsasının getirir ben bununun 3 bin metrekaresini Büyükşehir Belediyesi’ne veriyorum, kamuya yeşil alan olarak veriyorum derse, burada sadece otopark ve yeşil alan yapılabilir derse, öbür 3 bin metrekarede imar hakkını kullanabileceğini açıkça beyan ediyorum. Yaptığımız bir hukuksuzluk, yolsuzluk yoktur. Keşke Alsancak’ta hep böyle olsa. Burada bile öküzün altında buzağı aranması olayı vardır" dedi.

“Görev Bize Düşüyor”

Son olarak konuşmasında İzmir’in yerel yönetim anlayışına değinen Başkan Kocaoğlu, “Aka kara diyerek, yanlışı doğru gibi empoze ederek siyaset yapılıyor. Biz uyanık olmak zorundayız, biz bilgilenmek zorundayız. Biz savunma mekanizmalarını geliştirmek durumundayız. İzmir ülkenin en aydınlık, ülkeye yön veren, ülkede demokrasiyi uygulayan, insan haklarına saygılı, kimsenin yaşantısına karışılmayan, özgür bir kenti olarak ülkeye bu genel ve evrensel doğruları öğretmek zorunda. Ülkenin çıkışı bu. Ülke bir gün İzmir gibi olursa, bu ülke dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri olacaktır. Bunun için bize görev düşmektedir. İlerici ve aydınlara görev düşmektedir. Bunu biz gerçekleştireceğiz. Bu kentte her inançtan, her mezhepten arkadaşımız inancını, geleceğini, göreneğini uygulayabilecektir ve uygulamaktadır. Böyle bir kente hepinizin bildiği bazı sıfatlar yükleyerek güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar. Biz buna da karşı duracağız. Biz işten korkmuyoruz. İş bizden korksun. Biz birlik beraberlik göstererek bu ülke üzerinde oynanan tüm oyunları bozacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR

Açılış töreninde konuşma yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, “Yakanların değil yakılanların mağdur olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Son dönemlerde cami-cemevi projesi gibi projeler ile 12 Eylül generalleri kafasıyla hareket edenler var. Biz bu oyuna asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı  Selahattin Özel ise, “Bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok. Biz bu ülkede gerçekten barışı kardeşliği, dün değil, ondan önceki gün değil, ezelden beri isteyen bir toplumuz. Ne yazık ki, binlerce yıldır alevi olduğumuz için katledildik. Biz Sivas’ı, Maraş’ı yapanlar Sünni demedik, katildir, canidir dedik. Sünni kardeşlerimize sesleniyorum. Eğer birileri sizin adınıza bu katliamı yapıyorsa gelin birlikte onlara karşı mücadele edelim. Biz hakkımızdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Biz zalime boyun eğmeyeceğiz. Barış, insanlık ve kardeşlik adına yollara düştük. Yolumuz  açık olsun” diye konuştu.

Yaka Mahallesi'nde sosyal ve kültürel alanı olarak imar planında yer alan 741 metrekarelik yere inşa edilen üç katlı modern Kültür Evi'nde konferans salonu, kütüphane, müze, aşevi (mutfak) muhtarlık ofisi ve gasilhane yer alıyor.



Yorumlar

  • Kocaoğlunun anlattığı yolsuzluğun daniskası. Biliyor ki Alsancakta altıbin metrekare arsa yok meydan okuyor. İzah edilecek hiç bir yanı yok. Senden öncekiler imar izni vermemiş ben veriyorum diyorsun. 2.900 metre kare yeşil alan olsa ne olur olmasa ne olur.
    gürbüz gemecik
    20 Ekim 2016 03:32

Yorum Ekle


Diğer Haberler

''Kendimize rakip olarak yine kendimizi görüyoruz''

'İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri' tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Geçtiğimiz dönem yapmış olduğumuz yatırımların yarıştırılacağı bir 5 yıl yok. Bizim çok ileride...

Seçil Erzan davasında mağdur sayısı arttı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 26 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin davaya, bir yeni iddianam...


''Bu gençler hiç mi çalışmayacak''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mustafa Bozbey'in yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak ataması gündem oldu. Konuyla ilgili SÖZCÜ'...

İYİ Parti'nin grup başkanvekilleri belli oldu!

Kurultay sürecini tamamlayan İYİ Parti’de yeni grup başkanvekilleri belli oldu. İYİ Parti’nin yeni grup başkanvekilleri Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez oldu. İYİ Parti geçen ha...


Gaziantep'te katliam gibi kaza...

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankeri içinde 19 yolcu bulunan köy minibüsüne çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 7'si kadın 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.... İs...

Abdulkadir Selvi'nin yazıları sonrası MHP'den 'Osman Kavala' çıkışı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinde gündeme gelen Gezi Davası tutukluları ve Osman Kavala'nın durumuyla ilgili tartışmalara MHP tekrar dahil oldu.


Özgür Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek

Cumhuriytet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamenin tamamlanmasının ardından Ayşe Ateş ile görüşecek. Ankara Cum...

28 Şubat davası, 9 Eylül'e ertelendi

Yargıtay’ın haklarında verilen hükmü bozmasının ardından 28 Şubat davası kapsamında 16 sanığın yeniden yargılandığı davaya Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma, Mahkeme...


CHP lideri Özel, 'Üç Fidan'ı anma törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’liler, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı mezarları başında andı. 68 Kuşağı’nın önde gelen isimlerinden ve “ü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hande Doğandemir'i sinirlendiren yorum

Oyuncu Hande Doğandemir, takipçisinin yorumuna dayanamayıp cevap verdi. Hande Doğandemir'ın Instagram hesabından paylaştığı videoaya bir takipçisi, "Oynadığı tüm diziler final yapınca çar...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Stresi yenmenin en kolay yolu

Bir uzman, stresi yenmenin sırrının dışarı çıkmak kadar basit olabileceğini söyledi. ABD merkezli çocuk doktoru Dr. Vanessa Slots, yaptığı açıklamada, "Açık havada olmanın bizim için pek çok şaşırtıcı faydası var" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR