Yukarı
185116

İEF enerji temasıyla 86. kez kapılarını açıyor

04 Ağustos 2017 12:16

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ- 86. İzmir Enternasyonal Fuarı ile ilgili İsmet İnönü Sanat Merkezi önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aziz Kocaoğlu, “İzmir Enternasyonal Fuarı’nı özünü kaybetmeden ileriye taşımak için verdiğimiz çaba sonucunda geçtiğimiz yıl  yakaladığımız başarıyı 86. İEF'te artırarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

İsmet İnönü Sanat Merkezi önünde saat 09.30’da düzenlenen basın toplantısında İzmir 86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında konuşulan ana tema “Enerji” oldu. İZBAŞ’IN organizasyonluğunda düzenlenen toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra  İEF Ana Sponsoru Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile İnovasyon Ana Sponsoru Vestel'in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da katıldı.

“ONUR KONUĞU İL MUĞLA”

Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonel Fuarı’nın 86. kez açılacağı günleri saydıklarını, 18-27 Ağustos tarihlerinde 10 gün açık kalacak fuarın tarihinin değişmesinin sebebinin Kurban Bayramı olduğunu fakat seneye tekrar aynı tarihe geri çekileceği bilgisini verdi.

Onur konuğu il uygulamasına da değinen Kocaoğlu, 12 sene önce başlatılan onur konuğu il uygulamasının bu seneki konuğunun ise Muğla olduğunu ifade etti. Başkan Kocaoğlu, “Şehirleri konuk etmekteki amacımız; ‘Bölgelerinde kalkınmak için çabalayan, emek veren ve üreten kentlerimizin İzmir Enternasyonel Fuarında tanıtımını sağlamak’” dedi.

 “PARTNER ÜLKE RUSYA”

Konuşmasının devamında Rusya ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kocaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Enternasyonal Fuarı'nı özünü kaybetmeden ileriye taşımak için verdiğimiz çaba sonucunda geçtiğimiz yıl  yakaladığımız başarıyı 86. İEF'te artırarak devam ettirmek istiyoruz. İzmir Enternasyonal Fuarı'na yeniden hem ülkemizden hem de uluslararası camiadan çok büyük bir katılım talebi var. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çıkış bu sene dünyanın en güçlü ekonomisi Rusya'yı fuara partner ülke yaptı.  Rusya 1.33 trilyon dolarlık gayri safi milli hasılası ile dünyanın en güçlü ekonomileri arasında. Komşumuz olan Rusya ile ilişkilerimizin İEF çerçevesinde güçlenmesi hem bölge hem dünya barışı için çok derece önemli.  Rusya'nın partner ülke olmasında 2016 yılında suikasta kurban giden Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un büyük katkısı var.  Rusya'nın İEF'ye partner ülke olmasına inanmıştı;  savunmuştu. Belediyeye yaptığı ziyarette bu konuda mutabık kalmıştık. Ben buradan bir kez daha 86. İEF'ye katkılarından olayı rahmetli Karlov’u huzurunuzda anıyor,  yapılan suikastı şiddetle kınıyorum. Rusya’nın partner ülke olması ile birlikte büyükelçimizin bu konudaki çabalarını, vasiyetini de yerine getirmiş olduk.

Rusya'nın fuara Enerji, Sanayi ve Ticaret Bakanı, Ekonomik Kalkınma Bakanı ve 300 civarında bürokratı ve Tataristan Cumhurbaşkanı ile adeta çıkartma yapacak.”  

“FUAR SÜRESİNCE YÜZDE YÜZE ULAŞACAK”

İEF'nin turizm ve hizmet sektörüne önemli katkıları olduğuna değinen Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl İEF süresince otellerin doluluk oranının yüzde 67 olduğunu bu yıl oranın yüzde 80'i aştığını ifade etti. Bu oranın fuar süresince yüzde yüze ulaşacağını belirten Kocaoğlu,

"Şuanda İzmir hem Avrupa'da hem dünyanın diğer ülkelerinde çok büyük ilgi görüyor. İlgi görmesinin nedeni burada yaptığımız çalışmalar, İzmirlinin hayata, yaşama bakışı ayrı bir önem taşıyor. Biz umutluyuz. Önümüzdeki her yıl İzmir, daha da güzelleştirerek kenti yeşil yaparak, çevre yatırımlarıyla mutlaka ve mutlaka kalkınacak ve dünyanın en önemli kentlerinden biri olacak" dedi.

“ANA TEMA ENERJİ”

Fuarın ana temasını enerji olarak belirlediklerini ve fuar ziyaretçilerinin enerji ile ilgili teknolojik gelişmeleri izleme şansına sahip olacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında elektrik giderinin 180 milyon lira olduğunu belirterek, rüzgar enerjisinden yararlanmak için yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Kocaoğlu, bunun için önümüzdeki hafta Enerji Bakanı ile görüşeceklerini söyledi.

Kocaoğlu konuşmasını İEF Ana Sponsoru Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile İnovasyon Ana Sponsoru Vestel'in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’a teşekkürlerini yineleyerek sonlandırdı.

İEF’te yıldızlar geçidi

18-27 Ağustos tarihleri arasında Yeraltı Otoparkı’nın üzerindeki çim alanda ücretsiz gerçekleştirilecek konserlerde, Nilüfer, Doğukan Manço, Sıla, Mabel Matiz, Demet Akalın, Teoman, Volkan Konak, Buray, Buika, Selami Şahin ve Candan Erçetin yer alıyor.Mogambo Caz Günleri’nde ise, Lisa Simone, Bülent Ortaçgil, Tuna Kiremitçi, Vedat Sakman, China Moses, Zuhal Olcay Ferid Odman, Della Miles ve Fatih Erkoç fuar ziyaretçilerini caz müziğinin en seçkin örnekleriyle buluşturacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde her gece bir tiyatro oyunu sergilenirken; Açıkhava Tiyatrosunda da müzikaller ve sahne gösterileri yer alacak.

Ünlü yazarlarla sohbet imkanı

Türk Edebiyatının değerleri yazarları, 86. İEF’de fuar ziyaretçileriyle buluşacak. 19-25 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek Edebiyat Sohbetleri’nde, Oya Baydar, Mine Söğüt, Özcan Yüksek, Aslı Erdoğan, Ercan Kesal, Arif Keskiner ve M.Melih Güneş gerçekleştircekleri sohbetin ardından kitaplarını imzalayacak.

Sinema Burada Festivali 17 yaşında

Sinema Burada Festivali, İzmir Sanat Merkezi’nde bu yıl 17. kez gerçekleştiriliyor.

Aytaç Arman ve Lale Belkıs’ın onur konuğu ödülü alacağı Sinema Burada Festivali’nin Başarı Ödülü ise Rıza Kocaoğlu ve Öykü Karayel’e verilecek. 23-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 17.Sinema Burada Festivali, seçkin film programı ile sinemaseverlere görsel bir şölen hazırlarken; kısa film yapımlarına da destek olmaya devam edecek. Başvuruları Fuar’dan önce toplanan Kısa Film Proje Yarışması’nın ödülleri 27 Ağustos 2017 tarihinde sahiplerini bulacak.

Sokak gösterileri çok renkli

Fuar süresince Kültürpark alanı içinde gerçekleştirilecek sokak gösterileri fuar ziyaretçilerini bir masal atmosferiyle buluşturmaya hazırlıyor.

“The Giant Elephant”, “Interaktif İlluzyon Gösterisi”, “Sokak Müziği”, “The Bubbles Show”, “Lumen Prade”, “The Baloon Man”, “Ritim Show”, “Led Drum-Led Poi” , “Sirk Performans” her akşam farklı etkinliklerle keyifli saatler vadediyor. 86. İEF Çocuk Tiyatrosu 19-25 Ağustos tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’de çocukları tiyatro ile buluşturacak.

3 TL karşılığında sınırsız eğlence

Fuar giriş ücretleri, İzmirim kart için 3 TL, öğrenci 2 TL olurken; engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak Kültürpark’a girebilecek. Fuar ziyaret saatleri ise 16.00 ile 23.00 olarak belirlendi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Türkiye'nin balkan vizyonu Buca'da konuşuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Buca Belediyesi, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği  ile Gül...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kerem Bürsin'in paylaşımı sosyal medyayı salladı

Oyuncu Kerem Bürsin'in Instagram hesabında paylaştığı kaslı vücudu sosyal medyayı salladı. 'Şeref Meselesi', 'Güneşi Beklerken', 'Ulan İstanbul', 'Sen Çal Kapımı' ve 'Ya Çok Seversen' gib...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR