Yukarı
306990

Başkan Utku Gümrükçü: "Önümüzdeki süreçte sosyal açıdan güçlü bir belediye olacağız"

15 Aralık 2020 18:42

Ege'nin Sesi- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Ege'nin Sesi TV'de Ulaş Üstündağ'ın konuğu oldu. Başkan Utku Gümrükçü Çiğli'de gelecek dönem yapılacak olan çalışmaları anlattı. Geriye kalan dönemde ilçenin imar sorunlarının çözüleceğini belirtti.

İŞTE BAŞKAN UTKU GÜMRÜKÇÜ'NÜN AÇIKLAMALARI:

"TESPİTLERİMİZİ YAPTIĞIMIZ YERLERDE SORUN YAŞAMADIK"

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İzmir'de geçtiğimiz gün yaşanan selle ilgili değerlendirmede bulunarak: "Yaşanan yoğun yağıştan dolayı Çiğli'de bir kaç noktada sorun oluştu. Bunların tespitini yaptık. Geçen yağmurda sorun yaşanan yerlerde ise sorun yaşamadık. Çünkü daha önceden tespitlerimizi yapmıştık. Bir vatandaşımızın evi toprak kaymasından dolayı kullanılamaz hale geldi. Bununla ilgili de zaten çalışmalarımızı başlattık. 1 ayda yağacak yağmur İzmir'e 1 günde yağdı. Elbette bunda küresel ısınmanında payı oldukça büyük. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kriz belediyeciliği olarak tanımladığı olgu bütün belediyelerimizde bundan sonra olacak. Çünkü bu tür felaketlerin son günlerce çoğaldığını görüyoruz" dedi.

"PANDEMİDEN ETKİLENEN KESİMLERE DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR"

Koronavirüs pandemisinden ekonomik açıdan etkilenen kesimlere destek olmayı sürdürdüklerini belirten Başkan Utku Gümrükçü: "Koronavirüs vakaları bayram tatilinden ve İzmir özelinde de depremden sonra artmaya başladı.  Son günlerde ise valimizinde açıkladığı gibi önlemlerle birlikte bir düşüş trendi yakalandı. Bizde salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen kesimlere yönelik yardımlarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mutlaka maske-mesafe-hijyen olarak tabir ettiğimiz kurallara uyması lazım. Koronavirüs salgını ülkemizdeki ekonomik krizi derinleşti. Bizde belediye olarak bütün sosyal tesislerimizi kapattık. Esnaflarımız da dükkanlarını bu dönemde kapattı. Bu süreçte insanlarımıza verilen desteklerin daha da artırılması lazım. Çünkü dediğimiz gibi salgının ekonomik etkileri ciddi anlamda hissediliyor. Bize de bu süreçte  İller Bankası'ndan gelen paylarda bir azalma oldu. Mayıs ve Haziran aylarında kesilme olmadı fakat yeniden gelen paylarda bir azalma görülüyor. Bu paylar kesilmese bizde daha çok hizmet götüreceğiz vatandaşa" dedi.

"DEPREMDEN SONRA ACİL ADIMLAR ATMALIYIZ"

İzmir'de yaşanan depremden sonra acil atıılması gereken adımlar olduğunu belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü:  "İzmir olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Bu depremden sonra bizimde Japonya gibi radikal kararlar almamız gerekiyor. Yapı stokunu ve envanterini mutlaka çıkarmamız gerekiyor. Bu bizim için bir ön deprem. Gelecekteki İzmir depremine mutlaka hazır olmalıyız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan çok acı hikayeler dinledik. Maddi sorunlardan dolayı insanların evlerinde gerekli bakımları yaptıramadığını öğrendik. Bu konuda mutlaka yönetenlerin adım atması gerekiyor. Bazı konularda da yetkilerin belediyelere devredilmesi elimizi daha da güçlendirecektir. Eski deprem yönetmeliği ile yeni yönetmelik arasında büyük farklar var. Eski yönetmeliğe göre yapılan binalarında mutlaka denetlenmesi gerekiyor. Biz depremden hemen sonra Çiğli'de tura başladık. Hasarlı binalarımızın tespitini gerçekleştirdik.  Bunlar birer ön inceleme oldu. Bakanlığımıza gereken bilgileri verdik. 25 tane ağır hasarlı, 80 tanede orta hasarlı bina tespit ettik. Ağır hasarlı binalarında yenilenmesi için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

"İKİ YILLIK SÜREÇTE TRAMVAY TAMAMLANACAK"

Çiğli'de merakla beklenen tramvay projesi hakkında bilgiler veren Başkan Utku Gümrükçü: "Bu konuda Tunç Soyer'e teşekkür etmemiz lazım. 500 milyonluk bir yatırımla Çiğlimize tramvay kazandırıyoruz. Organize Sanayi'nden devlet hastanesinin bulunduğu bölüme kadar çoğu yer Karşıyaka'yla birbirine eklenecek.  Tramvay çalışan vatandaşlarımız içinde büyük bir kolaylık olacak. Fabrika servisleri konusunda da büyük bir rahatlama gelecek.  Tramvay bizim için bir gereklilik. Karbon salınımı da bu şekilde azaltılıyoruz. Büyük birde tasarruf olacak. Bu hafta ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanıyor. Toplamda da iki yıllık süreçte tramvay bitecek" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DENİZ SPORLARI YAYGINLAŞACAK"

Avrupa Spor Kentleri Federasyonu’nun düzenlediği organizasyonda “2021 Avrupa Spor Kenti” ödülünü Çiğli Belediyesi'nin almasını değerlendiren Başkan Utku Gümrükçü: "Bizim için çok önemli bir ödül. Gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunmasını önemsiyoruz. Gençlerimiz bu sayede hem daha güçlü bireyler oluyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızda bunu gerektiriyor. 2019 yılında 400 olan öğrenci sayımızı 1600'e çıkardık. Sportif branşaları da 11'den 17'ye yükselltik.  Liglerde oynayan takım sayısını da artırdık.  Bu çalışmalarımızı Avrupa ile paylaştık. Bizi de bu ödüle layık gördüler.  Biz Çiğli'yi bir spor kenti olarak görmek istiyoruz. Bir deniz kenti olan Çiğli'de deniz sporlarının hiç olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki süreçte de deniz sporlarını yaygınlaştıracağız" dedi.

"ÇİĞLİ'NİN İMAR SORUNLARI ÇÖZÜLECEK"

Çiğli'nin imar sorunlarının çözüleceğini belirten Başkan Utku Gümrükçü:  "Çiğli'nin kronikleşmiş imar sorunları var. Sasalı'da, sanayi kesiminde, Harmandalı'nda ve Köyiçi'nde bu sorun var. Harmandalı 7 yıldır imara kapalıydı. Köyiçi içinde imar çalışması yapıldı fakat vatandaş istemediği için iptal edildi. 21 km'lik sahilimizi Çiğli ile buluşturamadık. Orada da imar sorunu var.  Harmandalı'ya ise biz neşter vurduk. Geriye kalan 3.5 yıllık dönemde Çiğli'nin çözülmemiş imar sorunu kalmayacak. Bu konuda nitelikli bir kadromuz var. Konuya hakimiz. Harmandalı'yı yüzde 80 çözdük. Beşbinlik planlar Büyükşehir'den geçti. Sorununda tamamını meclis kararlarına bağladık. Şimdi onay bekliyoruz.  Köyiçi'nde de benzer bir çalışma yapacağız. Buna vatandaşla birlikte karar vereceğiz. 2021 yılında adımlarını atacağız. Sahil tarafında benzer çalışmalar yapılacak. Güzeltepe'nin de kentsel dönüşümü başlayacak. Elbette pandemiden sonra daha rahat ilerleyecek çalışmalar" dedi.

"ÇİĞLİ'DE BALIK ÜRETİMİ ARTACAK"

Çğili'de balık üretimi konusunda büyük adımlar attıklarını belirten Başkan Utku Gümrükçü: "Çiğli doğal güzellikleri olan bir yer. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu yerlerin UNESCO mirası olması için çalışmalar yürütüyoruz.  Yüzlerce de kuş çeşidine sahibiz Kuş Cenneti'nde. İzmir'deki 5 balık üreme yerinin 4'ünün Çiğli'de olduğunu çalışmalarımızla ortaya çıkardık.  Geçmişte bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı 4 yerden 3'ü ise kaybolmuş. Biz bu sorunu ele alıyoruz. Ege Üniversitesi'yle birlikte çalışma yürüteceğiz. Çiğli'de balıkçılık değer kazanacak. Balık üretimi de tekrar artacak. Üretilen balıklarda vatandaşıma ulaşacak" dedi.

"PARKLARI VE AĞAÇLARI KORUMALIYIZ"

Parkların va ağaçların korunması konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü: "Yakakentin üzerinde bir ağaçlık bölge var. Bazı tartışmalar var fakat biz orada çalışma yapacağız. Ama öncelikle şunu söylemek lazım. Biz park yapıyoruz. Birileri gelip parktaki oturakları ve oyuncakları kırıyor. Çiçek dikiyoruz birileri gelip onları söküyor. Küresel ısımadan bahsediyoruz bunun ilacı ağaç. Aynı şekilde toprak kaymasında da korunmanın yolu ağaçtır. Biz belediye olarak her ay bir park acacağımızı söylemiştik. 12 hedefimizin 7'sini açtık. Diğer parklarımızda açılacak. Belediye olarak yeşil alanlarımızın sayısını artıracağız. Vatandaşlarımızda bu alanların korunması noktasında bizimle ortak hareket etmeli" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE SOSYAL YATIRIMLARA AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Çiğli'deki gelecek hedeflerinden bahseden Başkan Utku Gümrükçü: "Çiğli'nin iklim değişikliğine karşı dirençli bir kent olmasını istiyoruz. Gençlerimiz ve yaşlılarımız için yaşanabilir bir kent yapacağız. Bu noktada spor alanlarımızı artıracağız. Yapılacak olan parklarımızda basketbol sahası gibi spor alanlarımız olacak.  Pazarylerlerimiz bizim için çok önemli. Pazaryerlerimizi düzenleyeceğiz hemde sayılarını arttıracağız. Balatçık Mahallesi'nde yeni bir pazaryeri yapacağız. Evka 5'teki pazar yerinin üzerini kapatacağız. Çiğli'mizde 2 havuz dışında başka havuz yok. Yeni bir havuz yapacağız ve bunu vatandaşlarımıza duyuracağız.  Uzay ve havacılık müzemiz olacak. Bildiğiniz üzere Çiğli'de havacılık önemli.  Bu konuda adımlarımızı atıyoruz. Kız Yurdu ve Gençlik Merkezi hayallerimiz var. Bir üniversite şehri olan Çiğli'de bu konuya yatırım yapacağız. Kreşlerimizinde sayısını artıracağız. Önümüzdeki süreçte sosyal açıdan güçlü bir belediye olacağız" dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara çifte müjde

İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin ‘Anneler Günü’ sergisine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kursiyerlerin ürünlerini Türkiye genelinde satışa sunup gelir elde edeb...

Özel Bireyler, Kültürpark’ta eğlence dolu anlar yaşadı

Ödemiş Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği programda ilçede bulunan ilgili dernek üyelerini biraraya getirdi. Özel bireyler, Kültürpark’ta eğlence dolu anlar yaşadı.


Mordoğan Ayıbalığı’ndaki kaçak iskele yıkımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi devrede

2023 yaz başında Karaburun’un gündemine gelen Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan işletmenin kaçak iskelesi aradan geçen 10 ay içinde kurumların yoğun bir şekilde karşılıklı yazışmaları...

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL AŞ arasında Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin sektöre daha nitelikli adım atmaları amacıyla iş birliği prot...


Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Temiz enerjinin başkenti İzmir’de WENERGY EXPO-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, ikinci kez kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuarın açılış konuşmasında ...

Seferihisar’da sıfır atık eğitimleri devam ediyor

Seferihisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, ilçedeki okullarda sıfır atık eğitimleri veriliyor. Çocuklara çevre bilinci kazandırmayı amaçlayan eğitimlerde...


İzmir ve Bremen arasındaki ilişkiler güçlenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir'in kardeş kenti Bremen ile ekonomik ilişkileri güçlendirmede önemli rol oynayan Bremeninvest'in Türkiye İlişkileri Koordinatörü Ma...

Narlıdere Belediyesi’nden 19 Mayıs’a özel futbol turnuvası

Narlıdere Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘19 Mayıs Futbol Turnuvası’ düzenliyor. 14–19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek tur...


Başkan Önal, kitap bağışı çağrısı yaptı!

Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki kütüphanelerde bulunan yayınların çeşitliliği ve içeriğini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında kitap bağışı kampanyası başlattı. 10 mah...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gezenti ailesi artık 3 kişi

TEVE2’de yayınlanan “Çok Gezenti” programıyla yıllardır dünyayı dolaşan Burak Akkul ve Seda Akkul, kısa süre önce dünyaya gelen oğulları Yekta ile birlikte objektif karşısına geçti.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bahar yorgunluğuyla baş etmek için 6 öneri

Baharla beraber değişmeye başlayan gece-gündüz süreleri ve iklim şartları ile beraber vücudumuzun yeni oluşan şartlara uyum sağlamaya çalıştığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, ‘bahar yorgunluğu’ olarak tanımlanan bu dönemde yaşanması muhtemel fiziksel ve psikolojik değişimlerle baş edebilmek için yapılabilecekleri anlattı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR