Yukarı
346200

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay: “CHP’ye karşı önyargıyı yerel yönetimler kırdı”

19 Ocak 2022 16:16

Ege’nin Sesi- Ege’nin Sesi TV’de yayınlanan Siyaset Gündemi Programının konuğu CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay oldu. Türkbay, "Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sosyal belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini gösterdiler. Toplumun muhafazakar kesiminde CHP’ye karşı bir önyargı vardı, bu önyargıyı belediyeler yaptıkları hizmetlerle kırdı. Bütün kaynaklarını yardımlara ayırdılar” dedi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, son dönemde yaşanan ekonomik krizi değerlendirerek: “Hükümet bir an önce seçime gitmeli. Dolar inmesine rağmen fiyatlar inmedi. Benzin fiyatlarından sonra İnsanlar araçlarını kullanmıyor artık. Her şeyin başı güven, bir güven ortamı sağlanması gerekiyor. Geçici bir süreçteyiz” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK KRİZ KARABAĞLAR’DA DAHA FAZLA HİSSEDİLİYOR”

Karabağlar’da yaşayan vatandaşların ekonomik krizden çok daha fazla etkilendiğini söyleyen Türkbay, “360 bin seçmene sahip bir ilçedeyiz, pozitif ayrımcılık yapılması gereken bir yer Karabağlar o yüzden ekonomik sıkıntılar daha fazla hissediliyor. İşsizlik çok fazla, her gün iş, aş için arayan vatandaşlarımız var. En büyük sorun İşsizlik, üniversiteden mezun olan gençlerimiz iş arıyor bulamıyor. Bu iktidarın gitmesi ve bir güven ortamı kurulması gerekir” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELER PANDEMİDE ÇOK İYİ ÇALIŞTI”

Pandemi sürecinde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin çalışmalarını değerlendiren Türkbay, “Belediyelerimiz bu süreçte çok iyi çalıştılar, ihtiyaç sahiplerine dokundular, katkı sağladılar ama bunlar hep geçici, gıda paketi göndermek geçici bir çözüm. Uzun vadede çözümler bulunmalı. Kadınlarımız ve muhtarlarımız vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için örnek bir mücadele gösterdiler” şeklinde konuştu.

“TOPLANTI VE EĞİTİMLERİMİZ SÜRECEK”

İlçede yapılan toplantı ve eğitimlerden bahseden Türkbay, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem nasıl olmalı, vatandaşların ihtiyaçları nasıl karşılanabilir, engelli vatandaşların sorunlarını nasıl çözebiliriz gibi konuları tartışıyoruz. Kadınlarımız Aile Sigortası ile ilgili sunumlar yapıyor. Önümüzdeki ay da farklı konularımız var. Toplumu etkileyen konularda toplantılar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ GETİRECEĞİZ”

Millet ittifakının iktidara gelmesi durumda yapacaklarını anlatan Türkbay, Her türlü provokasyona rağmen süreç çok iyi ilerliyor. Oluşacak hükümet Millet ittifakını bileşenleriyle birlikte oluşacak. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz, Başkanlık sistemini kaldıracağız. Halkın acil sorunları nedir? Tabi ki ekonomi tüm vatandaşların ilk önce derdi evine ekmek götürmek, o yüzden önce ekonomiyi düzeltmek en önemlisi" ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE İLE UYUM HALİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Türkbay, geçtiğimiz iki yıllık süreci şu şekilde anlattı:” 24 Aralık 2019’da mazbatayı aldım. İki yılı da bitirdik, pandemi ve ekonomik sıkıntılardan dolayı kurultayın bir yıl ertelenmesi söz konusu oldu.  İki yılda pandemi sürecinde Karabağlar’da örgüt olarak her türlü riski alarak gıda paketi dağıtımda etkin olarak çalıştı. Komşu dayanışması, insan dayanışması yaşadık, iyi bir dayanışma örneği gösterdik. Demokratik bir seçim ile örgüt görevi bana verdi örgütün bana verdiği görevi layığıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Muhittin başkan benim yıllardır ahbabım, belediye ile uyum halinde çalışıyoruz, hiçbir sorunumuz yok. İlçe ve belediye gayet uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Partinin verdiği görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Arada bireysel kişisel kırgınlıklar olabilir, ama bunları aşıyoruz.

“CHP’YE KARŞI ÖNYARGIYI YEREL YÖNETİMLER KIRDI”

Türkbay, geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin önemli hizmetlerinden şu şekilde söz etti:

“Pandemi süreci hem olumlu hem olumsuz olarak değerlendirmek lazım. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sosyal belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini gösterdiler. Halka bir güven verdiler. İktidara giden yol yerel yönetimlerden geçer, eğer halka güven verirsek vatandaş bize güvenirse iktidar olabiliriz. Toplumun muhafazakar kesiminde CHP’ye karşı bir önyargı vardı, bu önyargıyı belediyeler yaptıkları hizmetlerle kırdı. Bütün kaynaklarını yardımlara ayırdılar.”

“DEVLET ‘BEN YAPTIM OLDU’ DİYEMEZ”

AKP iktidarı döneminde yargıya güven azalması hakkında önemli açıklamalarda bulunan Türkbay, “En son ki referandumdan önce kuvvetler ayrılığı sistemi vardı tekrar bu sistemi oturtmak lazım. Devlet ben yaptım oldu diyemez. Devlette yargı kanunlara göre yapılabilmeli. Yasa dışı bir şey yaptığında vatandaş davasını açar haklıysa gereği yapılır. Yargıç güvencesi çok önemli. Vicdanı ve hukuk mantığıyla karar verecek. Millet İttifakı bileşenleriyle yürüdüğümüz yol çok doğru. Biz yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Yüz yıllık bir partiyiz. Toplantılarımızı yapıyoruz, eğitimleri veriyoruz. Genel merkezimiz ve İl başkanlığımızla birlikte çalışıyoruz, eksiklerimiz varsa tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINDA ŞANSIMI DENEMEK İSTİYORUM”

Türkbay, seçimlerde aday olma konusunda, “Çok uzun yıllar siyasetin içerisinde yaşadım. Partim ne görev verdiyse yaptım, o süreç geldiğinde bizde gideceğiz yetkili kurumlarımızla görüşeceğiz, danışacağız, uygun görülürse milletvekilliğine şansımı denemek istiyorum” dedi.

“BU İKTİDARDAN KURTULACAĞIZ”

Son olarak, Karabağlar halkına mesajlarını gönderen Türkbay şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Halk Partisi varsa umut vardır, umudumuz bitmeyecek. Önümüzdeki seçimler çok önemli, çocuklarımız, ülkemizin geleceği için biz bu iktidardan kurtulacağız, kimse endişe etmesin, herkes elini taşın altına koysun. Umudumuzu tüketmiyoruz, erken de olsa zamanında da olsa çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!  

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 10 yaşındaki Esma Yıldız’a bıraktı. Başkanlık görevini devralan Yıldız’ın ilk talebi o...


Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj

İzmir’de 23 Nisan coşkusuİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR