Yukarı
40961

CHP Menderes'ten Soylu'ya Salvo: Dürüstlük Kim Siz Kimsiniz?

27 Nisan 2016 12:03


Ege'nin Sesi-CHP Menderes İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından Menderes Belediyesi ve Başkanı'nı madde madde açıklamalarla eleştiren bir mesaj yayınladı. 'Dürüstlük Kim Siz Kimsiniz?' başlıklı yazıda Menderes'e yapılan yatırımların hangi kurum tarafından yapıldığının gizli kaldığına tepki gösterilirken, ilçedeki doğalgaz konusu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin aksattığı iddia edilen konular, Çukuraltı sahil yolundaki ihlal, ilçeye yapılan hastane, meydan projesindeki yanlışlar, CHP'li meclis üyesine makam aracı ve şoför verilmesi, Belediyenin yaptığı harcamalar ve arsaların kimlere satıldığı belgelerle desteklenerek açıklandı.

Menderes İlçe Başkanlığının yayınladığı belgelere göre Belediyenin yaptığı harcamalarda iftar yemekleri için İzmir Din Eğitim Derneği'ne 350 bin TL ödenirken, Kutlu Doğum Haftası'nda alınan güllere 14 bin 600 TL, yenen yemeklere ise 48 bin 600 TL olmak üzere toplam 63 bin 200 TL belediyenin kasasından çıktı. Ayrıca harcama listesinde bakanlara ve protokole harcanan yemek masraflarının 13 bin lira olması da dikkat çekiyor.

İşte Menderes İlçe Başkanlığının sosyal medyadan yayınladığı, Menderes Belediyesi ve Menderes Belediye ve Başkanı Bülent Soylu'nun cevaplamasını istediği ve Soylu'ya yapılan eleştirilerin tamamı:

DÜRÜSTLÜK KİM? SİZ KİMSİNİZ?

Geçtiğimiz günlerde İBB’nin, (İzmir Büyükşehir Belediyesi) Hemşeri Hizmet Hattı'na gelen istekler üzerine; Mithatpaşa Mahallesinde yaptığı çalışmaları gösteren paylaşım yayınlamıştık.
Sayın Soylu'ya yakınlığı ile bilinen bir şahsa (ki bizim camiada bunlar AKTROL olarak adlandırılır) ait facebook sayfasında, İBB Genel Sekreter Yrd. Dr. Buğra Gökçe tarafından Menderes Belediyesine gönderilen yazı kanıt gösterilerek, konuları saptırmak ve dürüst siyaset yapmamakla suçlandık.
Öncelikle, Menderes halkı şunu bilmelidir ki; ilçemize yapılacak her türlü hizmetin kimin tarafından yapıldığına bakılmaksızın destekçisi, takipçisi ve savunucusu olacağız. Ancak hiç kimsenin konuları saptırtarak şov yapmasına olduğu kadar Menderes Belediyesinin kaynaklarını heba etmesine de izin vermeyeceğiz.
Bizim muhatabımız Menderes Belediye Başkanı Sayın Bülent Soylu'dur. Yardakçıları aracılığıyla cevap vermek yerine bizzat cevap vermeyi göze alamıyor galiba Sayın Soylu! Yardakçının vermiş olduğu yanıtta bir sürü yanlış bilginin olduğu çok açıktır. Sayın Soylu, “Valla! Ben yazmadım. O yazmış.” Diyerek işin içinden sıyrılmayı düşünüyor sanıyoruz.

Bu nedenle, kimlerin dürüst siyaset yaptığını veya yapmadığını anlatabilmek için bazı konuların aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz.

1. DOĞAL GAZ KONUSU:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZMİRGAZ’ın Ortağıdır İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketiin imtiyazlı ortağı statüsünde olup, yönetim kurulunda temsil edilmektedir. Altyapı çalışmaları ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) kontrolünde ve diğer alt yapı kuruluşlarıyla koordineli olarak yürütülmektedir. AYKOME’nin izin vermediği bölgelerde çalışma yapması da bu bölgelerden abone kabul etmesi de mümkün değildir.
Söz konusu yazıda da belirtildiği gibi ruhsatlandırma işlemi İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılmıştır. Alt yapı çalışmaları İzmirgaz A.Ş. tarafından yapılmakta, gerekli kontroller yapıldıktan sonra düzenlenen teslim tutanağı ile asfaltlama çalışması İBB tarafından, parke kaplama çalışması şirket tarafından yapılmaktadır. Teknik kontroller yapılmadan yapılacak bir kapatma neticesinde oluşabilecek bir patlamanın sorumluluğu da bu işlemi yapan kuruma ait olacaktır. Yani yapılan bu çalışmaların Menderes Belediyesi ile bağlantısı yoktur. Bu nasıl bir dürüstlük anlayışıdır ki, Sayın Soylu Menderes Belediyesinin parası ile çıktığı değişik televizyon kanallarında "Menderes'e doğal gazı biz getirdik" diye öğünmektedir.

2. İBB’nin HİZMETLERİ AKSATTIĞI KONUSU:

Sayın Soylu çıktığı TV programlarında iki yıllık hizmetlerini anlatırken, İBB den bedelsiz olarak aldıklarını neden açıklamıyor? Bu yardımları gizleme ihtiyacının nereden kaynaklandığı çok açıktır. Kendisi; iktidar partisinin Belediye Başkanı olmasının avantajıyla merkezi idarenin akıttığı paraları çarçur ederek heba ettiği için, halka hiçbir hizmet sunamamanın getirdiği suçluluğun telaşı içindedir. Tüm hizmetleri ben yapıyorum havası yaratarak, hazıra konma sevdası içindedir. İzmir Büyük Şehir Belediyesinin yapmış olduğu hibe ve yardımları anlatalım ki; bu yardımlar da olmasaydı, Menderes Halkımızın ne halde olacağını takdirlerinize sunuyoruz.

2014 yılında 2100 m bordür, 11096 metrekare parke taşı
2015 yılında 896 m bordür, 7472 metrekare parke taşı
Çöp kamyonu, Vakumlu fil Süpürge, traktör, sahil kumu temizleme aracı, 360 adet 770lt lik çöp konteynerleri vs. BUNLARIN HEPSİNİN BEDELSİZ OLDUĞUNU VURGULAYALIM.
Sayın Soylu'ya sormak isteriz; Menderes Belediyesinin İBB’de bekletilen ya da engellenen herhangi bir projesi var mıdır? Eğer varsa; bize bildirsin, bizzat biz takipçisi olacağız. Kaldı ki, İBB’nin birçok yatırımı ve projesi merkezi hükümet tarafından bekletilmekte veya zora koşulmaktadır.

3. ÇUKURALTI SAHİL YOLU :

Kumun üzerine attığı betonlarla meşhur olan Sayın Soylu, bu çalışma için İBB’den ne kadar destek aldığını, İller Bankasına ne kadar borçlandığını neden açıklamıyor? Hazırladığı projede kıyı kenar çizgisini ihlal ettiğini ve suç işlediğini bilmiyor mu? Biz biliyoruz! Ancak, Çukuraltı sakinlerinin mağduriyetine sebep olmamak için her hangi bir suç duyurusunda bulunup yürütmeyi durdurma kararı aldırtmadık. Bu konuda kimin haklı olduğunu zaman gösterecektir.

4. HASTANE KONUSU :

Bir kısmı bağış, bir kısmı 18 uygulaması ile oluşturulan hastane arsasına Merkezi Hükümet tarafından yapılacak hastane; adeta Menderes Belediyesi tarafından yapılıyormuş gibi sürekli anlatılıyor. 75 yada 100 yataklı olacağı söylenen bu hastanenin Menderes'in ihtiyaçlarına ne kadar cevap vereceğini yine zaman gösterecektir. Böyle bir hastanenin, büyücek bir Sağlık Ocağından farklı olamayacağı, sadece Poliklinik hizmetinin verileceği, büyük Hastanelere sevkin yapıldığı bir istasyon görevi göreceği çok açıktır. Bize göre, bu hastane Gümüldür-Özdere bölgesine yapılmalıydı. Menderes Merkeze ise, belediyeleri yine AKP li olan Torbalı ve Selçuk Belediye başkanları ile birlikte hareket edilerek, bu üç ilçenin ortasında ve metro güzergahında, Ege Üniversitesi Hastanesinden daha kapasiteli bir hastane yapılması için Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler yapılabilirdi. Eğer, bu yapabilseydi biz de Sayın Soylu'nun önüne yatardık. Ancak, bunun için tabii ki biraz vizyon ve bakış açısı gereklidir.

5. MEYDAN PROJESİ:

Sayın Soylu, mevcut Belediye binasının yetersiz olduğu gerekçesi ile yıkılması ve Alparslan İlkokulunun da yıkılarak yeni hizmet binası yapılaması için bir çalışma başlattı. Belediye Binası nasıl yetersiz kalmış anlamış değiliz. Vergi Dairesi taşındı, alt katlarda bir çok atıl yerler mevcut. Belediye, binayı tam kapasite kullanamıyorken, nasıl yetersiz kaldığının izahını bekliyoruz. Rantın İhalelerde olduğunun iki yılda öğrenilmiş olduğunu görüyoruz.
Zaten bu proje de, aslında kendisine ait değildir. Bu projeyi, bir önceki Belediye de yapmak istemiş, Milli Eğitim Bakanlığı kabul etmediği için proje başlamadan bitmiştir. O zaman, Belediyenin arkasındaki binalar da yapılmamış olduğu için, Meydan daha da geniş olacaktı. Merkezi Hükümet, okul yeri de hazır olmasına karşın kabul etmemişti. Şu anda, Milli Eğitim Bakanlığı’na vereceği doğru dürüst okul arsası da yoktur. Okul, yıkıldığıyla kalacaktır.
Bizler kendisine sormak istiyoruz; yapılması düşünülen diğer çalışmalarla birlikte, Belediyeyi İller Bankasına 40 milyon TL civarında borçlandırmak yerine, (hala hizmet binasının yetersiz kaldığını iddia ediyorsa!) bazı belediye birimleri için Menderesin değişik yerlerine ilave hizmet binaları yapmak daha ekonomik olmaz mıydı? Ayrıca, Alparslan İlkokulunun da, eski tarihi misyonunu da unutmamak gerekir.

6. MÜDÜRLÜKLER KONUSU :

Menderes Belediyesinin internet sayfasında görünen birim müdürlerinin kaç tanesinin Menderesli, kaç tanesinin dışarıdan transfer olduğunu Sayın Soylu televizyon ekranlarından açıklayabilir mi? Menderes'te bir çok eğitimli genç işsiz var iken, neden dışarıdan bu kadar yönetici getirildi? Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiğiniz meclis üyenizin kocasının bir birimin başına getirmeniz sizce etik kurallara uygun mudur? Siz Menderes’e hizmet etmek için mi Belediye Başkanı oldunuz? Yoksa, AKP’nin İzmir’de yaşayan torpilli evlatları için mi Başkan oldunuz?

7. TRANSFER KONUSU :

CHP’ li bir meclis üyesini transfer ederek Belediye Başkan Yard. yaptınız. Bizler merak ediyoruz. Makam arabası ve makam şoförü ile dolaşan bu kişinin yapmış olduğu işi yapabilecek kapasitede AKP li bir meclis üyeniz yok muydu? Onlar, nasıl olsa çantada keklik diye mi Makam aracı ve şoförü tahsis etmediniz? Biz, yine de size hatırlatmak isteriz. Bazı beklentiler ile ideolojisini ve tarafını değiştiren kişiler, gün gelir sizi de satabilir, yarı yolda bırakabilirler.

8. ŞEFFAF BELEDİYECİLİK KONUSU :

Seçim öncesinde şeffaf bir Belediyecilik anlayışı benimseyeceğini, Belediyede kapalı kapı olmayacağını beyan eden Sayın Soylu'dan belediyenin harcamaları hakkında televizyonlarda bir şey duymadık. Biz kendisine yardım etmek için belediyenin bazı harcama kalemlerinin listesini yayınlıyoruz. Menderes halkı bu kalemleri ibretle izleyecektir.

Belediyeye ait evrakların ilgisiz kişiler tarafından sanal medyada yayınlanmasına izin veren Sayın Soylu, resmi yazı ile istenmesine rağmen CHP meclis grup başkanı olan ilçe başkanımıza meclis gündemini göndermeyi neden ret etmiştir? Meclis gündemi çok gizli bir doküman mıdır?

9. SATILAN ARSALAR KONUSU :

Sayın Soylu, göreve geldiği günden bu yana, kaç adet arsa sattığını ve bunların bedelini de televizyon ekranlarından açıklayabilir mi? En son Atatürk Caddesi üzerinde satılan arsanın İBB tarafından talep edilmesine ve İBB tarafından bu kadar desteklenmesine rağmen, bu arsayı neden İBB ye belli bir bedelle vermedi? Belediye arsaları kimlere kaç Türk Lirası bedellerle, hangi koşullarla satıldı?
Sayın Soylu'nun bazı konularda çok başarılı olduğunu da itiraf etmek gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle; olmayanı varmış gibi gösterme konusunda usta olduğunu söyleyebiliriz. Eski parkları yıkıp yenilerini yapma konusunda, insanımızın en kutsal manevi değerlerini suistimal ederek cami gibi kutsal bir mekandan canlı televizyon yayını yapmakta, kendisini eleştiren bir kadın seçmene "Köpekler, soysuzlar, şerefsizler" şeklinde hakaret etmede, meclis üyeleri ile yurt dışına seyahate gitmede, mehtar takımı ile sokaklarda yürümede ve bir de deve güreşleri düzenleme konusunda çok başarılı ayrıca..! "25 yılda yapılamayanı yaptık" derken biz bile "acaba farklı bir Menderes mi var" , "biz burada yaşamıyor muyuz" diye düşünmeye başladık. Ancak, yanılmayı umarak basit bir matematik hesabı yaptığımızda iki yılda bu kadar savurganlık ile belediyeyi borçlandıran zihniyet beş yılın sonunda yaklaşık 100 milyon TL borç bırakacak derken, İktidarın yaptığı borçlanmayı düşününce, takipçisi milyar liralar borç bırakarak giderse şaşırmayalım.
Bir dönem önceki Belediye Başkanı televizyon ekranlarından Belediye kasasında 13 milyon TL olduğunu söylemişti. Sayın Soylu'ya tekrar soruyoruz. Bu para teslim alındı mı, alınmadı mı? Eğer alınmadı ise, hesabı soruldu mu? Tüm evraklar elinizde olduğuna göre bir soruşturma açıldı mı? Sizin beş yılın sonunda gideceğiniz kesinleşmiş durumdayken soralım: Siz giderken kasanızda kaç kuruş bırakacaksınız? Yoksa kasada, açlıktan ölen fareleri mi bırakacaksınız Menderes Halkına?
Sonuç olarak, "Güneş balçık ile sıvanmaz" diyerek bizleri dürüst politika yapmaya davet edenlere bizimde iki tavsiyemiz olacak.
,
Birincisi, bir kişi bir diğerini dürüstlüğe davet etmeden önce kendi geçmişini sorgulayacak.
İkincisi, daha öncede söylediğimiz gibi, çatısı kristal camdan olanlar başkasının çatısını taşlamayacak.

Sosyal medyada Menderes Belediyesinin yaptığı harcamalar ve doğalgaz konusunda CHp Menderes İlçe Başkanlığının yayınlandığı belgeler:

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR