Yukarı
1

Sinan Kara

Bu Başkanlara ikinci şans verilir mi?

23 Haziran, 2021

   Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık olarak 27 ay geçti. Yani Başkanlar neredeyse görev sürelerinin yarısına kadar geldi. Bu süre içerisinde özellikle üç Belediye Başkanı var ki, onlar hep olumsuzluklarıyla gündeme geldiler. Sadece ilçesinde değil İzmir genelinde hatta Ülke genelinde dahi tartışma konusu oldular. O isimler şöyle..

   Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda

   Önce ilçesindeki partilileriyle ters düştü. Ardından Belediyede birlikte görev yaptığı partili Meclis Üyeleriyle ciddi derecede sorunlar yaşadı.

   Daha sonra eşini Belediye işlerine karıştırıp, koordinatör görevi vermesi, yerel ve ulusal medyada gündem oldu. Bu durum hem Genel Merkez düzeyinde eleştirildi hem de ilçe de Halk arasında tartışma konusu oldu.

   Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan

   Bu dönem CHP’den İzmir de 3 kadın isim Belediye Başkanı seçildi. Bu isimlerden birisi Karaburun’u yöneten İlkay Girgin Erdoğan.

   Erdoğan da 31 Mart 2019’da göreve sorunlu başlayan isimlerden birisi oldu. Başkanlığının yanı sıra kendisini Belediye Şirketinin müdürü yapması, oradan da ayrıca maaş almasıyla ulusal medyanın gündemine geldi. Hemen akabinde akrabalarını Belediyeye yerleştirmesi CHP’yi kamuoyunda tartışmaya açtı.

   Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar

   Başkan Kayalar’ın ilk olumsuz icraatlarından birisi partili ilçe Başkanını Belediye Şirketinin başına getirmesi olmuştu. Süreç içerisinde Belediyeye eş, dost ve akrabaların yerleştirildiği haberleri de medyanın gündeminden düşmedi.

   En fazla tartışma konusu olan olaylardan birisi de, yardımcısının kendisi hakkında “Kaçak yapılara göz yumduğu” iddiasıyla CİMER’e şikayet etmesiydi.

Bu üç Başkan sıkça gündeme geldiği için bir değerlendirme yapmak elzem oldu. Bu isimlerin bundan sonra yapacakları, geçmişteki olumsuzlukları unutturur mu?

Bunu da zamanla anlayacağız.

   Sözün özü

   Özellikle Urla ve Menemen Belediye Başkanlarının CHP’ye verdiği zararlar kolay unutulacağa benzemiyor. Tuhaf olan bu örneklere rağmen hala ders çıkarılmamasıdır.

   CHP Genel Merkezi, Belediye Başkan adaylığı için önseçim şartını İzmir’in her yerinde, önümüzdeki seçimlerde uygulamaya koymalıdır. Genel Merkezden atama ile görev verilmesine, örgütün sıcak bakmadığı da artık net biçimde anlaşılmalıdır.

   Not: Süreç ilerledikçe tüm Belediye Başkanları hakkındaki değerlendirmelerimize devam edeceğiz..

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Seren Serengil: Oyumu Ekrem İmamoğlu'na vereceğim

Şarkıcı Seren Serengil, 31 Mart seçimlerinde oyunu Ekrem İmamoğlu'na vereceğini açıkladı. "İstanbul'da doğdum, büyüdüm ve oyumu Ekrem İmamoğlu'na veriyorum. Karakterli olduğum için, yurdu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR