Yukarı
1

Sinan Kara

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi, neden AKP’nin hedefinde?

15 Haziran, 2023

   Bir süredir İzmir’in gündeminde İZBETON var. Örnekköy konutları inşaatında ( 300 metre karelik bir bölümde ) yapılan bir hatanın üzerinden toptancı bir anlayışla, neredeyse yapılan tüm işler kötü gösterilmeye çalışılıyor. Bu nedenle Tunç Soyer ve bürokratı Heval Savaş Kaya’nın hedef alınması hiçte tesadüfi değildir. Yapılan işlerin tümü kötü gösteriliyor dedim.

   Şöyle ki;

   İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İZBETON öncülüğünde ve çok sayıda Kooperatiflerin de iştirakiyle İzmir’in çeşitli yerlerinde depreme dayanıklı, kentsel dönüşüm kapsamı içerisinde toplu konutlar yapılıyor. Bu amaçla yaklaşık olarak 5 bin adet konut yapılması planlanıyor. Yanlış duymadınız tam 5 bin konut. Hükümet değil, bir Belediyenin yaptığı ve yapacağı işten bahsediyorum. Çünkü bu rakam bir Belediye için devasa bir miktardır.

   Yeri gelmişken söyleyeyim.

   Aslında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konut işine girmesinin tarihi 2011 yıllarına dayanır. O günkü dönemden Soyer döneminin başlangıcına kadar yaklaşık 700 konut yapılabilmiştir. İddialara göre bu konutların birçoğunda da çok sayıda eksiklikler olmuştur. Ancak bu eksiklikler her nedense o zamanlar gündeme gelmemiş, getirilmemiştir.

   Yani Soyer öncesi bütün bir dönemde 700 konut gibi bir rakam ortadayken, Soyer’in döneminde bu hedef yaklaşık 5 bine kadar çıkmış durumda.

   Tüm bunlar görülmezken, Örnekköy’de bir inşaatın küçük bir bölümünde hatalı demir kullanıldığı iddiasıyla, bütün bir projeyi karalamaya çalışmak anlaşılır gibi değil. Yanlış anlaşılmasın. Bırakın bir blok veya inşaatı, bir dairede bile olsa hata yapılmışsa elbette bu çok önemlidir ve sorumlusu kimse cezasını çeker.

   Ayrıca iddia dedim çünkü bu inşaatın sorumluları da yapılan ithamları kabul etmiyor ve hukuki mercilere başvuracaklarını söylüyorlar. Umarım haklı çıkarlar. Dediğim gibi, aksi halde hukuki sonuçlarına da katlanırlar. Bunu da yazmak bizim boynumuzun borcu olur.

   Gelelim asıl soruya?

   Bu kadar devasa bir projeyi görmeyip, yapılan işler bir bütün üzerinden neden kötü gösterilmeye çalışılıyor?

   Bence bunun başlıca sebeplerinden birisi, AKP’nin CHP’li Belediyeleri yıpratmasından geçiyor. Karşı başarıya alışık değiller, kabullenemiyorlar. Her şeyi sandıkları gibi başarının da kendi tekellerinde olduklarını sanıyorlar. Ne kadar fazla yıpratırsak, o kadar çabuk siyasi hedefe ulaşırız siyaseti yapıyorlar. Çünkü geçmişten bugüne yapılan da hep budur. AKP’li bir yetkili hedef gösteriyor, yandaş medya üzerine düşen görevi vazife edinerek algı yapmaya, yaratmaya çalışıyor. İnanmayan, özellikle İzmir’deki yandaş medyanın dünden bugüne CHP’li Belediyelerle ilgili yaptığı haberlerine bakıp, gerekli çıkarımı yapabilir.

   Bir başka ve acı olan sebeplerden birisi de, yandaş medyanın parti içerisinde şahsi çıkar peşinde koşan ve nüfuz edinmek isteyen kripto CHP’liler ile işbirliği yapıyor olması. Ayrıca yine CHP’li Belediyeler içerisinde AKP ile iş tutan bürokratları da buna eklemek lazım. Maalesef bu kriptolar CHP’de hiç bitmedi ve bitmeyecek gibi. Çünkü bu tipler için asıl amaç; bu tür projelerin kapsayıcılığı ve topluma sunacağı katkı değil, kendi kişisel çıkarlarının öncelikli olmasıdır.

   Sözün özü

   Tabii ki yapamadıkları ve eksiklikleri de mutlaka vardır ama AKP Hükümetine ve kısıtlı imkânlara rağmen CHP’li birçok Belediye gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de HALK için elinden gelen gayreti gösterdiği aşikârdır.

   Ayrıca, geçmişte atıl durumda olan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZBETON, hiç olmadığı kadar başarılı ve topluma faydalı işlerin altına da imzasını atıyor. Başkan Tunç Soyer ile birlikte Genel Müdür Heval Savaş Kaya’nın hedef yapılması o yüzden hiçte şaşırtıcı değil. Önemli olan; Siyasi hedef peşinde olanların değil, kent için faydalı işleri alkışlayan İzmirlilerin bu tür projelere destek çıkmasıdır. Gerisi lafügüzaftır..



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Deniz Çakır: Başörtülü rolü oynarım

“Ben hayatım boyunca bütün özgürlüklerin arkasında durdum. Başörtülü kadınları da savundum, başörtüsüz kadınları da. Bahsi geçen olayda da benim haklı olduğum ortaya çıktı. Ben kazandım o...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR