Yukarı
1

Sinan Kara

Erhan başkan Buca’da güzel işler yapıyor. Yapmaya devam etmeli..

18 Eylül, 2023

   Pandemi, deprem ve ekonomik kriz tüm ülkeyi olumsuz şekilde etkiledi. Şüphesiz ki bu felaketlerden en çok etkilenen kurumların başında Belediyeler geliyor.

   İzmir’in en büyük Metropol ilçelerinden birisi olan Buca Belediyesi de, bu felaketler sırasında elinden gelen dayanışmayı gerek deprem bölgesine yardımlar taşıyarak, gerek pandemi sürecinde vatandaşların evlerine kadar birebir giderek ve gerek ise ekonomik krizden etkilenen yurttaşlara yerinde geciktirmeden sosyal yardımlar yaparak, yerine getirmeye çalıştı. Bu konularda vatandaşlardan da geçerli puanı aldı.

   Bu kadar mı?

   Elbette değil!

   Buca Belediyesi tüm bunları yaparken, böylesine olağanüstü dönemde, bir tane işçisini dahi işinden çıkarmadı. Diğer Belediyeler gibi krizden kurtulmak için Belediye mülklerini de satmadı. Bir taraftan da geçmişten kalan borçları öderken, üstüne üstlük bu denli riskli bir sürece rağmen, Buca için ciddi projeler üretmekten ve yatırımlar yapmaktan da geri durmadı. Bundan dolayı da İzmir’de en çalışkan Belediyelerin başında geldi. Özetle, Başkan Erhan Kılıç kendisinden beklenen performansın çok daha üstüne çıkarak, kendisine güvenip oylarını veren Bucalıları da mahcup etmemiş oldu.
Şimdi yüzdük yüzdük birinci dönemin sonuna doğru geldik. Yerel seçimler için takvim işlemeye başladı.  

   İlk döneminde, yukarıda saydığım felaketleri kucağında bulan ve ona rağmen başarılı olan bir Belediye Başkanı, ikinci dönemi fazlasıyla hak ediyor demektir. Zaten bir dönemin herhangi bir Belediye Başkanı için yeterli bir süre olmadığı aşikâr. Çünkü hangi Başkan olursa olsun, yeni seçilen bir Başkanın ilk dönemde koltuğa oturduğunda, geçmişten günümüze biriken sorunlarla uğraştığı, bilinen ülke gerçeğidir.

   2019 Yerel seçimlerinde Buca’da en yakın rakibi AKP adayına fark atan Başkan Erkan Kılıç inanıyorum ki ikinci dönem adaylığında bu farkı çok daha üste seviyelere taşıyacaktır.

   CHP’de önseçim değil, atama yapılacağı bugünden belli. Başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere Genel Merkezin bu atamaları yaparken, ekipler ve beklentisi olanların kişisel isteklerini değil, başarıyı baz almaları yeterli bir kriter olacaktır diye düşünüyorum.

   Peki, aksi olursa ne olur?

Zaten genel seçimlerden dolayı üzgün ve öfkeli olan seçmen, başarının cezalandırıldığını gördüğünde, döner sandıkta bu kez CHP’yi cezalandırır. Tıpkı 99 yılında olduğu gibi. Bu dediğim, şimdiye kadar “çanta da keklik” olarak görülen İzmir için çok daha fazla geçerli.

Sözün özü;

Hatırlatmadan geçmeyelim. Geçmişte CHP ile AKP arasında el değiştiren Buca, İzmir’in en büyük Metropol İlçesi. Yani, İzmir nüfusunun en büyük bölümüne sahip ilçesi konumunda.  

O nedenle elde yeterince başarılı olan bir isim varken, umarım bu saatten sonra maceraya girilmez. Çünkü Buca’nın tekrar kaybedilmesi İzmir’in kaybedilmesiyle eşdeğer bir durum olur. Böylesine olası bir tablonun Büyükşehir kazanılsa dahi, tıpkı İstanbul ve Ankara örneğinde olduğu gibi İzmir Büyükşehir Meclisinde, aritmetik olarak ciddi etkileri olur. Demedi demeyin…

Dip Not:

Yukarıdaki satırlarda, Erhan başkan Buca’da güzel işler yapıyor demiştim. Onlara değinmeden geçmeyelim. İşte o işlerden bazıları..

   BAĞCILIK KÜLTÜRÜ YENİDEN BUCA'DA

   Bağcılık kültürünü kentte yeniden canlandıran Buca Belediyesi, bağ bozumuna başladı.  Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyeye ait bağlardan toplanan üzümleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Bucalıların sofralarına ulaştırıyor.

   BUCA’NIN NOSTALJİK SOKAKLARI, KENT TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR

   Buca Belediyesi, tarih kokan sokaklarıyla ünlü Dumlupınar Mahallesi’ni kentin turizm merkezi haline getirecek. 39 hektar alanda çalışmaları tamamlanan Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde son aşamaya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Çok yakında herkes Buca sokaklarını keşfetmek için can atacak” dedi.

   BUCA BELEDİYESİ ADAÇAYI İHRAÇ EDECEK

   Tarımsal kalkınma projelerini art arda hayata geçiren Buca Belediyesi, tıbbi adaçayı ihraç edecek.

   ŞİRİNYER PARKI ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR

   Şirinyer'de vatandaşların nefes alabileceği tek yeşil alan Buca Belediyesi’nin dokunuşu ile yeniden can buldu.

    BUCA’NIN YILDIZ’I SPORİUM’LA PARLAYACAK

   Spora ve sporcuya büyük destek veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentin en donanımlı spor kompleksi Sporium için düğmeye bastı. Başkan Kılıç  Buca’yı daha yaşanabilir hale getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak: "Açılışı Ekim sonu yapabiliriz"dedi.

   BUCA BELEDİYESİ’NDEN ENGELLİ TAMİR İSTASYONU

   Engelli dostu kent olmak için önemli adımlar atan Buca Belediyesi, ilçede akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli yurttaşlara yönelik destek tamir hizmeti başlatarak, bu yönde uzman bir personeli de istihdam etti.

   BUCA’NIN TÜM ARAZİLERİ TARIMSAL ÜRETİME AÇILIYOR

   Belediyeye ait tarımsal araziler gerekli destekler verilerek üretime yönlendirildi. Elde edilen ürünlerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Köyler bölgesinde üreticilerle oluşturulan kooperatif birlikteliği ile kentte tarımsal alanda adeta bir başarı hikayesi yazıldı.

   BUCA BELEDİYESİ TAM ZAMANLI KREŞLERİ HİZMETE AÇTI

Buca Belediyesi, hem ailelerin ekonomisindeki yükü azaltacak, hem de güvenli ve kaliteli eğitim sunacak tam zamanlı kreşleri hayata geçirdi.

   BUCA'DA DİJİTAL DERSHANE’DEN GURURLANDIRAN BAŞARI

   Buca Belediyesi Dijital Dershane, 2023 Yüksek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) damgasını vurdu. Sınava Dijital Dershane ile hazırlanan Bucalı öğrenciler Asil Söylev Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, Arda Ayan ise aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi’ni tam burslu olarak kazanarak kentin gururu oldu.

   BUCA'DA OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM

   Buca Belediyesi, park yeri sıkıntısını ortadan kaldırmak için ücretsiz otopark projelerini sürdürüyor. Yeni otoparklar sayesinde araç parkı yüzünden sıkıntı çeken Bucalılar nefes alıyor.

   PANDEMİDE BUCA BELEDİYESİ ÖRNEK OLDU

    Pandemi sürecinde halkçı belediyecilik anlayışıyla bir yandan hemşehrilerin zorlu günleri en iyi şekilde atlatmaları için çalışan Buca Belediyesi, bir yandan da Türkiye’ye örnek projeler üretti. Bu süreçte Buca tam 3 kez yeniden dezenfekte edildi.  İşyerleri kapanan ve işsiz kalan yurttaşlara yönelik gıda paketleri dağıtıldı. Covid görülen 8 bin 247  apartmana anında müdahele edildi. Buca Belediyesi semt merkezlerindeki kursiyerler tarafından üretimi gerçekleştirilen toplamda 300 bin adet maske, süreç boyunca ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.  Buca Belediyesi'nin merkezlerinde eğitim gören öğrencilere online eğitim sunuldu.  Binlerce vatandaşa da psikolojik destek sağlandı.

   BUCA'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ

   Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili vuran iki büyük depremin ardından Buca Belediyesi’nin yardım kampanyasına yurttaşlar akın etti. Yüklenen tırlar deprem bölgesine gönderildi.  Belediyenin arama-kurtarma ekibi BUCAKUT, 36 personel, 4 tam teçhizatlı arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansıyla, deprem haberinin duyulmasının hemen ardından bölgeye ulaştı. Arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, mobil mutfak TIR’ıyla da afet bölgesinde 5 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek verdi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin arama kurtarma birimi BUCAKUT ile deprem bölgesine ilk ulaşan isimlerden oldu.  Ayrıca depremzedelerin barınma ihtiyacı için de örnek çalışmalar yapıldı.

 

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı

Şarkıları ve danslarıyla adından söz ettiren Yıldız Tilbe, diş tedavisi görmeye başladı. Ön dişleri çekilen şarkıcı, o halini takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi. Sesi, şarkıları ve da...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Beyinde şimşek çakması tehlikeli midir?

Prof. Dr. Uludüz ‘’Durup dururken başınızda yüzünüzde gözünüzde veya ensenizde oluşan şimşek çakması ya da elektrik çarpması hissi önemli bir nörolojik sorundan kaynaklanabilir’’ uyarısında bulundu. Uzmanlar, ‘’Sanki beynimde şimşek çaktı’’ ya da ‘’Başımda elektrik çarpması gibi bir şey hissettim’’ şeklinde tarif edilen şikayetlerin nedeninin nörolojik problemler olabileceğine dikkat çekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR