Yukarı
4

Aydan Tuncayengin

Gerilim Stratejisi

31 Mayıs, 2011

Memlekette gerilim stratejisini arttırma peşinde olanlar vatandaşın canını yakıyor. Her gün ülkeyi geren olaylar ve açıklamalar sonucunda ülke insanı çalışamaz ve huzur bulamaz hâle geldi. Gerilimi terör destekleyerek, beslediği ve devamlı olarak canlı tuttuğu korkunun halk arasında tırmanmasına çalışıyor.
Bu gerilim kimi geriyor?
Hedef kitle ‘Halk’

Biz birbirimizle uğraşırken, nasıl bir mengeneye alındığımızı neden fark edemiyoruz?
Kendi yanlışlarımızın, bizi siyasî, iktisadî ve kültürel bir kuşatma altına alanların ekmeğine yağ sürdüğünü niçin göremiyoruz?
Etkili ve yetkili mercilerin bu gerilim stratejisine hizmet ettiğinin hala farkında değiliz!
Gerilimin yarattığı korku ve sabırlarını taşıran halkı tetikleyen etkenler neler?
Herkes yarınından korkuyor. İşçi işten atılmaktan korkuyor. İşletmeci yatırım yapmaktan korkuyor.
Gençlik geleceğinden endişeli!
Halk, gelecekten ümit ve ışık bekliyor.
Korku, yarın yılgınlığı beraberinde getirecek ve bir daha insanları harekete geçirmemiz mümkün olacak mı? Bilemiyorum!
Dünyanın birçok yerinde çok boyutlu saldırılar devam ediyor.
Karanlık saldırılar istikrarsızlaştırmayı amaçlayan gerilim stratejisinin yeniden aktifleştirildiğini gösteriyor.
Gerilim stratejisi Gladio yapılanması ile ilgili. Gladio' etimolojik olarak Latince kısa ve çift taraflı kılıç anlamına geliyor. Gladio'nun ilk yapılanması da 1950'li yılların ilk dönemine rastlıyor. Uzmanlara göre Gladio' NATO'nun, özellikle CIA ve İngiliz gizli servisleri destekli stay behind' olarak bilinen büyük çaplı ve gizli bir operasyonun sadece İtalya ayağını ifade ediyordu. Ancak stay-behind' yapılanması diğer birçok ülkelerde de farklı adlarla ortaya çıkan yapılanmalar için de kullanıldı.
Gerilim Stratejisi [strategia della tensione]'nin bir parçası olarak dikkat çeken Gladio, gerilim stratejisi ile kışkırtıcı ve tedirgin edici terör olayları yoluyla korku yaratmak, yönlendirici ve yanıltıcı bilgilendirme, ajan provokatörlerin kullanılması ve benzeri psikolojik harp unsur ve araçlarıyla kamuoyunun kontrol ve manipüle edilmesini amaçlıyordu.
Gerilim stratejisi öyle bir uygulanıyor ki amaçları arasında halkın bu psikolojiye girmesi ve hatta devletten polisiye tedbir istemesini sağlayacak pozisyona getirilmesidir. Avrupa’da da bugün ABD’den miras alınan gizli ağlar Soğuk Savaş döneminden bu yana hiç olmadığı kadar aktif durumdalar.
Seçim pazarlıklarının üstü örtülerek sahte bir gerilim, kaos stratejisi ile bir senaryo üretiliyor.
Seçim sandığında ‘oy’ beklentisi içinde olanlar, canı yanan Türk vatandaşı için “tohumuna para mı saydım!” anlayışıyla hareket ediyor.
Terör örgütünün baskısını hükümet kıramıyor. Vatandaşın canı yanıyor.
AKP’nin terör bitmeden ucu açık bir reform süreci başlattığını, bunun da terör örgütünün işine geldiğini, BDP ve CHP’nin bölgede oylarını artırabileceğini, MHP’nin de uyuyan oylarının harekete geçebileceğini, bu sonuçların ayrıca görüleceğini düşünenler var!
Birde canları fena halde yanan/yanacak vatandaşlar var!



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle