Yukarı
402646

ABD istihbaratından flaş Navalni raporu: 'Putin öldürmedi...'

27 Nisan 2024 12:14

Wall Street Journal'da bugün yayımlanan habere göre, ABD istihbaratı Vladimir Putin'in Aleksey Navalni'nin esir kampında öldürülmesi emrini vermediğine inanıyor.

Wall Street Journal'da bugün yayımlanan habere göre, ABD istihbaratı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin Şubat ayında Kuzey Kutbu'ndaki bir esir kampında öldürülmesi emrini vermediğine inanıyor.

Öldürüldüğünde 47 yaşında olan Navalni, Putin'i şiddetle eleştiren bir isimdi. Rus yetkililer tarafından aşırılık yanlısı olarak etiketlenen destekçileri, Putin'i onun öldürülmesini düzenlemekle suçladılar ve kanıtlara sahip olduklarını iddia ettiler.

Kremlin ise hükümetin olaya dahil olduğu iddialarını sürekli olarak reddetti. Putin geçen ay yaptığı bir açıklamada Navalni'nin ölümünü "üzücü" olarak nitelendirmiş ve Navalni'nin Rusya'ya dönmemesi koşuluyla hapisteki siyasetçinin Batı ile takas edilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı.

ABD, PUTİN'İ SUÇLAMAKTAN KAÇINIYOR

Journal'ın istihbarat bulgularını bilen isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, Merkezi İstihbarat Teşkilatı, Ulusal İstihbarat Direktörü Ofisi ve Dışişleri Bakanlığı'nın istihbarat birimi de dahil olmak üzere ABD kurumlarının, Putin'in Navalni'nin öldürülmesi emrini muhtemelen doğrudan vermediğini kabul ettiği ileri sürülüyor.

Ancak ABD, Putin'i Navalni'nin ölümündeki tüm sorumluluktan aklamış değil. Muhalefet lideri yıllardır Rus yetkililerin hedefindeydi ve Batı'nın siyasi amaçlı suçlamalar olarak eleştirdiği suçlamalar nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıyaydı. Ayrıca 2020 yılında Kremlin'in de dahil olduğunu reddettiği bir sinir gazı ile zehirlenmişti.

Navalni'nin üst düzey yardımcılarından Leonid Volkov, ABD istihbaratının bulgularını saflık ve saçmalık olarak nitelendirerek, davayla ilgili süregelen tartışma ve şüpheciliğin altını çizdi.

Cumhuriyet



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ibu Yanardağı'nda patlama

Endonezya'nın Kuzey Maluku eyaletindeki Ibu Yanardağı’nda patlama meydana geldi. Patlama sonrası yanardağ, 5 dakika boyunca 5 kilometre yüksekliğe kül ve duman püskürttü. Volkanoloji ve J...

İran ve Rusya'dan yeni karar: Ticarette ulusal para kullanılacak

Kerimi, bu alanda Rusya ile ilk pilot uygulamaların yapıldığını ve İranlı iş insanlarından Rusya'ya ihracatlarında riyal kullanmalarını istediğini belirtti. Ayrıca, Rusya'dan ithalatta ru...


CHP Almanya Federasyonu’ndan coşkulu kongre: Yeni başkan Özgür Uçma oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yurt dışındaki örgütlenme ve var olan örgütleri harekete geçirme çalışmaları son hızla sürüyor. Özellikle 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kazanılan başarıyla...

İsrail güçleri Cibaliye Mülteci Kampı'nı bastı: Filistinli gruplarla çatışmalar yaşanıyor

İsrail güçleri Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Burada Filistinli gruplarla yoğun çatışmalar yaşandığı bildirildi.


Kim Jong-Un’dan deneme atışı: Hedefi 12’den vurdu

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un silah fabrikalarına sık sık yaptığı denetlemelere devam ediyor. Kim, cumartesi ve Pazar günü ülkenin silah üretim fabrikalarında denetlemelerde bulundu.

Kanada’daki orman yangınında büyük şüphe

Britanya Kolumbiyası Orman Yangını Servisi’nden yapılan açıklamada, “BC Orman Yangını Servisi şu anda Gold Bridge'in yaklaşık 12 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Truax Creek orman yangını...


Ukrayna, Rusya'yı vurdu: Çok sayıda ölü var

Ukrayna'nın Rusya’nın Belgorod kentine düzenlediği İHA saldırısında en az 19 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Çatışmalar şiddetlenirken Rus ordusu Harkiv bölgesinde yeni operasyonlar başlattı.

Ermenistan'da hükümet karşıtı protesto: Yüzlerce kişi gözaltına alındı

Ermenistan'da Başpiskopos Bagrat Galstanyan'ın çağrısıyla, başkent Erivan'da sabahın erken saatlerinde başlayan hükümet karşıtı sivil itaatsizlik eylemleri yayılarak devam ederken, 130'da...


Putin'den kabineye revizyon

Putin, eski ekonomi danışmanı ve Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov’u, Sergei Shoigu yerine savunma bakanı olarak atadı. Bu hamle Putin’in Rusya’nın savaş ekonomisini büyütmeye odaklandı...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Çağatay Ulusoy'un başrolünü üstlendiği 'Kübra'nın 2. sezon tarihi belli oldu

Netfix'in yerli dizisi Kübra 2. sezon onayını almıştı. Başrolünü Çağatay Ulusoy'un üstlendiği fenomen dizinin ne zaman yayımlanacağı belli oldu. Netflix yerli dizisi Kübra'nın 2. sezonunu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Çocuklarda önemli bir ateş nedeni PFAPA

PFAPA sendromu son yıllarda adı sık duyulan ve tekrarlayan yüksek ateşe neden olan bir hastalık. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Güven Güvenç PFAPA’nın en çok 2-5 yaş arasındaki çocuklarda görüldüğüne dikkat çekti.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR