Yukarı
1

Sinan Kara

Biraz sabır... Cemil Başkan güzel işler yapacak

09 Temmuz, 2024

   Göreve gelir gelmez Tunç Soyer’den miras kalan sorunlarla ilgilenmek zorunda kaldı. Giderayak hesapsızca ve yeni gelen yönetimi cezalandırma mantığıyla alınan personel problemini ve birikmiş sorunları kucağında buldu. Ne yazık ki kısacık dönemde enerjisini bu gibi işlere harcamak zorunda kaldı.

   Geçmiş dönemden kalan borçlar ise cabası.

   Dikkat edilirse “şu kadar borç bırakıldı” diye bir açıklaması, sızlanması da olmadı. Çünkü orası ağlama ve şikâyet etme değil, iş yapma makamı. O nedenle ağzını açıp şimdiye kadar tek laf dahi etmedi.

   Karşıyaka döneminden yakinen bildiğim için bunları yazıyorum.

   Cemil başkan düz ve gizli saklı ajandası olmayan bir adam. Siyasi hesaplarla işi olmaz, doğru bildiği neyse onu yapar. Hele hele Şov nedir hiç bilmez. Zaten bilseydi, kentin gerçek sorunlarını değil, şov üzerinden oluşturulması muhtemel konuları tartışıyor olacaktık.

   Unutulmasın ki bu kent geçmiş dönemin ilk yılını, Tunç Soyer’in “şato macerası”nı tartışarak ve bisikletle şatodan işe nasıl gidip geleceği şovunu izlemekle geçirdi. Ancak ne hikmetse, milyonluk Mercedes marka makam aracının arkasında taşınan o bisikleti görüp “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…” deme gereğini de kimse görmedi, ya da görmek istemedi.

   O günlerde vakitlerini bu şovların parçası olmakla geçirenler, üç ay gibi kısa bir süre içerisinde, sanki yıllardır o makamda oturuyor önyargısıyla Cemil Tugay’a yüklenmesi ne kadar gerçekçi?

   Tabi bunları söylerken, her şeye rağmen bu kısa süre içerisinde güzel işler olmuyor da değil.

    Bunlardan birkaç örnek verirsek;

   Kent lokantaları, Menemen’e devasa güneş enerjisi santrali, Bakırçay havzasında bulunan Çiftçilere, yem, gübre ve hayvan desteği, Anne kartı uygulaması, Emekli dayanışma kartı uygulaması gibi.

   Sözün özü

   Bu kadar kısa süre içerisinde elde sihirli değnek olsa bile daha fazlası olamaz.

   İlerleyen günlerde kentin çehresini değiştirecek önemli yatırımları hep birlikte göreceğiz.

   Biraz zaman ve biraz sabır.

   Eminim ve biliyorum ki; Cemil Başkan güzel işler yapacak…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Filiz Akın'ın Fatma Girik özlemi...

Filiz Akın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iki yıl önce vefat eden dostu Fatma Girik'i andı. İki yıl önce 79 yaşında hayata veda eden Fatma Girik sevenlerinin gönlünde yaşamaya...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Göz renginiz hastalığınızı belirliyor

Avrupalı uzmanlar araştırmasına göre, göz rengini belirleyen melanin oranı göz hastalıklarında önemli rol oynuyor. Yeşil, mavi gibi açık renklilerde ışığa duyarlılık ve tümör riski ile retina kireçlenmesi riski fazla. Kahverengi veya koyu renkli gözlülerde ise katarakt ve kornea nakli reddi oranı daha yüksek.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR