Yukarı
1

Sinan Kara

Konu kendi Belediyeleri olunca; AKP’li vekiller dut yemiş bülbüle dönüyor

09 Ağustos, 2024

   İzmir’den birkaç örnek verelim. AKP’den CHP’ye geçen Bergama Belediyesinin henüz 5 aylık yeni Başkanı yaşadıklarını şöyle anlatıyor;

    “Bir ihale şirketi 4 farklı şirketmiş gibi ihaleler almış ama tek kişinin sahipliği bulunuyor, tüm ihaleler böyle verilmiş. Bu kişinin şu an toplam 50 milyon TL alacağı bulunuyor. Çöp toplama ihalesini alan şirket geçtiğimiz bir hafta sonunda, borca karşılık kamyonların yakıtını koymadı ve akaryakıt ile tehdit edildik. ”

   Başkan sözlerini şöyle tamamlıyor;

   “Bergama Belediyesi olarak esnafa ve alacaklılara karşı ödemelerin yapıldığını, 71,5 milyon TL vergi borcunun da yapılandırılarak 62 milyon TL’ye düşürdük.”

   Durum aynen böyle.

   Bu Belediyeyi 5 ay önce AKP’li bir Başkan yönetiyordu. O dönemde bu Başkan hakkında o denli ciddi iddialar vardı ki, kendi kız kardeşi bile çıkıp ağabeyinin yaptıklarını kamuoyuna afişe etmişti.

   Bitmedi!

   Sırada bir diğer AKP’li Menemen Belediyesi var.

   Önceki dönem Başkan yardımcısı olarak Başkanlık koltuğuna yazı turayla oturan bu şahısın şimdiye kadar elle tutulur tek icraatı bir üst geçit yapmak oldu. Yıllardır bunun kaymağını yedi durdu. İktidar partisinden olmanın ayrıcalığı ve özgüveniyle olsa gerek, iş öyle bir noktaya geldi ki; satmaktan dolayı Menemen’de arsa kalmadı. Tabir yerindeyse “Menemen’i sattı” desek yeridir.

   Son olarak yine AKP’den CHP’ye geçen Bayındır Belediyesi var.

   Giden gelen Başkana dünya yükü borç bırakmış durumda. Yıllık geliri 450 milyon lira olan İzmir Bayındır Belediyesi’nde AKP’li başkanın bıraktığı borç miktarının 477 milyon lira olduğu açıklanmıştı.

   Yeni Başkan durumu şu şekilde özetliyor;

   “Belediyenin gelirinden çok borcu var. Har vurulup harman savrulmuş. Mesela, belediyenin parası yokken 403 bin liraya 1200 tane fincan alınıp dağıtılmış.

   Sözün özü;

   Partizanlık yaparak CHP’li Belediyeleri çalıştırmamak için Devletin imkânlarını arkalarına alıp, en ufak bir konuda CHP’li Belediye Başkanlarının tepesine üşüşmeye kalkışan AKP’li Vekiller ise nedense, konu kendi Belediyeleri olunca dut yemiş bülbüle dönüyor.

   Çıt yok!

   Öyle ya onlar AKP’li, onlar ayrıcalıklı. Kol kırılır yen içinde kalır değil mi?

   Neyse ki halk her şeyi görüyor ve her şeyi biliyor…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gonca Vuslateri kızının yüzünü ilk kez gösterdi

Oyuncu Gonca Vuslateri 26 Nisan 2024'te dünyaya getirdiği kızı Asya'nın yüzünü ilk kez gösterdi. Ekim 2023'te hamile olduğunu duyuran Gonca Vuslateri, devlet memuru Levent Bey ile Mart 20...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sepsis farkındalığı hayat kurtarıyor...

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müberra Hraloğlu, sepsis hakkında önemli uyarılarda bulundu. Dr. Hraloğlu, sepsisin sinsi ve hızlı ilerleyen bir hastalık olduğunu belirterek, "Sağlıklı görünen bir insan, kısa bir sürede hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabilir" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR