Yukarı
1

Sinan Kara

Tunç Soyer’in miadı dolmadı mı?

08 Ekim, 2024

   Aslında Tunç Bey ile ilgili bir şeyler yazmayacaktım. Ancak, verdiği röportajdaki sözlerini görünce dayanamadım ve birkaç kelam etmek elzem oldu.

   Beyefendi sitem ediyor. Güya CHP kendisine bir kez daha şans vermediği için üzüldüğünü söylüyor.

   Şöyle diyor;

  “Bir dönem daha görev yapmayı arzu etmiştim. Olmaması nedeniyle çok üzüldüm”

   Oysa CHP kendisine üç dönem Belediye Başkanlığı şansı verdi. Yani koca 15 yıl. Kalkıp teşekkür edeceğine, sitem ediyor ve yetmez gibi köstek olmaktan da geri durmuyor. Bunun adı Vefasızlık değil de nedir?

   Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir için ‘Biz ne yaparsak yapalım burada seçimi kaybetmeyiz’ algısı olup olmadığı yönündeki soruya ise Soyer şu sözlerle cevap veriyor;

   "Ben bunu 2019 seçimlerinden önce de söylemiştim. Şöyle bir ironik ifadesi vardı onun: Odun koysan seçilecek yere odun koymak zorunda değilsiniz. Böyle bir algı varsa bile bu bir mecburiyet değil. Neden bunu yapasınız ki? O rahatlığın özellikle siyasal elitlerde olduğunu düşünüyorum. Bunun ipuçlarını hep gördük. Maalesef böyle bir şey var. Ben sadece kendi hissiyatımı paylaştım, onun dışında her şey spekülasyon olur.”

   Şu sözlere bakınız. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Burada Sayın Soyer’in “Odun” diye kastettiği kim veya kimler?

   Neden açıkça dile getirmiyor…

   Bu sözler tahlil edildiğinde, son derece çirkin olan “odun” yakıştırmasının bir anlamda muhatabı, şu an İzmir’in seçilmiş Belediye Başkanları olmuyor mu?

   Ve şunu da belirtmeden geçmeyelim.

   Sayın Soyer siyasal elitlerden yakınıyor ama bir başka 2019 yerel seçimler öncesine de gidersek, kendisinin Büyükşehir adaylığı sürecinde çıkan tartışmaları ve o günlerde hakkındaki söylenenleri de nereye koymak gerekir?

   O kadar çok örnek var ki, bunları tekrar etmenin anlamı yok. Zaten CHP’yi yakından takip edenler, o gün Soyer’in nasıl ve neden tartışıldığını da gayet iyi bilirler.

   Her ne kadar siyasi elitlerden dem vursa da, birçok partili iyi bilir ki; Kendisinin parti örgütüyle çok fazla bağı olmadığı halde bırakın Büyükşehir’i, Seferihisar’a Belediye Başkanı olması dahi sorgulanmıştır.

   Sözün özü

   Bence Tunç Soyer’i artık ciddiye almamak lazım. Çünkü örgütte izi olmayan ve siyasi miadını doldurmuş birisine anlam yüklemek, zaman kaybından başka bir şey değildir.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Şevval Sam'dan tepkilere yanıt

Geçtiğimiz günlerde bir davete katılan Şevval Sam, kadın cinayetleriyle ilgili kendisine yöneltilen sorulara cevap vermedi. Sam, sorulara neden cevap vermediğini açıkladı. 19 yaşındaki Se...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Kardiyologlar uyardı: Erken ölümlerin ana nedeni...!

Kardiyologlar, genç yaşta kalp krizi ölümlerine yol açabilen en tehlikeli yiyeceği belirledi. Uzmanlar, bu gıdanın atardamarları hızla tıkayarak kalp krizi riskini artırdığına dikkat çekiyor. Genç yaşta kalp krizi vakalarının artmasıyla birlikte, bu yiyecekten uzak durmanın hayati önem taşıdığı vurgulanıyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR