Yukarı
1

Sinan Kara

Cemil Tugay’ın “Bir Yerel Gazete” dediği o gazete kim?

18 Şubat, 2026

   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay geçtiğimiz günlerde T24 haber sitesine bir röportaj vermişti. Tunç Soyer dönemini ilgilendiren Kooperatiflerle ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Bu iddiaların en can alıcı olanlarından bir tanesi de, Yerel Medya ile ilgiliydi. 

   Peki, neydi o sözler?

   Başkan Tugay “Kooperatiflerin her biri bir yerel gazeteden her gün çok sayıda gazete almış.” diye bir lafı bomba gibi ortaya bıraktı.

   Yani buradan anlaşılan, kamuoyunda mağduriyetleriyle gündeme gelen söz konusu kooperatiflerle bir gazete sürekli iş yapmış. Bir anlamda evlerine çeşitli sebeplerle kavuşamayanların bağlı olduğu kooperatifler söz konusu gazeteye sıkıntılara rağmen iş vermiş.

   Doğal olarak o günden bugüne kim, hangi gazete veya haber sitesi bu konuya eğilir diye beklentiye girdim. Öyle ya birilerinin mutlaka bir şeyler söylemesi gerekiyordu.

   İzmir çukurunda görebildiğim kadarıyla sadece bir kişi bu konuya el attı, hatta daha da öteye gidip Cemil Tugay’a rest çekerek “Kim bu Kooperatiflerle iş yaptı. Açıkla!” minvalinde söylemlerde bulundu.

   O kişi İz Gazete’nin sahibi Ümit Kartal’dan bir başkası değildi..

   Yani son derece rahatsız olmuş olacak ki, bir sürü medya kuruluşu arasından sadece Ümit Kartal bu konuya cevap verme gereği duydu.

   İçeride olduğundan dolayı eleştiri hakkımı saklı tutarak Tunç Soyer ile ilgili bu ve benzeri konularda bir şeyler yazmak, şimdilik doğru olmaz. O yüzden bu iddialara cevap verme gereği duyan Ümit Kartal’ın söylediklerini irdeleyelim.

   Ne diyor Ümit Kartal

   “Hangi gazete çık söyle. Bizi kast ediyorsa ben cevap vereyim. Tüm Kooperatifler diyor, yalan bir tane bile değil. Her gün diyor. Yalan, bir gün bile değil. Topluca gazete alınmış. Yalan. Bir tane bile değil. Sizi kast ediyorum, sen yalan söylüyorsun diyorsa, çıkar..” 

   Evet, Ümit Kartal Başkan Tugay’a söylediklerini kanıtlaması için açıkça çağrı yapıyor.

  Gelelim zurnanın zırt dediği yere!

  Tugay neden böyle bir şey dedi ve Ümit Kartal neden buna cevap verme gereği duydu diyerek olayı merak ettim, biraz araştırma yaptım. 

 Öyle ya, bütün yerel medya zan altında değil mi?

 O halde gerçeği ortaya çıkarmak lazım!

  Ve sonuç!

   Ümit Kartal’ın “Bırakın tümünü bir tane dahi bulun…” dediği iddialara yönelik, geçtik bir taneyi söz konusu birçok kooperatifle, kendisinin çeşitli aralıklarla çok sayıda iş yaptığı bilgisine ulaştım. Sadece bir döneme ait değil 2022 yılından 2025 yılına kadar devam ediyor.

   Şöyle ki, 1 Temmuz 2025 de operasyon yapılmıştı. Geçtik geçmiş tarihleri, bu operasyondan sadece 10 gün önce dahi iş yapıldığı anlaşılıyor.

   Bu bilgiler Cemil Tugay’ı doğruluyor.

   Hak sahibi Kooperatif sakinleri bu gibi işlerin ne kadar farkında orasını bilemiyorum ama anlaşılıyor ki, bu konuları deştikçe mağduriyet alanı daha da genişleyen bir durum var ortada.

  Şimdilik bu kadar diyelim…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Murat Övüç hakkında tahliye kararı

Sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan tutuklanan Murat Övüç ikinci kez hakim karşısına çıktı. M...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Türkiye'de 5G yarın başlıyor! Telefonda 5G nasıl açılır?

Türkiye'de 5G teknolojisi 1 Nisan itibarıyla kullanıma açılıyor. Fakat yeni nesil internet hızından yararlanmak için yalnızca "uyumlu telefon" yeterli değil. Kullanıcıların hem operatör hem de cihaz ayarlarını aktif hale getirmesi gerekiyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR