Yukarı
144306

CHP'li Birgül Ayman Güler, MİT'e Mektup Yazdı

23 Kasım 2014 17:48

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun “MİT’in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme” sözlerinin ardından yaşanan tartışmaya CHP'nin ulusalcı vekillerinden Birgül Ayman Güler de katıldı. Güler Aydınlık gazetesindeki köşesinde Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından MİT'e yazdığı mektubu yayınladı. Güler, MİT'e "CHP’nin Dersim olayına ilişkin görüşlerini anlatabilecek kişi olarak Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun seçilmesinde etkiniz oldu mu?" sorusunu sordu.

İşte Güler'ino mektubu:

Sn. MİT,

(1) Yukarıdaki sözlere göre MİT’in İçindeki CHP’yi Karıştırma Grubu, “AKP’nin derin devleti ve MİT içindeki bir kanat” ortaklığıdır. Doğru mudur?

(2) Bu Grup “CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için” görevlendirilmiştir. Doğru mudur? “Daha bir sürü başka şey” nelerdir?

Sayın Başkan şu sözleri de söylüyor: “CHP Alevilerin ve Kürtlerin partisidir algısını yerleştirmek için mücadele edecekler. Önümüzdeki günlerde bu çok yoğun olarak gündeme getirilecek, AKP’nin derin devletinin izlediği bir politika bu.” Sayın Başkan ayrıca şunu söyledi: “Bu tuzağa hiçbir CHP’linin düşmemesi lazım. Başta da kendisini “Ulusalcı” olarak tanımlayan arkadaşların düşmemesi lazım”.

(3) Sayın İlgili, siz gerçek CHP’lilerin yani ulusalcıların Alevi ve Kürt düşmanı oldukları düşüncesinde misiniz? Tuzağınızın işlemesini bu adi fikre mi bağladınız?

(4) Kürt kökenli vatandaşlarımızın oylarını asıl olarak HDP ve AKP’ye yönlendirdikleri bir veri iken, böyle bir algıyı nasıl yerleştireceksiniz? CHP’ye oy verenlerin mezhep dağılımını nereden biliyorsunuz?

(5) Yoksa hedeflediğiniz algı seçmenle değil de, parti yönetimi kademelerindeki görevlilerin mezhebi ve etnik kökeniyle mi ilgili? Partiler dünyası küçük bir dünyadır; herkes birbirini bilir; böyle şeyler algı yaratma amacına uygun araçlar değildir. Bu, devletin parasını ve zamanını israf değil midir?

Sn. MİT,

Sayın Başkan “Saray olayını gizlemek için Dersim’i gündeme getirdiler. Bu tuzağa düşmemek lazım. Çıkıp görüş beyan edersem tuzağa düşmüş olurum. Günlerce tartışılır... Ancak birinin de çıkıp CHP’nin görüşlerini anlatması lazımdı, Sezgin Bey (Tanrıkulu) anlattı” dedi.

(6) Bu gündemi Başbakan Davutoğlu “Dersim Kerbeladır” sözüyle yarattığına göre, CHP’ye kurduğunuz tuzakta Başbakan da yer almaktadır. Başbakanın gerçek konumu hangisidir? AKP Derin Devleti’yle ya da MİT içindeki o kanatla ya da CHP’yi Karıştırma Grubu ile nasıl bir örgütsel ilişki içindedir?

(7) Sayın Başkan’ı, kendisi asla tuzağa düşmeyeceğine göre, “Birinin çıkıp CHP’nin görüşlerini anlatması lazımdı” noktasında bırakarak nereye varmayı amaçladınız?

(8) CHP’nin Dersim olayına ilişkin görüşlerini anlatabilecek kişi olarak Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun seçilmesinde etkiniz oldu mu?

(9) CHP’nin “özür dileme politikası” yönünde bir görüşü olmadığı halde, TV ekranlarından özür açıklaması alarak Parti’yi karıştırma hedefinize eriştiğinizi düşünüyor musunuz?

(10) Sayın Başkan’ın, kurduğunuz tuzakla ilgili olarak “ulusalcı vekillerimi uyarıyorum” demesine neden olup dolaylı olarak kendisinin ulusalcı olmadığını söyleterek ne yapmayı amaçladınız?

Sayın İlgililer,

Tilkinin adı çıkmış tavşan dünyayı yıkmış derler. CHP’yi karıştıran tilki midir yoksa tavşan mı zaman içinde açığa çıkar. Karıştırıcı hangisi ise fark etmez, bir ulusalcı vekil olarak tuzaklarınızda şunları dikkate almanızı belirtmek görevimin gereğidir.

(1) Cumhuriyet savunmasıyla Gerçek CHP savunmasının içiçe yürüdüğünü;

(2) CHP’yi, Cumhuriyeti kurmuş olmak nedeniyle feodal - dinci gericilikten özür dileyerek dizleri üzerine çöktürmek için giriştiğiniz tuzakların hiçbir şekilde işe yaramayacağını;

(3) Ortakları çoğaltılarak sürdürülmeye çalışılan Süreç’in, üçüncü taraf olarak ABD atamasına vardığını hepimiz görüyoruz. İşte bu noktada Yeni-Mandacı düzene CHP’yi ortak etme çabanızın farkındayız. Hem biz ulusalcı vekillerin hem de gerçek CHP’li kocaman bünyemizin buna onay vermesinin sağlanamayacağını;

(4) Partisi ne olursa olsun Alevili - Sünnili, Kürtlü - Türkmenli milyonlarca Türk vatandaşının Eşitvatandaşçı - Ortakvatancı - Yenimandacı Anayasa için seferber edilmiş olan Süreç’lere ve Özürdile - Dizçök Politikaları’na razı edilemeyeceğini; saygılarımla demeden bilgilerinize sunarım.

 

Odatv.com



Yorumlar

  • Paralel Kemal görevini yerine getirirken partiyi baraj altına çekiyor. Başarısızlığına şimdiden kılıf hazırlıyor. Neo-CHP'nin duvara toslayacağı kesin.
    Baraj altı
    20 Ekim 2016 05:02
  • Demek ki neymiş Ülke bütünlüğünü, tüm yurttaşların eşitliğini, emperyalizme karşıt olmayı, Mustafa Kemal'in her türlü mandacılığa hayır ilkesini kim savunuyormuş ? emperyal güçlerin önlerinde engel olarak gördükleri ULUSALCILAR zaten gerçek CHP nin kuruluş ve kurtuluş ilkesi değil mi vatanı,ulusu savunmak . Bravo Sn. Güler iyi ki CHP içinde sizin gibi yiğit insanlar var... KK ilk seçildiğinde ülkede meydana gelen sevinç ve umut dalgası ne yazık ki yerini karamsarlığa ve ülke için kaygılara bıraktı..
    BSSDM
    20 Ekim 2016 05:02

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı

Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer'in park çalışması kapsamında açılan ancak kapatılmayan 135 cm'lik çukurda boğularak can vermesiyle ilgili İBB çalışanı dört kişi için gözaltı kara...

Mansur Yavaş hem kendisinin hem de eşinin malvarlığını belediye binasına astı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin ve eşinin malvarlığını Ankara Büyükşehir Belediyesi girişine astı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, kendisi...


Tasarrufta ilk adım Ali Yerlikaya'dan geldi

İçişleri Bakanlığı, Bakan Ali Yerlikaya ve yardımcılarının koruma aracı ve polisi sayısının azaltıldığını doğruladı. Bu adımın 'tasarruf tedbirleri kapsamında' atıldığı açıklandı. Bu geli...

Özel'den Yavaş'a 'hayırlı olsun' ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yeniden seçil...


Yurt dışında kaç Türk yaşıyor? Bakan Yardımcısı açıkladı...

Yurt dışında 7,5 milyon Türk vatandaşı yaşarken, bunun yaklaşık 6,5 milyonu Batı Avrupa ülkelerinde ikamet ediyor. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Ankara'nın Kızılcahamam il...

İçişleri Bakanlığı'nda 'beklenmedik' operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 4 yardımcısının özel kalemlerinde ve korumalarında çalışan toplam 69 polisin görevlerine son verdi. Görevden alınan polislerin y...


Meclis'te her altı soru önergesinden birine yanıt veriliyor

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, soru önergelerinin neden yanıtlanmadığını TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sordu. Cevap, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'dan geldi. Buna göre; beş yasama döneminde t...

6 Şubat davasında kırmızı bülten talebine ret

4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Tekin ve tutuksuz sanık Yakup A. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Ertan Danacı, duruşmaya bulun...


Meteoroloji'den 15 il için 'saatli' uyarı!

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün 7 bölgede de sağanak yağış bekleniyor. İşte kuvvetli sağanak beklenen ve Meteoroloji tarafından "sarı" alarm ile uyarıda bulunulan 15 kent ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Murat Yıldırım 'Teşkilat'a veda ediyor

Ünlü aktör Murat Yıldırım iki sezon boyunca başrolünü oynadığı Teşkilat’a veda etmeye hazırlanıyor. "Teşkilat" dizisi 111. bölümde sezon arası veriyor. Ankara’da başlayan ve Milli İstihba...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Alzheimer’ı erken yakalayın

Alzheimer genellikle ileri yaşlarda görülen bir bunama türü olarak biliniyor. Oysa hastalığın yıllar öncesinden belirti vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Uludüz, ‘’Bu nedenle Alzheimer’ın evrelerini bilmek, erken teşhis edilerek, ilerleme hızını yavaşlatmak için önemlidir’’ dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR