Yukarı
148512

Vatan Partisi seçim bildirgesini açıkladı

25 Nisan 2015 18:34

7 Haziran seçimlerine “Halka Dayanan Güçlü Devlet” sloganı ile gideceklerini belirten Perinçek, üreten ve birleşen Türkiye’yi kurmak için disiplinli bir devlet anlayışının zorunlu olduğunu belirtti.

Vatan Partisi seçim bildirgesini özetle şöyle:

I. MİLLİ HÜKÜMET GÜÇLÜ DEVLET

Vatan ve Cumhuriyet Tehlikede
Vatanın bütünlüğü tehlikededir.
Türkiyemiz, gittikçe derinleşen bir ekonomik krizin içindedir.
İstiklâl Savaşıyla ve Cumhuriyet Devrimiyle kurulan Millî Devletimiz yıkım tehdidiyle karşı karşıyadır.
Böyle gitmez!

AKP-CHP-PKK Hükümeti Planını
Bozguna Uğratacağız
Bu koşullarda, ABD güdümünde AKP-CHP-HDP Hükümeti planları yapılıyor.
HDP (PKK) barajı geçerse,
AKP-PKK Hükümeti kurulur.
Türk Milleti Anayasa dışına sürülür, Cumhuriyet temelinden yıkılır.
Güneydoğu bölgemiz “Kürdistan Özerk Bölgesi” olur.
Silahlı terör örgütü, devlet olanaklarından yararlanarak büyütülür.
İç çatışmaların yolu açılır, kardeş kanı dökülür.
CHP’yi bu ihanet ortaklığından ve Bölücü Açılımı desteklemekten derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.
HDP kesinlikle barajı geçemeyecektir. Kürt kökenli yurttaşlarımız, “PKK’dan çektiğimiz artık yeter” diyorlar.
AKP’den kurtulmak için, biricik çözüm Vatan Partisi’nin Meclise girmesidir.

Halkı Ezen Zorba Devlete Geçit Yok

AKP Hükümeti, artık Türkiye’yi yönetemez duruma düşmüştür. Tayyip Erdoğanların partisi, Türkiye’yi böldüğü için bölünüyor.
Bu durumda ABD, Türkiye üzerindeki denetimini kaybetmektedir.
İçine girdiğimiz kriz ve çalkantı döneminde, toplumun bütün kesimlerinde, otorite ve disiplin talebi güçleniyor.
Milletçe tarihî bir kararın eşiğindeyiz.
ABD Güdümlü Zorba Devlet ya da Halka Dayanan Güçlü Devlet seçenekleri Türkiye’nin önündedir.
Vatan Partisi olarak, Millî Devleti Edirne’den Van’a kadar örgütlü ve özgür halkla yeniden kuracağız.
AKP iktidarının kamu kurumlarının alınlıklarından indirdiği TC levhaları yeniden konacaktır.

Efsane Geri Dönüyor
Güçlü Ordu Güçlü Türkiye
Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Millî Hükümet, Türk Ordusunun Mustafa Kemal geleneğini ayağa kaldıracak, Mehmetçik ruhunu sağlamlaştıracaktır.
Vatan Partisi iktidarında, Türk Ordusu caydırıcı gücüne kavuşacak, efsane geri dönecektir. Türkiye’nin bağımsızlığı, vatanın bütünlüğü ve halkın özgürlüğü için, Güçlü Ordu Güçlü Türkiye gündemdedir.
Er ve erbaş Mehmetçiğimize her ay 1000 TL, “onur payı” olarak ödeme yapılacaktır.

Mahalle ve Köylerden Merkeze Kadar
Halk Yönetimi
Devlet yönetimini mahalle ve köylerden merkeze kadar halka dayandıracağız. Millî Hükümet, kamu yönetimini basitleştirecek, hızlandıracak, yasaları azaltacak ve sadeleştirecek, kamu hizmetini ucuzlatacaktır.
AKP Hükümetinin beldelerde belediyelere son veren, dolayısıyla halk yönetiminin temellerini yok eden Yerel Yönetim Yasalarını kaldıracak, belde belediyelerini yeniden kuracağız. Büyük şehirlerdeki köy muhtarlıklarımız tüzel kişiliğine tekrar kavuşturulacak, köylerimiz sahipsiz bırakılmayacaktır.

Herkese Adalet
Bağımsız ve Tarafsız Yargı
Yargıda birliği sağlayacağız.
Bağımsız ve tarafsız yargıyı bütün kurum ve kurallarıyla işletmek, temel görevdir.
Yargılama süreci kısaltılacak ve adalet etkin kılınacaktır.
Milletvekili dokunulmazlığı, siyasal dokunulmazlık temelinde yeniden düzenlenecektir. Milletin Meclisi, vurguncuların ve yolsuzların sığınağı olamaz.
Vatan Partisi, Hukuk ve Adalet Reformuyla ekonomiye verimlilik getirecek, rantlara son verecek, üretim ekonomisinin hukukî temelini inşa edecektir.

AKP Yönetiminin Suçluları
Adalete Sevk Edilecek
Anayasa Mahkemesinin 30 Temmuz 2008 tarihli kararıyla AKP’nin “Cumhuriyeti ve laik düzeni yıkma faaliyetinin odağı” olduğu hükme bağlanmıştır. AKP yönetiminin sorumluları hakkında, öncelikle ABD’nin BOP uygulamasında görev almaları, Ege’deki 152 adamızı yabancı devletlerin egemenliğine bırakmaları ve komşumuz Suriye’ye terör ihraç etmeleri yanında, başta özelleştirmeler olmak üzere, Danıştay kararlarını uygulamamaları ve yolsuzlukları nedeniyle gerekli cezai soruşturmalar yürütülecek, sorumlular yargı önüne çıkarılacaktır. Bütün bu suçların baş sorumlusu olan Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divana sevki için Meclise verilecek önergenin gerekçesi dosya olarak hazırlanmıştır.

II. BİRLEŞEN TÜRKİYE

Bölücü Terör Örgütüne
Beyaz Bayrak Çektireceğiz
Bölücü terör örgütü, Güneydoğu illerimizde silah dağıtıyor. AKP iktidarının “PKK’yı silahsızlandıracağız” diye başlattığı “Açılım”, terör örgütünün silahlanmasına hizmet etti.
Halkımızı teröre karşı birleştiriyoruz. Birlik isteyen, bölücü teröre teslim olmayan, barış isteyen Kürt kökenli yurttaşlarımızı, Vatan Partisi’nde örgütlüyoruz.
Bölücü terörü etkisiz hale getirmek için, devletin yaptırım gücünü hukuk devleti kuralları içinde kararlı olarak seferber edeceğiz. Millî Hükümet, Bölücü Terör Örgütünün Güneydoğu illerimizde çarşıları yakmasına, kepenkleri kapatmasına, haraç toplamasına, yolları kesmesine, yurttaşlarımızın canına ve malına zarar vermesine kesinlikle izin vermeyecektir.
Devletin Güvenlik Kuvvetleri, bölge halkının desteğini alarak terör faaliyetlerini etkisiz hale getirecektir. Bütün ülkede barış ve huzuru sağlayacağız. Yurttaşlarımız, terk etmek zorunda kaldıkları köylerine güvenle dönecek, tarlasını ekecek, hayvanlarını otlatacaktır. Çarşılara güvenlik getireceğiz. Vatanı PKK’ya teslim etmeyeceğiz. PKK’yı Vatana teslim alacağız.
Komşularla barış, yurtta barış. AKP iktidarının komşulara terör ihracına kesinlikle son vereceğiz. Suriye, Irak ve İran ile işbirliği yapacağız ve söz veriyoruz: Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz. Sınırlarımızdan terörist geçmeyecek, kardeşlik ve ticaret geçecek. Bölücü terör örgütünü silahsızlandıracağız ve bölgeye barış getireceğiz. Yaraları saracağız.

Özerklik Kürt yurttaşlarımızı ikinci sınıf düzeyine indirir
Birlikten Dirlik ve Zenginlik Doğar
Kürt yurttaşlarımızın “özerklik” adı altında ikinci sınıf yurttaşlar düzeyine düşürülmesine kesinlikle karşıyız. Türk de biziz Kürt de biziz, hepimiz Türk Milletiyiz.
Vatan Partisi Programında, Atatürk’ün Hakkâri’den Edirne’ye bütün halkımızı kucaklayan Millet tanımı yapılmıştır: “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.”

Ermeni Soykırımı Dayatmasını
Daha İktidara Gelmeden Kökten Bitirdik
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açtığımız davayı kazandık. AİHM Kararı Gerekçesinde, “1915 olaylarının Yahudi soykırımına benzemediği”, dolayısıyla soykırım tanımına girmediği vurgulanıyor. Artık dünyada hiçbir güç, Ermeni Soykırımı yalanıyla bize diz çökertemez. AKP iktidarının ve devletin yapamadığını yaptık.
Söz veriyoruz: Yabancı devlet meclislerinin Ermeni soykırımını tanıyan kararlarını tek tek kaldırtacağız.
Ermeni soykırımı yalanını, yabancı ülkelerin okul kitaplarından çıkarttıracağız.

Ege’deki 152 Ada Vatandır
Egemenliğimizi Çiğnetmeyeceğiz
AKP iktidarı Ege’deki 152 adamızın Yunanistan ve Avrupa Birliği tarafından işgaline boyun eğmiştir. Vatan Partisi olarak işgalci devletlere önce bir mektupla uyarıda bulunduk ve Türkiye’nin egemenliğindeki adaları ve adacıkları terk etmelerini bildirdik.
Vatan Partisi Hükümeti, 152 adamız üzerindeki egemenliğimizi sağlamak için öncelikle barışçı yollardan kararlı girişimlerde bulunacaktır. Vatan Partisi’nin iktidarında Ege, Türkiye ile Yunanistan arasında düşmanlık alanı değil, dostluk denizi olacaktır.

Atlantik’te Boğuluruz
Avrasya’da Ayağa Kalkarız
Türkiye, Vatan Partisi iktidarında, Washington veya Brüksel’den değil, Ankara’dan yönetilecektir.
Atlantik’te bağımlıyız ve bölünüyoruz. Asya’da bağımsız yaşar, yükselen uygarlığın öncüleri içinde yer alırız.
Başta Batı Asya’daki komşularımız olmak üzere Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Çin, Hindistan ve diğer Asya ülkeleriyle dostluk ve her alanda işbirliği, birliğimiz ve dirliğimiz için şarttır.
Orta Asya Cumhuriyetleri ile ve Türk Dünyasıyla kardeşlik ilişkilerimizi her alanda geliştireceğiz. Dağlık Karabağ’ın işgalden kurtulması için, bütün olanakları değerlendirecek, uluslararası alanda ve bölge düzleminde gerekli girişimlerde bulunacağız.
Vatan Partisi Hükümeti, Avrasya işbirliği içinde, Batı ile Doğu arasındaki dengeleri değerlendiren, başı dik Türkiye siyaseti izleyecektir.

III. ÜRETEN TÜRKİYE

Borç Dilenme Devri Bitti
Üretim Ekonomisini Kuracağız
Artık hiç kimse borç dilenerek Türkiye’yi yönetemez. Tayyip Erdoğanların saltanatı çatırdıyor. Mecburuz, ‘Üretim Ekonomisi’ne geçeceğiz.
Merkez Bankasını güçlendireceğiz.
Paranın giriş çıkışını denetleyeceğiz.
Faizciler, Dolar ve borsa vurguncuları, rantçılar, hortumcular, yabancılarla işbirliği halinde ülkenin kanını emiyorlar. Sıcak Para Diktasına son vereceğiz. Kaynakları üreticiye çevireceğiz.
Sanayi ve tarım üreticimizi gümrüklerle koruyacağız. Avrupa Birliği ile yapılan Gümrük Birliği Anlaşması, yerli üreticinin belini kırdı; son vereceğiz. Vatanımızda üretebildiğimiz malları dışarıdan almayacağız, yerli üretimi geliştireceğiz.
Rantçıları ve vurguncuları değil, küçüğünden büyüğüne kadar sanayiciyi destekleyecek ve üretime özendireceğiz.
Mazotta ÖTV’ yi kaldırarak ve diğer vergileri indirerek, çiftçimize ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz tarım ilacı, ucuz tohumluk ve ucuz kredi vereceğiz. Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Balık Kurumu gibi çiftçi ve besicimize hizmet eden KİT’leri yeniden kurumlaştıracağız. Böylece çiftçimizin üretme şevkini ateşleyecek, tarım üretiminde büyük bir atılım gerçekleştireceğiz. Sınırlardaki mayınlı arazileri yoksul köylüye dağıtacağız. Toprak Reformuyla yoksul köylüyü toprağa kavuşturacak ve tarım arazilerinin verimli

Herkese İş, Halka Zenginlik
Çarşılara Bereket, Millete Dirlik
Faize, ranta, saraylara, dolar ve borsa vurgununa giden kaynakları üretime çevireceğiz. Borsa kazançlarını vergilendirerek tarıma ve sanayiye destek oluşturacağız.
Küçük ve orta sanayi kapasitemizi seferber ederek hem iş olanağı hem de katma değer yaratacağız. Böylece:
İşsize sadaka değil, iş vereceğiz. Herkes onuruyla çalışarak hayatını kazanacak. Vatan Partisi, kimsesizlerin kimsesi olacak.
İşçiye, kamu çalışanlarına, emeklilerimize insanca yaşayacakları ücreti ve aylığı sağlayacağız. Çiftçinin ürününe değer fiyat vereceğiz. Halkın alış gücünü genişleterek piyasada talebi artıracak ve çarşıları şenlendireceğiz.
İşçi, memur, sözleşmeli personel, ücretli, 4/C’li, kiralık işçi, taşeron tanımları altında çalışan kamu emekçilerinin hak ve görevlerini tek bir hukuki düzenlemeyle birleştireceğiz. Taşeron işçilerini kadroya geçireceğiz; geçmişe dönük alacaklarının ödenmesini sağlayacağız. Sözleşmeli personele, 4/C’lilere ve mevsimlik işçilere kadro vereceğiz.
Bütün emeklileri kapsayan bir intibak yasası çıkaracağız; emekli, dul ve yetim aylıklarını, emekli örgütleriyle görüşerek, günün ihtiyaçlarına göre insanca yaşamaya imkân verecek bir düzeye yükselteceğiz.
Kredi kartı borçlarının faizini silecek ve kalanı beş yıla yayarak tüketiciyi ferahlatacağız.
Her mahalleye ve köye çocuk bahçesi ve yuvası, Halkevi, Kültür ve Spor Salonu yaparak hem halk kültürünü geliştirecek, hem de iş alanı açacağız.
Gazilerimiz ve şehit yakınlarımız, bu Milletin onurudur. Özlük haklarıyla ilgili taleplerini yerine getirmek, namus borcudur.
Milletvekili maaşları, en yüksek devlet memuru maaşını geçmeyecektir.
Suriye, Irak, İran, Azerbaycan gibi komşularımızla güvenlik ve ekonomi alanında işbirliği yapacağız.
Komşularımız yanında Rusya ve Çin gibi büyük ticaret ortaklarımızla alışverişte millî paraları kullanmak için gerekli koşulları oluşturacağız.
Bölgeler arasındaki dengesizlikleri devlet yatırımlarıyla gidereceğiz.

Herkese Parasız ve
Nitelikli Sağlık Hizmeti
TC nüfus cüzdanı olan her vatandaşa, yaş sınırı koymaksızın parasız sağlık hizmeti sağlayacak düzenlemeleri iki yıl içinde tamamlayacağız.
Sağlık hizmeti, işyeri, okul ve mahalle temelinde örgütlenecektir.

Engellilerimiz ve Yaşlılarımız
Artık Güvende Olacak
Vatan Partisi, engellileri yardıma muhtaç kimseler olarak değil, ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak yurttaşlar olarak görür. Millî Hükümet ve yerel yönetimler, emekli, dul, yaşlı ve engellileri koruyacak; muhtaç olanların ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak; toplumsal hayata her alanda katılmaları için gerekli kurumları oluşturacak ve kaynakları sağlayacaktır.

Mavi Vatan İçin Denizcilik Bakanlığı
Mavi Vatanımız olan denizlerimizi hem ülke savunması hem de ekonomik zenginlik için bütün olanaklarımızla değerlendireceğiz. Türkiyemizi deniz ülkesi yapacağız. Açık denizlerdeki doğal kaynaklarımızı değerlendirmek için gereken güvenlik siyasetlerini ve olanaklarını yürürlüğe koyacağız.

Yeniden “Türk Mucizesi”
AKP, Türk vurgusunu Anayasadan çıkartacağını ilan etti.
Vatan Partisi, 1930’lardaki “Türk Mucizesi”ni yeniden gerçekleştirmek için Milletimizden yetki istiyor.
Bugün Karma Ekonomi uygulayan ülkeler, hızla kalkınıyorlar ve dünya ekonomisinin başını çekiyorlar. Bölgeler arasında dengeleri ve kalkınmayı sağlayan, halkı zenginleştiren Planlı ve Karma Ekonomi, Türkiyemiz için de biricik çözümdür.

IV. AYDINLIK TÜRKİYE

Atatürk Devriminin Laikliği
Birliğimizin ve Dirliğimizin Güvencesidir
Türkiye, şeyhler, müritler, dervişler ve mensuplar ülkesi olmayacaktır. Türkiyemizi etnik bölücülüğe, mezhep ayrımcılığına, cemaat ve tarikat sultasına teslim etmeyeceğiz. Atatürk Devriminin laikliği, varlığımızın, birliğimizin, dirliğimizin ve Millet egemenliğinin güvencesidir.
Sünnî ve Alevî vatandaşlarımızın eşitliği, ülkede barış ve kardeşliğin temelidir.
Devlet ve toplum hayatı, din kurallarına göre düzenlenemez.
Anayasada “Devrim Kanunları” diye anılan yasalar uygulanacaktır.

Eşit, Özgür, Başı Dik, Onurlu
Cumhuriyet Kadını
Millî Hükümet, erkekle kadın arasındaki yasal ve fiili eşitsizliği, kadına karşı ayrımcılığı, her tür şiddeti ve cinsel tacizi bütün temelleriyle ortadan kaldırmak için, toplumun her kesiminde seferberlik yürütecektir. Kadınların siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önder roller üstlenmesinin önündeki bütün engeller temizlenecek, bu amaçla yeterli kreş, yuva, eğitim merkezleri ve okuma yazma kursları açılacaktır.

Gençliğimizi
Milletimizin Büyük Geleceğine Adıyoruz
Milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için Atatürk Devrimi yolunda kararlı olarak ilerleyen bir gençlik yetiştirdik.
Vatan Partisi seçimlere “Gençlik Meclise” sloganıyla giriyor. En genç adaylar Vatan Partisi listelerindedir. Meclisi gençleştireceğiz.
Vatan Partisi, sınanmış birikimi ve gençliğiyle iktidar olacaktır.

Türkiyemizi Kurtarmak İçin
Güzel Türkçemizi Kurtaracak ve Geliştireceğiz
Millî Hükümet, kamu yönetiminde, eğitimde, yayın alanında, ticarette, sanayide, kültürde, sanat, eğlence ve sporda yabancı dillerin Türkçeyi bozan etkilerini önlemek, Türkçemizin bir uygarlık ve bilim dili olarak gelişme olanaklarını değerlendirmek amacıyla “Türkçeyi Geliştirme Yasası”nı çıkaracak ve uygulayacaktır.

Parasız, Bilimsel, Demokratik, Laik
Eğitim ve Spor
Anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız eğitim, kültür ve spor hizmeti sağlanacaktır. Ailesinden uzakta öğrenim gören, kimsesiz veya yardıma muhtaç öğrencilerin beslenme, giyim, uygarca eğlenme ve kültür ihtiyaçlarını devlet karşılayacaktır. Parasız eğitim sisteminde, öğrencilerimizin geçmişten kalan kredi borçları iptal edilecektir.

Cumhuriyet Eğitiminin
Birliği ve Felsefesi
Millî Hükümet, Cumhuriyet’in devrimci felsefesi kılavuzluğunda, bağımsız, toplumcu, demokratik, laik, bilimsel ve halkçı ekonominin ihtiyaçlarına cevap veren, tek bir eğitim sistemi uygulayacaktır.
Zorunlu temel eğitim altı yaşında ana sınıfında başlatılacak, kesintisiz 13 yıl olacaktır.
Müzik, resim, tiyatro gibi kültür ve sanat derslerine ve faaliyetine önem verilecektir.

Özel Kesime ve Tarikatlara Ait Eğitim Kurumlarını
Kamulaştıracağız
Cumhuriyet Devrimi Kanunları’na göre yasadışı olan tarikatlara ve vakıflara ait okullar ve yurtlar ile bütün özel okullar ve özel eğitim kurumları kamulaştırılarak, Cumhuriyet eğitiminin halka hizmet eden kurumları haline getirilecek, Öğretimin Birliği (Tevhidi Tedrisat) sağlanacaktır.

Üniversiteye Girişi
Temel Eğitime Dayandıracağız
Üniversiteye giriş sistemi, 13 yıllık Temel Eğitimin son dört yılında verilecek yükseköğretime hazırlık eğitimine dayandırılacak ve fırsat eşitliği gerçekleştirilecektir. Üniversiteye giriş sınavı kaldırılacaktır.

Üniversitelerde Bilimsel Nitelik ve Kamuya Hizmet
Üniversitelerimizde, Atatürk Devrimini tamamlama amacının gereği olarak, idarî, malî özerklik ve bilimsel özgürlük hayata geçirilecek ve iç işleyiş demokratik bir yapıya kavuşturulacaktır.
Yükseköğretimde, Cumhuriyet Devrimi temelinde özerkliği ve eşgüdümü hayata geçirmek yanında, öğretim üyeleri ile öğrencilerin yönetime katılmalarını sağlamak için, üniversiteler eliyle yeni merkezi kurumlaşmaya gidilecektir.
Aksaray, kuracağımız Türkiye Bilimler Akademisi’ne verilecektir.

Bilim İnsanına Özgürlük
Bilim alanında yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayacak; gençlerimizi bilimsel buluş ve araştırmaya yönlendireceğiz. Bilimsel çalışmanın özgürleştirilmesi ve araştırmanın özendirilmesiyle yurtdışına beyin göçünü durduracağız ve dışardan yurdumuza beyin göçünün koşullarını yaratacağız.

Aydınlanma Seferberliği
ABD güdümlü cemaatçiliğin ve bölücülüğün iç çatışma olanaklarını ortadan kaldırmak, millî birliği sağlamlaştırmak, çağdaş bir ekonominin insan gücünü yaratmak ve yurttaşlarımızın yeteneklerini geliştirmek amacıyla bütün toplumu kucaklayan bir Aydınlanma Seferberliği yürüteceğiz. Halkevlerini, köy ve mahallelere kadar yeniden örgütleyecek, halkı eğitecek ve sanat çalışmasına katacağız.

Yenileşme ve Güzelleşme İçin Sanat
Güzel Sanatlar günlük hayatın bir parçası haline getirilecek ve geliştirilecektir. Devlet, sanata ve sanatçıya sahip çıkacaktır. Toplumla buluşması için sanatçının önü açılacaktır. Telif hakları titizlikle uygulanacak, fikir ve sanat eserlerinde korsanlık önlenecek, eser sahiplerinin emekleri ve yaratıcılıkları korunacaktır.
Devlet tiyatroları, Devlet opera ve baleleri, senfoni orkestraları, çoksesli korolar, sanat galerileri, sanatçı yetiştiren eğitim kurumları, Devlet konservatuarları, güzel sanat liseleri, yerel yönetimlerin sanat kurumları, halk müziği ve oyunlarını geliştiren kurumlar yaygınlaştırılacak ve nitelikleri yükseltilecektir. Özel sanat kurumları desteklenecektir.
İstanbul/ Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'ni, Ankara'da Devlet Resim ve Heykel Müzesi/ Operet sahnesini tekrar sanatın ve sanatçının hizmetine sunacağız.

Basında Yabancılaşmaya ve Tekelleşmeye Son
Millî ve Özgür Basın
Basında yabancı sermaye yasaklanacaktır. Basının kültürel yozlaşma aracı olması önlenecektir. Topluma gerçek haber ve bilginin ulaştırılması için eşit rekabet koşulları sağlanacak ve basın desteklenecektir. Demokratikleşmeye hizmet eden yerel basını özendireceğiz.

Sağlıklı, Mutlu ve Ahlâklı
Yurttaş Yetiştirmek İçin Spor
Gençlerimize ve her yaşta yurttaşımıza spor yapmaları için gerekli olanaklar sağlanacak, spor kurumları ülkemizin her köşesinde yaygınlaştırılacak ve desteklenecektir. Gençlerimiz ve yurttaşlarımız, spor yarışmalarında düşmanlığı ve bireyciliği kışkırtan özel çıkarcı yozlaşmanın etkilerinden arındırılacaktır. Bedence ve ruhça sağlıklı, mutlu ve ahlâklı yurttaşlar yetiştiren, toplumda dostluğu, dayanışmayı ve kardeşliği güçlendiren bir spor kültürü geliştirilecektir. Spor emekçilerinin hakları korunacaktır.

Ahlakî Çürümeye Son
Vatan Partisi, insanı vatanına, topluma, üretime ve kendisine yabancılaştıran emperyalist kültüre karşı sürekli mücadele yürütecektir. Vatansızlaşmayı, milletsizleşmeyi, anarşizmi, bencilliği, köşe dönmeciliği, havadan kazanmayı, açgözlülüğü, vurgunculuğu, başkalarının sırtına basarak yükselmeyi, fuhuşu, uyuşturucu ve alkol bağımlılığını kışkırtan, toplumu unufak eden, yalnızlaştıran ve yırtıcılaştıran kültürel yozlaşmaya karşı vatanseverliği, çalışkanlığı, paylaşmayı, insan, doğa ve hayvan sevgisini, hoşgörüyü, barışı temel alan toplumcu ahlakın ve değerlerin yayılması ve kök salması için çalışacağız.

V. ARSLANLI YOLDA İKTİDARA YÜRÜYORUZ

Türk Bayrağı Altında Birleştirdiğimiz
Halk Hareketiyle Aslanlı Yol’dayız
2013 yılında Taksim Gezi Parkı’nda başlayan halk hareketini Vatan Partisi olarak Türk Bayrağı altında birleştirdik. Bölücülerin ve vatansızların bu büyük mücadeleyi saptırmasına izin vermedik. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı, Partimizin mücadelesiyle artık bütün Milletimizin dilindedir. Türkiye’de halk hareketine önderlik eden gençler, Vatan Partisi yönetiminde ve Milletvekili aday listelerindedir.
Vatan Partisi, Cumhuriyet ve Emek hareketlerini birleştiren biricik siyasal parti olarak, Aslanlı Yol’da iktidara yürümektedir.
Bütün Milletimize açıklıyoruz: AKP ve HDP ile kesinlikle ortak hükümet kurmayacağız.
CHP ve MHP’yi de AKP ve HDP ile koalisyon yapmayacakları konusunda kamuoyuna güvence vermeye çağırıyoruz.

Programımız: Altı Ok
Hedef: Bağımsız ve Halkçı Türkiye
Vatan Partisi’nin Millî Hükümet Programı, önümüze Atatürk Devrimini tamamlama hedefini koymuştur.
2006 yılında kabul ettiğimiz Program, Altı Ok’la özetlenmiştir. Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve Devrimciyiz.
Devlet Milletin olacak.
Hükümet halkın olacak.
Türkiye’yi özgür ve örgütlü halkla yöneteceğiz.
Edirne’den Van’a kadar, köylerden ve mahallelerden merkeze kadar halkın yönetimini kuracağız.

7 Haziran Hedefimiz En Az 5 Milyon Oy
Ana Hedefimiz Millî Hükümet
Birleşen ve Üreten Türkiye, önümüzdeki hedeftir.
7 Haziran 2015 seçimi, büyük birleşmenin ilk aşamasıdır.
Bu seçimde hedefimiz en az 5 milyon oy alarak Meclise girmek ve Milli Hükümet seçeneğini ülke gündemine getirmektir.
Beş milyon vatandaşımızı Türkiyemizi kurtarmak için göreve çağırıyoruz. Birisi siz olun!

Gülümse Türkiye
Vatan Partisi Geliyor
Vatan Partisi, denenmiş ve sınanmış önderleri, devlet tecrübesinde başarı kazanmış kadroları, sağlam örgütü, fedai geleneği ve gençliğiyle zor görevlerin üstesinden gelecek güce sahiptir. Bu birikimi Milletimizin hizmetine sunuyoruz.
Türkiye’yi Türkiye’den yöneteceğiz.
Başı dik, bağımsız Türkiye’yi kuracağız.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İmamoğlu: Milletimiz Kanal İstanbul denen beton projesine 'bay bay' dedi

İSKİ'nin toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul denen ucubeye, o beton projesine 'bay bay' dedi insanımız. Biz İstanbul'u gerçekten yatır...

Partide sular durulmuyor: İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İYİ Parti'den Trabzon Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık, partisinden istifa ettiğini duyurdu.


Yargıtay Başkanlığı seçimi 30. tura kaldı

25 Mart'ta başlayan Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin 29'uncu tur oylamasında da sonuç çıkmadı. Anayasa'ya göre; adaylardan herhangi biri 348 Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan en ...

Özgür Özel’den ‘görüşme’ açıklaması: ‘Çok ciddi hazırlık yapıyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs Perşembe günü yapacağı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Bunları çözeli...


Yeni Anayasa maratonu başladı: Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ilk ziyareti CHP lideri Özgür Özel'e yaptı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Özgür Özel'i ziyaret etti. Kurtulmuş, görüşmenin yapıcı olduğunu söylerken, Özel, mevcut Anayasa'ya uyulmadığına dikkat çekerek "Biz Anayasaya uya...

Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 29. turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Yargıtay Başkanlığı gör...


Murat Kurum 'Çevre ve Şehircilik Bakanı' olabilir

Yerel seçimlerde hezimet yaşayan AKP'nin, Ekrem İmamoğlu'na karşı kaybeden adayı Murat Kurum yeni bir iddia ile gündeme geldi. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP kulislerinde Murat ...

Erkek öğrencilere etek giydirilen, peçe taktırılan müsamereye soruşturma

Tokat'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ilkokulda düzenlenen programda bir filmdeki sahneyi canlandırmak için 4 erkek öğrencinin etek giyip peçe takarak oynamasıyla ilgili...


İstanbul'da 1 Mayıs alarmı, saat 04.00'da başlayacak

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs'ta toplu ulaşıma kısıtlama getirildiğini açıkladı... Valilik kararına göre, kapatılacak yollarda kapatılacak yollarda kısıtlama 04.00'te, deniz ve raylı sistem ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Zeytin Ağacı'nın yeni sezon tarihi açıklandı

Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz ve Murat Boz'un başrollerini paylaştığı 'Zeytin Ağacı'nın ikinci sezonu 11 Temmuz'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Netflix Türkiye yapımı 'Z...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Soğuk algınlığı mı yoksa saman nezlesi mi?

Tahriş olmuş gözler, burun akıntısı ve hapşırıklar çoğu zaman soğuk algınlığı olarak nitelendirilse de aslında saman nezlesinin belirtisi olabilir. Bir uzman ikisini nasıl ayırt edebileceğinizi açıkladı. Uzmanlar soğuk algınlığı ve saman nezlesinin toplumda sık sık karıştırıldığını söylüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR