Yukarı
148516

Kılıçdaroğlu, seçim maratonuna bugün Düsseldorf'dan başladı.

25 Nisan 2015 19:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim maratonuna bugün Düsseldorf'dan başladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:
Farklı dilleri konuşsak bile insanı seviyorsak uzlaşamayacağımız, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Almanya bunun tipik bir örneğidir. Bugün Almanya’nın büyümesi ve kalkınmasında Avrupa’nın büyümesi ve kalkınmasında sizin alın teriniz var. Sizinle onur ve gurur duyuyoruz.

Biz sosyal demokrat bir partiyiz. İnsanı siyasetin odağına koyan, insanın mutluluğu için çalışan bir partiyiz. Almanya’da birliklerimiz var, bizi bir araya getiren birliklerin yöneticilerine teşekkür ederim.

Almanya’da zor koşulların aşıldığı süreleri geçtiniz, işçi olarak gelip çalıştınız. Bugün 55. Yılı kutlanıyorum göçün. 55 yıl önce geldiniz bugün aranızda sanatçı var, sinema yönetmeni, akademisyenler ve politikacılar var. Hayatın her alanında gücünüz var. Bu gücü biz Türkiye için kullanmak istiyoruz. Türkiye’nin demokrasiye birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı var.

DENİZ FENERİ OLAYI YAŞANDI...
Deniz Feneri olayı yaşandı. İslami Holdingler aracılığıyla Almanya’da alın terinin nasıl çalındığını biliyoruz. En temiz duygular, inançlar sömürüldü. O nedenle bir kez daha bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Sizin inancınız, bizim inancımızdır. Sizin kimliğiniz bizim kimliğimizdir. Sizin yaşam tarzınız bizim yaşam tarzımızdır. Kimseyi ötekileştirmiyoruz.

Yurt dışında 10 milletvekilinin, yurtdışında çalışan insanlarımızı temsil etsin diye kanun teklifimizi verdik. 8 Haziran’da CHP iktidarında ilk yapacağımız işlerden biri budur. Siz kendi iradenizle seçeceğiniz 10 milletvekili TBMM’ye göndereceksiniz. Sizin sorununuzu bizim dile getirmemiz pek doğru değil. Sorunu siz yaşıyorsanız, sizin dile getirmeniz uygun olanı.

O RAPORLAR GEÇERLİ OLACAK
Gençlerimiz gidiyorlar, yaşadığı ülkeden askerlik yapamaz diye rapor alıyorlar. Ama bu raporlar geçersiz. Sözüm söz bu raporlar geçerli olacak. Hangi ülkeden rapor alıyorsanız geçerli olacak. Doktor ise doktor hepsi aynı yemini ediyor. Bu raporların geçerli olması lazım. Yurtdışındaki temsilciliklerde çalışma… Türkiye’den çalışanları buraya getirmek değil, burada yaşayanları burada istihdam etmek gerekiyor.

17 MİLYON YOKSULUMUZ VAR
Türkiye’de hangi uygulamayı yapıyorsak Almanya’daki yurttaşlarımız için de aynı uygulamayı yapacağız.
13 yıl önce “yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla mücadele edeceğiz” dediler. 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta ne. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 liranın altında olan yoksuldan bahsediyorum. Prim borcunu ödemediği için hastane kapısından geri çevrilen binlerce esnaftan söz ediyorum. Açlık sınırına dayanmış 1 milyon işçiden söz ediyorum. Korkmuş sinmiş düşüncesini açıklayamayan bir iş dünyasından, baskıya alınmış bir medyadan söz ediyorum. Üreterek değil yandaşına ihale vererek zenginleşen düzenden söz ediyorum.
Bütün komşularımızla sıfır sorun olacak dediler bugün komşumuz kalmadı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 başkentte Türkiye’nin büyükelçiliği yok. Türkiye’nin bölgesinde onurlu bir duruş sergilemesini istiyoruz. Türkiye’nin duruşu ile sorunu olan ülkelerin danışabileceği bir ülke olmasını istiyoruz. Neden yaşanacak bir Türkiye diyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak, sokacağı çıktığımız zaman güler yüzle vatandaşlara selam vererek, ayrım yapmayarak, onu insan bilip baştacı ederek yeni bir başlangıç yapmamız lazım.

Adres Mustafa Kemal'in partisi, adres 6 ok, adres Cumhuriyet Halk Partisi.

Yaşanacak Türkiye'yi elbirliği ile kurmamız lazım.

Siz oylarınızı 7 Haziran'dan önce kullanacaksınız. Bir görev yapın, sandığa gidin oyunuzu kullanın. Sadece siz değil arkadaşlarınızı da sandığa götürün. Biz yaşanabilir bir Türkiye'yi sizlerin desteğinizle kuracağız.
Biz Ortadoğu ülkesi olmak istemiyoruz, biz çağdaş dünyanın uygar dünyanın parçası olmak istiyoruz. Biz Avrupa Birliği'nin tam üyesi olmak istiyoruz. Bizim Avrupa Birliği üyemizi siz sağlayacaksınız, sizin gücünüze ihtiyacımız var. Elbetteki sırtımızı Ortadoğu'ya dönmeyeceğiz. Ortadoğu'da sorunların parçası olmayacağız.
Açıkça söyleyeyim, kendi ülkemizde birinci sınıf bir demokrası istiyoruz.
Size ve Türkiye'ye söz, Fransa'ya Belçika'ya Hollanda'da da yaşayan yurttaşlarımıza da söz, yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız.

Havuz medyası belasına son vereceğiz, havuz medyasına giden bütün hortumları keseceğiz.

Bir ülkenin üretmesi gerekiyor. Üniversiteleri bilgi üretmiyor. Bizim temel hedefimiz üniversitelerimizi YÖK belasından kurtaracağız.

Efendim birden kıyamet koptu. 'Ne demek emekliye 2 maaş ikramiye. 'Parayı nereden bulacaksın' diye nakarat başladı. Sarayı yaparken para var, uçak alırken para var, yandaşa ihale verirken para var, emekliye gelince para yok. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin. Bütün mesele parası nasıl kullanacağın. Parayı yandaş için mi vatandaş için mi kullanacaksın. Biz sosyal demokrat ve halkın partisiyiz, halk için mücadele edeceğiz.

Bize kaynak nerede diye soracak kişiler iktidarda oturacak kişilerdir. Ne demek asgari ücreti 1500 TL'ye çıkaracaksın. Senin maaşın

Çiftçiye mazotu 1,5 TL vereceğiz. 'Efendim nasıl yapacaksın?' diyesoruyorlar. Hemen söyleyeyim sen pırlantada sıfırladın, ben de benzinde sıfırlıyorum.

Biz çocuklarımıza telefon edip 'oğlum paraları sıfırla' demeyeceğiz. Biz kimsenin önüne yatmayacağız, biz sadece halka saygı duyacağız.

CHP'DE ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİKLER YAPILDI
Cumhuriyet Halk Partisi son 4 yılda çok önemli değişiklikler yaptı.
1- Kadınlara yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik
2 - Yüzde 10 gençlik kotası getirdi.
3- Hiç bir siyasi partinin yapamadığı bir şey yaptık 55 ilde önseçim yaptık.

GENÇLERE ÇAĞRI
Gelin CHP'ye üye olan kurultayda sizin de kotanızı yüzde 33'e çıkartalım.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE SELAM GÖNDERDİLER
Hep beraber Düsseldorf'danTürkiye'ye selam gönderelim.
Düsseldorf'dan Hakkari'ye Mardin'e, Tekirdağ'a, Aydın'a Muğla'ya,Çankırı'ya, Ankara'ya selam olsun. Selam olsun Türkiye'ye...
Hepinizi gönül dolu muhabbetle selamlıyorum.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İmamoğlu’ndan Edanur paylaşımı: Sorumluları cezasız bırakmayacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin sorumluluğundaki bir parkta kazılan su dolu çukura düşerek hayatını kaybeden Edanur'la ilgili açıklama yaptı. Olayın hemen ardından başlattıkları tefti...

İmamoğlu: Milletimiz Kanal İstanbul denen beton projesine 'bay bay' dedi

İSKİ'nin toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul denen ucubeye, o beton projesine 'bay bay' dedi insanımız. Biz İstanbul'u gerçekten yatır...


Partide sular durulmuyor: İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İYİ Parti'den Trabzon Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Yargıtay Başkanlığı seçimi 30. tura kaldı

25 Mart'ta başlayan Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin 29'uncu tur oylamasında da sonuç çıkmadı. Anayasa'ya göre; adaylardan herhangi biri 348 Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan en ...


Özgür Özel’den ‘görüşme’ açıklaması: ‘Çok ciddi hazırlık yapıyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mayıs Perşembe günü yapacağı görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Bunları çözeli...

Yeni Anayasa maratonu başladı: Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ilk ziyareti CHP lideri Özgür Özel'e yaptı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Özgür Özel'i ziyaret etti. Kurtulmuş, görüşmenin yapıcı olduğunu söylerken, Özel, mevcut Anayasa'ya uyulmadığına dikkat çekerek "Biz Anayasaya uya...


Yargıtay Başkanlığı seçiminin 29. turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 29. turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Yargıtay Başkanlığı gör...

Murat Kurum 'Çevre ve Şehircilik Bakanı' olabilir

Yerel seçimlerde hezimet yaşayan AKP'nin, Ekrem İmamoğlu'na karşı kaybeden adayı Murat Kurum yeni bir iddia ile gündeme geldi. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP kulislerinde Murat ...


Erkek öğrencilere etek giydirilen, peçe taktırılan müsamereye soruşturma

Tokat'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ilkokulda düzenlenen programda bir filmdeki sahneyi canlandırmak için 4 erkek öğrencinin etek giyip peçe takarak oynamasıyla ilgili...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy' açıklaması

Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy ile küs olmadığını söyledi. Tatlıtuğ, "Dostluklar Instagram takibiyle mi pekişiyor? Bence bu sorunun cevabını siz de biliyorsunuz" dedi. Kıvanç Tatlıtuğ, Ç...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Kadınlar soğuğa erkeklerden daha dayanıklı

Yapılan bir araştırma, erkeklerin soğuğa daha dayanıksız olduğunu ortaya çıkardı. ABD'nin Maryland eyaletindeki Bethesda kentindeki Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde görevli bilim insanları kadınların erkeklere göre soğuğa daha dayanıklı olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada kadınların ısı koruma mekanizmasının daha soğuk havalarda çalışmaya başladığı duyuruldu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR