Yukarı
165488

Kayseri'de hain saldırı...

17 Aralık 2016 10:40

KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı.

Patlamada çok sayıda kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kayseri'deki bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit ve yaralıların olduğu belirtiliyor. AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer 9 şehidin olduğunu açıkladı. 



Patlama bugün sat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. 

Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Patlama bölgesi güvenlik kuvvetleri tarafından çevrilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BOMBALI SALDIRI

Patlamanın halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla yapıldığı belirtiliyor.
İlk bilgilere göre, 71 plakalı araç otobüse yaklaşarak saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

KOMANDO TUGAYI'NIN GÜZERGAHINDA

Halk otobüsünen içinde Kayseri 1. Komando Tugayı'nda görevli askerlerin de olduğu iddiası var. Askerlerin çarşı iznine çıktığı belirtiliyor. AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer A Haber canlı yayınında Kayseri'deki patlamaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Tamer A Haber canlı yayınında Kayseri Erciyes'teki terör saldırısında resmi olmayan bilgilere göre 9 şehidimizin olduğu açıklamıştı.

GENELKURMAY: 13 ŞEHİT...

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Kayseri'deki patlamayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuşur.
 Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA: CANLI BOMBA

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'taki programına devam edeceğini açıkladı. Saldırıyı canlı bombanın yaptığını belirten Yıldırım Kahramanmaraş'ta şunları söyledi: "Alçak saldırı sonucu şehit askerlirimiz var, yaralı askerlerimiz var. Bakanlarımız olay yerindedir. Gerekli çalışmalara devam ediyorlar. Gelişmeler belirli aralıklara vatandışlarımızla paylaşılacak. Programızı neden iptal ediliyor? Teröristlerin amacı bizi moral değerlerimize zarar vermek. Ama anlaşılıyor ki 15 Temmuz'den ders almamışlar.Adı ne olursa olsun, hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin terör alçaklıktır, insanlık dışıdır. Masum insanları öldürmek, insanlığı öldürmek gibidir. Terör örgütü şunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar milletimizin ve bizim terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz, aksine artırır. Bu yüzden programımızı yapacağız. Kahramanmaraş'tan bu alçaklara mesajı vereceğiz."

KURTULMUŞ: OKLAR PKK'YI İŞARET EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şu ana kadar 9 şehidin kimliğinin tespit edildiğini belirterek "Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi.
KAYSERİ VALİSİ: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırısıyla ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağını belirterek, "Malesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Menfur bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bomba yüklü bir aracı hainler, halk otobüsünün geçişi sırasında patlattılar. Halk otobüsünde sivil vatandaşlarımız ve askerlerimiz vardı. Herkesi sağduyuya davet ediyorum. Olayla ilgili yayın yasağı vardır. Herkesin buna uymasını bekliyoruz. Avrupa’da bir olay olduğu zaman buna uyuluyor, görüntü kirliliği olmuyor. Biz de buna uyalım" dedi.

ERDOĞAN, AKAR’DAN BİLGİ ALDI

CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan bilgi aldığını söyledi. Pazarbaşı, benzer şekilde Başbakan Binali Yıldırım’ın da Genelkurmay Başkanı Akar’dan ve ilgililerden bilgi aldığını belirtti.

BOMBALI ARAÇTAN GERİYE BU KALDI

Erciyes Üniversitesi yakınlarında halk otobüsüne gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan araçtan gerişe sadece bir şase kaldı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. Bomba yüklü araç tamamen paramparça olurken geriye sadece bir şase kaldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN İLK AÇIKLAMA

Veysi Kaynak'ın açıklamalarından satır başları:

Çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bombalı saldırı araç girişimi. Beşiktaş'taki elim saldırıya benziyor. Şehit ve yaralılara ilişkin net bilgi paylaşılacak.
Türkiye asla istikametinden sapmaz. 

/DHA-GERÇEKGÜNDEM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

DEVA Partisi, anayasa trafiğine kapıyı kapattı

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, Kurtulmuş'un anayasa ziyaretlerine ilişkin "15 milletvekiliyle DEVA Partisi olarak bizden iktidarın bu talepleri karşılık bulamayacak" dedi. ...

Erbakan'dan, Bahçeli'nin 'soyadı' sözlerine yanıt: 'Dedemiz yaşında insan...'

MHP lideri Devlet Bahçeli önceki gün grup toplantısında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı sert sözlerle eleştirmişti. Erbakan'dan Bahçeli'yi kızdıracak yanıt geldi. Pole...


TİP'lilere polis müdahalesi! Erkan Baş'tan polise: 'Bağırma'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş, 1 Mayıs için yürüyen parti üyelerini gözaltına almaya çalışan polislere tepki gösterdi. AKP’nin 1 Mayıs için sürdürdüğü...

İstanbul'da yasaklı '1 Mayıs': Özel ve İmamoğlu'ndan dikkat çeken sözler

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane'de konuştu. Özel "Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 1 Mayıs kutlamaları için ...


Ekrem İmamoğlu’ndan 1 Mayıs mesajı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı “En yüce değer olan emeğin sömürülmediği, sosyal adaletin sağlandığı, iş güvenliğinin güvence altında ve en güçlü şekilde sağlandığı, se...

Çileden turistler de nasibini aldı: Taksim'den yürüyerek ayrıldılar

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikaların kutlama yapmak istediği Taksim Meydan’ında geniş güvenlik önlemleri alındı. Sabah erken saatlerde Taksim’e çıkan yollar...


12 şehirde IŞİD'e operasyon: 41 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürl...

1 Mayıs’ta ilk gözaltı!

1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e çıkmak isteyen 18 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. “İşçi sınıfının tarihsel kalesini yasaklarla bizden koparabileceğini sananlara cevabımızı Taksim'...


10 yılın ardından… Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebi üzerine başlatılan soruşturmada, Garipoğlu’nun otopsi fotoğraf ve görüntülerinde bilirkişi incelemesi yapıldı. İst...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Rachel Araz: Hayatımın en pahalı valesini ödedim

Sosyetik sosyal medya fenomeni Rachel Araz, Instagram'da valeye ödediği parayı paylaştı. Araz, "Hayatımın en pahalı valesini ödedim" ifadesini kullandı. Rachel Araz, 2016 yılında iş insan...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

'Kalp krizlerinin nedeni aşılar değil, hava kirliliği'

Türk Toraks Derneği son yıllarda artan genç yaşta kalp krizi vakalarının sanıldığı gibi aşılar değil, hava kirliliğinin vücutta yol açtığı zararlar nedeniyle gerçekleştiğini kaydetti. Türk Toraks Derneği'nin  Kıbrıs'ta gerçekleştirilen uluslararası katılımlı kongresinde sağlığın en büyük düşmanı hava kirliliği ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için ana tema 'İklime Ses Ol, Dünyaya Nefes' olarak belirlendi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR