Yukarı
187657

Başkan Acar Kocaoğlu'na çağrıda bulundu

08 Eylül 2017 10:51

EGE’NİN SESİ- Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çaltılıdere’deki arazi için sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Bir süredir gündemden düşmeyen Aliağa Belediyesine ait Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan 597 bin metrekarelik denize sıfır arsa için açıklamalarda bulunan MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Biz Büyükşehir’den para almayalım. Araziyi bedelsiz verelim. Büyükşehir araziye vermesi gereken para ile Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapsın. Yeter ki artık Büyükşehir Aliağa için bir şeyler yapsın” dedi.

İşte Başkan Acar’ın açıklamasında konuya ilişkin bölüm:

Biliyorsunuz belediyelerin temel görevlerinden biri de hizmet ulaştırdıkları il yahut ilçede mesken veya işyeri için kullanılmak üzere arsa ve arazi üretmesidir. Arsa ve arazi üretiminin milletin gündelik hayatına doğrudan temas eden yönleri de var. Biz belediye olarak böyle bir görevle de yükümlüyüz.

Yine biliyorsunuz Belediyeler bir kamu kurumudur ve kamu kurumu olmaları hasebiyle Belediyelere intikal eden arsa ve araziler vardır. Belediyeler bu arsa ve arazileri hem en önemli hizmetlerinden olan mesken ve işyerleri için arsa – arazi temini için kullanırlar, hem de bu arsa ve arazileri satarak Belediyeye gelir temin etmek için kullanırlar. Bu, belediyelerin en doğal hakkı ve üstelik yapması gereken bir iştir. Eğer Belediyeler arsa – arazi üretimi ve satışı yapmazsa hem ‘’hizmet kusuru’’ işlemiş olurlar, hem de bu hizmetlerin millete ulaştırılmasında aksamalara sebep olurlar. Belediyeler arsa da satarlar, arazi de satarlar. Bunda yanlış bir şey yok. Eğer bir yanlışlık aranacaksa arazi satışından sonra yapılan imar değişikliklerine bakmak lazım. Yanlış olan arazinin satışından sonra imar değişikliği yapmaktır.

Tüm bunları neden anlatıyoruz?

Bunun sebebi gayet basit bir mesele: Çaltılıdere’deki 597,5 dönümlük arazinin satışı ile ilgili yaşanan sorunlar yüzünden bunlara temas etmek durumunda kaldık.
Çaltılıdere’deki arazinin satılmasının niçin gerektiğini soran bir Allah’ın kulu çıkmadı şimdiye kadar. Yapılan sadece tezvirat. Söylenen sadece yalan. İftiraların hiçbirinin iler tutar tarafı yok.

Niye iler tutar tarafı yok hemen izah edeyim.

Her şeyden önce kanun “hisse sahiplerinden birinin talip olması durumunda öncelikle satışın hisse sahibi talipliye” yapılacağını hükme bağlıyor. Biz kanunun bu hükmünü uygulayarak satışı hisse sahibi olan kişiye yaparsak bunda herhangi bir yanlışlık yok.
Arazinin peşkeş çekilmesi diye bir durum ise asla mümkün olamaz. Çünkü arazinin metrekaresi, rayiç fiyatın neredeyse 8 buçuk katı bir fiyatla satılmış. Bunun neresi peşkeş, onu da anlamak mümkün değil.

Arazi satıldıktan sonra imar planını değiştirmek yalanını izah etmek için açıkçası utanıyorum. Bu bilgisizlik karşısında, bu kötü niyet karşısında açıkçası hicap duyuyorum! Çünkü 597,5 dönümlük arazinin yüzde 60’ı birinci dereceden SİT alanı. Hepimiz biliyoruz ki birinci dereceden SİT alanına bir tek çivi dahi çakamazsınız! Arazinin geri kalan yüzde 40’lık kısmının ise tamamı rekreasyon alanı. Rekreasyon alanında neler yapılabileceği belli. Oraya da sadece mesire yeri, düğün salonu, kafeterya, spor alanları, aqua park gibi tesisler yapabilirsiniz, başka bir şey değil. Bu şekildeki mevcut imar planını değiştirebilecek kurumlar sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(Ak Parti) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (CHP). Bu gerçeklere rağmen “satıştan sonra imar planını değiştirecek” iftirasını atıyorlar.Bu sözleri duyunca onlar adına hicap duyuyor, onlar adına üzülüyorum.

Bu yalanlara, bu tezviratlara itibar edecek olursanız biz çok kötü bir şey yapmışız! Oysa meselenin aslını bilirseniz bu meselede koparılan yaygaranın “bir bardak suda fırtına koparmak”tan pek farkı olmadığını görürsünüz. Kısaca izah ettim.Aqupark,düğün salonu,spor alanları.

Tüm bunlara rağmen kimse de çıkıp “yahu kardeşim siz bu araziyi niçin satıyorsunuz?” diye sormuyor! Bu arazinin satışı tümüyle bir ihtiyaçtan kaynaklanıyor! Biz bu millete hizmet için yola çıktık. Aliağalılar’ın layık olduğu hizmeti alabilmesi için herşeyi yaptık, yapıyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yapması gereken işleri de biz yapıyoruz. Çünkü Aliağalılar’ın mağdur olmasını istemiyoruz. Biz de Sayın Aziz Kocaoğlu gibi hizmet etmek yerine laf üretmeye çalışırsak Aliağa’yı dünya şehri yapma hedefimiz doğrultusunda yürüyemeyiz.Biz Sayın Aziz Kocaoğlu değiliz, Aliağa’nın hedefleri var.

Hem hizmetlerin aksamadan yürütülebilmesi, hem de geliştirdiğimiz bir takım projelerin daha hayata geçirilebilmesi için finansman temin edilmesi gerekiyor. Fakat hizmetlerin yürümesi ve Aliağa'nın İhtiyacı olan projelerin ivedilikle yapılması gerekiyor. Çünkü bu bizim temel görevimiz. Muasır medeniyetler seviyesine yetişmek için acelemiz var.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “şufa” hakkını hatırlatarak bizi eleştirmiş. Küçük hissedarın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arazi için yatırdığı parayı ödeyerek araziyi kendilerinden satın alabileceğini söylemiş.

Tamam, bizim arazi elden çıkarmak gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz hizmetlerin yürütülmesi, projelerin uygulamaya konulabilmesi. Biz araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesine verelim. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bunun karşılığında Çaltılıdere’deki araziye modern düğün salonları, kafeteryalar, restaurantlar, mesire ve spor alanlarının yanı sıra Kuzey İzmir’e hitap edecek bir Aquapark’ı gelecek yaza kadar yapsın. Araziyi(BEDELSİZ) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verelim. Arazi için vermeleri gereken para ile de Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapsın. Üstelik Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işi, onların görev ve sorumluluğu altında. Biz Büyükşehir’den para almayalım. Yeter ki İzmir Büyükşehir Belediyesi artık Aliağa için bir şeyler yapsın.

Sevgili Aliağalılar,

Aliağa’ya hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Aliağa’ya hizmet bizim aslî görevimiz. Hizmetlerimizi aksatmak istemiyoruz. Yeni projelerle hizmet ağımızı genişletmek istiyoruz. Çaltılıdere’deki arazinin satışının en önemli sebebi budur. Gerisi laf –ı güzaftır. Aldırış etmeyin.

Selam ve hürmetlerimle…



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma Üniversiteleri Destek Programı” toplantısına katıldı

 Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) Değerlendirme Toplantısı Hacettepe Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaş...

Ege Üniversitesi uluslararası alanda yükselişini sürdürüyor

Dünyada yükseköğretim kurumlarının başarılarını değerlendiren en saygın kuruluşlardan biri olan Times Higher Education’ın (THE) 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Sıralamada d...


Başkan Fıçı, 1 Mayıs’ta Belediye Çalışanlarıyla Buluştu

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde belediye çalışanlarıyla bir araya geldi. Foça Belediyesi Ali İlçan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen buluşmad...

 Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde işçilerle omuz omuza yürüyüş yapıp, halay çeken Başkan Denizli; “Yaşasın emeğin zaferi, yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın özgürlük! Sela...


Başkan Eşki işçilerle yürüdü

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Bornovalılara birlikte önce metro istasyonuna sonra da CHP örgütüyle birlikte Lozan Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na...

Başkan Kınay çocuklardan söz aldı: Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, hayatının bir bölümünü Karabağlar’da geçirerek eserlerinin bir kısmını burada kaleme alan Reşat Nuri Güntekin’in anısını yaşatmak için Çalıkuşu Ma...


CHP’li Yücel: Taksim'i kapatarak engelleyemezler

İzmir’de 1 Mayıs coşkusu kortejlerle başladı. Yurttaşlar sık sık “Her yer Taksim her yer direniş”, “Taksim’de düşene dövüşene bin selam” sloganları atarken CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, ...

Başkan Yıldız; “Mücadelemiz emeğin karşılığı için”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çiğli’de büyük bir coşku ile kutlandı. Başkan Onur Emrah Yıldız; belediye çalışanları ile bir araya gelerek onlarla sohbet edip, halay çekti. Yıldız, “Birli...


Başkan Duman’dan  emek ve dayanışma vurgusu

Buca Belediye başkanı Görkem Duman,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.  Yaptığı açıklamada emekten ve dayanışmadan yana tavrını ortaya koyan Duman “Buradan söz veriyorum; bundan ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Burcu Biricik'in kızlar gecesi

Yedi aylık hamile olan oyuncu Burcu Biricik önceki akşam kız arkadaşlarıyla buluştu. Sekiz yıl önce dünyaevine girdiği Emre Yetkin ile mutlu bir evliliği olan ve kızına yedi aylık hamile ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: D vitamini kansere karşı koruma sağlıyor

Yapılan bir çalışmada, D vitamini açısından zengin bir diyetle beslenen farelerin, deneysel olarak nakledilen kanserlere karşı daha güçlü bir bağışıklık direncine sahip olduğu ve D vitamini almayan farelere kıyasla immünoterapi tedavisine daha iyi yanıtlar verdiği görüldü.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR