Yukarı
193831

Başkan Kaya’dan çarpıcı açıklamalar

18 Kasım 2017 18:06

EGE’NİN SESİ / CANSU TEMİR - Cumhuriyet Halk Partisi olağan kurultay takvimi kapsamında sona eren mahalle delege seçimlerinin ardından, adaylığını ilk açıklayan isimlerden biri olan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulundu.

CHP kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Mahalle delege seçimleri ardından gözler ilçe kongresine çevrildi. 26 Kasım’da start alacak kongre öncesi, adaylarda belli olmaya başladı. Mahalle delege seçimlerinin ardından CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, adaylığını ilk açıklayan isimler arasında yer aldı.

Süreçte, Kaya’nın karşısına gelecek isim merak edilirken, sürpriz bir gelişme yaşandı ve Meclis Üyesi Kasım Kasım Akdağ’ın aday olacağı öğrenildi. Kaya, katıldığı radyo programında, 12. Dönem adaylığı ve karşı aday Kasım Akdağ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“BUCA’DA SIKMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ”

2019 seçim süreçlerine değinen Başkan Kaya, Buca’da dışa dönük bir mücadelenin olduğunu dile getirdi. Kaya; “3 tane büyük ve zorlu seçim süreci bizi bekliyor. Bu zorlu süreci tek başınıza atlatamazsınız. Biz örgütü işin içine sokarak, başaracağımıza inanarak bu yola başladık aslında. Bu işi dinamik hale getirip, Buca’da sıkmadık el bırakmayacağız. Biz cenazede düğünde, hani iyi günde kötü günde, 7’den 70’e herkesin kapısına gideceğiz. Bizim ‘yorulma’ diye bir düşüncemiz olmamalı.

Geçen yıl, biz bu zorlu görevi bu ‘ateşten gömleği’ alıp, layıkıyla yerine getirmeyi, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki arkadaşlarıma layık bir ilçe başkanı olmak için mücadele vereceğim demiştim. Gerçekten gecemi gündüzüme katarak bu süreci 2 yılda bitirdik. Ama şunu söylüyorum, barış havası sağlayarak ve herkesin fikrine danışarak bir süreç yöneteceğimi söylemiştim. Kimsenin muhalif, o, şu, bu değil; fikir ayrılığına düştüğümüz insanların bile kapısına gidip elini sıkıp, gönül köprüsü kurarak çaba sarf ettim ve bunu da başardığıma inanıyorum.

Buca’da içe dönük bir kavga yok, dışa dönük bir mücadele var artık. CHP Buca’da artık kale haline gelmiştir. Bunu iddialı söylüyorum, CHP Buca’da artık bir kaledir” şeklinde konuştu.

‘CHP’NİN OKULUNDAN GELDİM’

İlçe Başkan adaylığını açıklayan Kasım Akdağ ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘muhalif’ kelimesinin kullanılmamasından yana olduğunu belirterek; ‘Biz 2019’a emin adımlarla yürüyeceksek bunu söylememek lazım. Bizim CHP olarak herhangi bir üyeyi kaybetme lüksümüz yok. En pasif üyeyi bile kaybetme lüksümüz yok. O yüzden,  el ele gönül gönüle olup, bir demokrasi şöleni haline getireceğiz. Buna herkes emin olabilir.

Aday arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Kendisi Buca Belediyesi meclis üyemizdir. Çok da iyi tanırım kendisini ve teşekkür ediyorum. Birbirimize emeğimiz çok olmuştur. Kasım Akdağ ile beraber bir demokrasi şöleni oluşturacağımıza inanıyorum. Çünkü CHP İlçe Başkanlığı adaylığı süreci her zaman A partisi B partisi gibi olmamıştır.

Ben CHP’nin Gençlik Kolları’na üye oldum. Yani öz gücü diyoruz ya ben öz gücüne üye oldum. Bayrağını astım, direğin tepesine çıktım, broşürünü dağıttım, kapı kapı gezdim, Gençlik kolları Başkanlığı gibi onurlu bir görevi yaptım, İlçe Yöneticiliği yaptım, Kurultay delegeliği yaptım, il delegeliği yaptım. CHP için her yerden her kapıdan oy istedim. Cumhuriyet Halk Partisi okulundan geldim. O yüzden diyorum, CHP’nin öz evladıyım. Herhangi bir yapıdan değil, CHP’nin içinden büyüyerek geldim.

Ben CHP Buca Örgütü’nden şunu bekliyorum; bir demokrasi şölenine çevirelim, herkese örnek olalım

Sosyal medyada birbirimizi yıpratmayalım. ele güne kendimizi güldürmeyelim. Enerjimizi içe dönük sarf etmeyelim. Kılıçdaroğlu’nun mücadelesine katkıda bulunalım’ dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR