Yukarı
195162

CHP İzmir'de 6 ilçe sandık başında

03 Aralık 2017 10:09

EGE’NİN SESİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Bornova ve Ödemiş’te çoklu yarış; Menderes, Güzelbahçe, Kınık ve Çeşme’de ise mevcut başkanların tek adaylı yarış hakim oldu. CHP Kınık yola İsmail Yılmaz ile devam ederken, CHP Menderes'te de Pala yeniden başkan seçildi. Güzelbahçe'de ise Çam yeniden başkan oldu.

CHP olağan Kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından, 26 Kasım günü start alan ilçe kongreleri, bugün 6 ilçenin başkanlık yarışıyla devam ediyor.

CHP BORNOVA’DA KONGRE HEYECANI (ayrıntılar için tıklayın)

ÖDEMİŞ’TE 2 ADAYLI YARIŞ

İki adaylı bir seçim geçirecek olan Ödemiş’te ise mevcut İlçe Başkanı Nazan Dönmez’in aday olmadı.  Kongrede ilçe eski Başkanı Mehmet Birlik ile ilçedeki muhaliflerin desteğini alan İlçe Yöneticisi Avukat Erdem Boyacı yarıştı.

İlçe Kongresi'nde divan başkanlığını İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yaptı.

Seçim sonunda zafer Birlik'in oldu. 

Sandıktan Birlik'e 222 oy çıkarken, rakibi Boyacı 163 oyda kaldı
CHP Ödemiş'te Birlik başkanlığındaki yeni yönetimde Halil Aydın, Müşerref Baştürk, Sema Bilgi, Memduh Ceylan, Saadet Cezayerli, Mehmet Dalar, Zihni Duran, Yusuf Kırkar, Mehmet Kiremitçi, Osman Koludar, Nurcan Mete, İbrahim Pezük, Ali Sonocak, Hülya Şengül, İsmail Türkan ve Avni Yalçınkaya yer aldı. 

Ödemiş kongresine İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, İl eski Başkanvekili Barış Erel ve çok sayıda partili katıldı. 

ÇEŞME, MENDERES, KINIK, GÜZELBAHÇE TEK ADAY

Çeşme’de mevcut Başkan Ekrem Oran, Menderes’te mevcut Başkan Ahmet Pala, Kınık’ta mevcut Başkan İsmail Yıldız, Güzelbahçe’de mevcut Başkan Kazım Çam’ın ilçe kongrelerine tek aday olarak girdi.

KINIK

CHP'deki İlçe kongresi pazar mesaisinde ilk sonuç Kınık'tan geldi. Seçime tek aday olarak giren İsmail Yılmaz yeniden başkan seçildi. 

İlçe Başkanı Yılmaz'ın tek aday olduğu kongrenin divan başkanlığını İl Yöneticisi Şirin Akgül gerçekleştirdi. İlçe sorumlusu ise İl Yöneticisi Ömer Berk Gönençer oldu.  

CHP Kınık'ta Yılmaz başkanlığındaki yeni yönetimde Olcay Akın, Süreyha Çalı, Orhan Çetin, Kamil Çetin, Cihan Darılmaz, Ahmet Karabulut, İlhan Kırca, Nesrin Nalbant, Tevfik Nalça, Serkan Sara, Musa Tuncel ve Halil Yılmaz yer aldı. Başkan İsmail Yılmaz ile birlikte Mehmet Çetinkaya, Cevdet Gönüllü, Ahmet Özkan ve Murat Tosun il delegesi olarak seçildi.

MENDERES

 CHP Menderes’te Ahmet Pala tek aday olarak girdiği seçimde yeni dönemde de ilçe başkanı oldu.

Menderes’te yeni yönetim kurulu; İlçe Başkanı Ahmet Pala, Gizem Candan, İsa Çetintürk, Fatma Ekicioğlu, Hakan Gök, Turgay Güler, İnan Kılıç, Perihan Kocayurt, Kemal Koç, Özcan Öztürk, Fatma Pala, Ayşe Porsuk, Gürsel Rüzgar, İzzet Sarıkaya, Umut Uz isimlerinden oluştu.

İl Delege listesinde ise şu isimler yer aldı: Hüseyin Akdağ, Enver Atak, Şinasi Duran, Mehmet Göç, Zeynep Gürbüz, Hasan Hovarda, Ahmet Pala, Ajda Şentürk, Yıldız Tetik, Ali Yeşilyayla, Işıl Yılmaz isimlerinden oluştu.

GÜZELBAHÇE

CHP Güzelbahçe Kongresi Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye dün yapılan silahlı saldırı sonrası buruk bir havada gerçekleşiyor.

Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede Divan Başkanlığı'nı CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin yapıyor. Kongreye, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

ÇEŞME

Çeşme’de Mevcut Başkan Ekrem Oran seçime tek aday olarak girdi ve koltuğa yeniden oturdu. 

Yerel yönetimdeki isimler ise şöyle: Necibe Albayrak, Mehmet Aksu, Zarife Büyüksomalı, Özay Dinç, Hasan Karakurt, Kadri Karataş, Sait Kavasoğulları, Ayşe Kırındı, Ömer Önal, Mustafa Öztürk, Seher Timuçin, Soner Varhan yer aldı. Oran ve Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın yanı sıra İbrahim Yüncü, Ahmet Özen, Zafer Kandemir, Banu Ayhan ve Gökçe Tunar



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR