Yukarı
226146

Yavaşoğlu, adaylık dosyasını teslim ederek, Karşıyaka için yola çıktı

19 Ekim 2018 19:10

EGE’NİN SESİ/ MUKADDES AYTEMİZ- CHP’den Karşıyaka Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Serdar Yavaşoğlu, bugün CHP Karşıyaka İlçe Başkan Vekili Yüksel Çıldır’a dosyasını teslim etti.

CHP’li Serdar Yavaşoğlu Karşıyaka Belediye Başkanlığı yarışı için yola çıktı. Karşıyaka Çarşısı’ndan kalabalık bir grupla ilçe binasına yürüyen Yavaşoğlu, dosyasını ilçe başkan vekiline teslim ederek, resmen aday adayı oldu.

“BU YAPABİLECEK TEK ORGAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”

Basın açıklamasını CHP Karşıyaka İlçe Binası’nda yapan Yavaşoğlu, aldığı destekten dolayı hayatının en mutlu gününü yaşadığını söyledi.

Belediye başkan aday adaylığının zor bir karar olduğu belirten Yavaşoğlu, “Zor bir karar aldık. Bu dönemde belediye başkanlığına aday olmak kolay iş değil. Ülkede siyaset şuan çok kötü durumda. Biz bir buçuk yıldır geniş bir arkadaş kitlesiyle beraber bir çalışma içinde bulunduk. Bu arkadaşlarımın hepsi, ülkesi için endişelenen kişiler.

Mevcut iktidar herkesi teslim almak istiyor. Benim derdim, hepimin derdi ülkemiz. Bu ülkenin doğru bir biçimde yönetilmesi, Atatürk’ün bize bıraktığı laik cumhuriyete sahip çıkarak, bu ülkenin tekrar eski günlerine kavuşması için bir araya geldi. Bu yapabilecek tek organ Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yeni bir parti kurup, mevcut iktidara karşı mücadele etmek olanaksız, mümkün değil. Onun için CHP’nin tekrar doğru ellerde daha güçlenerek, daha büyüyerek mevcut iktidara karşı mücadele edilmesi lazım. Hiç birimizi pes ettirmemesi lazım” dedi.

“KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ YERDE HİÇBİR ZAMAN PROBLEM OLMAZ”

Hayatım boyu üretim odaklı oldum diyen Serdar Yavaşoğlu, “Türkiye’ye şuan da bakıyorsunuz,  bu kriz çok daha fazla devam edecek. Çok yakın arkadaşlarım bilir 7-8 yıldır ‘biz batacağız arkadaşlar’ dedim. Çünkü siz durgun ekonomileri 4 ya da 5 sene inşaat sektörüyle ayakta tutabilirsiniz. Ama siz 16 yılda ülkeyi demir ve betona yığarsanız, bugün yaşadığımız krizi yaşarız. Ve bu kriz kısa dönemde bitmeyecek. Herkes hesabını kitabını ona göre hesap etsin. Tabi ki biz belediye ile ilgili bu görevi üstlendiğimizde iş yerlerinin birçoğunun kapanacağını biliyorduk. İşsizlik ve insanların açlık derdinin de daha çok olacağını da biliyorum. Bu konuda çok ciddi projeler hazırlıyoruz. Gençler için part-time projeler hazırlıyoruz. Bu projelerle okul harçlıklarına katkı sağlayacağız. Evdeki atıl iş gücü olan kadınlarımıza yeni iş alanları açacağız. Kadının elinin değdiği yerde hiçbir zaman problem olmaz. Kadınlar insanları savaşa sokmaz, şikayet ettiğimiz bir çok konuya müsaade etmez.

“GÜLEN BİR KARŞIYAKA İNŞA EDECEĞİZ“

Karşıyaka Stadı ile ilgili konuşan Yavaşoğlu, “Birçok projemiz var. Bu projelerimizle Karşıyaka’yı rahatlatacak, nefes aldıracak ve halkın daha huzurlu olmasını sağlayacağız. Gülen bir Karşıyaka inşa edeceğiz. Bunu sağlayabilecek vizyona sahip arkadaşlarımız var. Karşıyaka Belediye meclisini ve belediyeyi  Karşıyaka’nın Büyük Millet Meclisi gibi çalıştıracağız. Ortak akılı beraber üreteceğiz, birlikte karar alacağız. Aynı şeyi Karşıyaka Stadı ile ilgili de yapacağız. Arkadaşlarımla konuşuyorum, Karşıyaka Stadı, Karşıyaka Spor Kulübü içinde bulunduğu durum son derece kötü. Bütün yetkili arkadaşlarla, bütün kulüp yöneticileriyle ortak akılla neresi uygunsa, nerede yapılması gerekiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BEN SAHA ADAMIYIM”

Serdar Yavaşoğlu, açıklamasına şu sözlerle deva etti:

“Ben saha adamıyım. Ülkemin her yerinde çalıştım. Maç sahada kazınılıyor, masa başında değil. Ben belediye başkanlığına atanırsam Karşıyaka’da bunu başaracağımıza inanıyorum. Saha her şeyi belirler. Benim iş hayatımda da bu böyle. Oradaki benim müşterilerimin söylediği ürünleri yaptığımda en büyük başarıyı yakaladım. Farklı mahallelerden görüştüğümüz arkadaşlar ‘Gelecek misiniz?’ dediler. Tabi ki geleceğim. Geçenlerde gittiğim bir mahalledeyse, bana sordukları ‘Sizi tekrar görebilecek miyiz?’ oldu. Ben de tabi ki göreceksiniz dedi. ‘Bizi azarlayacak mısınız?’ diyen soran oldu ben de ‘hayır’ dedim.

Karşıyaka Belediyesi Türkiye’de önemli bir belediye. Biz burada başarabilir miyiz? Tabi ki başarırız. Genel seçimlerden sonra halkın siyasete olan inancı azaldı. Söz veriyorum; o inanç tamamen geri gelecek Karşıyaka’da. Birçok yerde olduğu gibi Karşıyaka’da da şu sıkıntı var: Belli gruplar var. Bu bunun ekibi, öteki ötekinin ekibi gibi. Bundan sonra beraber yaşayıp göreceğiz ki, ben herkesi kucaklayacağım. CHP’nin ocusu bucusu olmaz. Ülke elden gidiyor. Bizim yumruğu tek yere vurmamız lazım. Bunun başka çaresi yok. Mücadele ise sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Biri benim hakkımda ‘Neyine güvenerek çıktı’ demiş. Söyleyin ona; ‘Ülkemi o kadar çok seviyorum ki geride bıraktığım eserlere güveniyorum, başka hiçbir şeye güvenmiyorum.

Tekrar hukukun geri döndüğü, adaletin geri döndüğü, tek adam rejiminin bittiği günleri göreceğimize inanıyorum. Hiç birimiz bundan vazgeçmeyelim. Kimse bizi teslim alamaz. Biz bu mücadeleden geldik. Karşıyaka Belediyesi bu mücadelenin önemli bir parçası. Doğru projeler yaparsanız, doğru projelerle halkın karşısına çıkarsanız bunu başarırsınız. Bu geçmişte yapıldı, şimdi de yapılabilir.

“BAŞARACAĞIZ BUNU UNUTMAYIN”

Yavaşoğlu açıklamasını, “Bugün buraya dosyamızı teslim etmeye geldik. Bundan sonraki süreç mahallelerimizde devam edecek. Proje grubu arkadaşlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte hepimiz iyi bir Karşıyaka için çalışacağız. Göreceksiniz sahada beraber dolaşarak öğreteceğiz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Başaracağız bunu unutmayın” diyerek sonlandırdı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Ödemiş Belediyesi, kenti modern ve estetik görünüme kavuşturmak amacıyla Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindek...

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.


Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...


Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...


Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yusuf Güney: Kenan Işık astral seyahatte

Güney, 2014 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yıllardır bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veren Kenan Işık’ın astral seyahatte olduğunu ve dünyaya dönmek istemediğini söyledi: “Bir ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sıcak geçen ilkbahar kabusu erken getirdi

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran keneler doğada erken görülmeye başladı. Uzmanlar keneler konusunda vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı...

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR