Yukarı
275229

Kılıçdaroğlu: "Gezi olayları, gençlerin baskı rejimine karşı direnişidir"

18 Şubat 2020 14:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında “FETÖ’nün siyasi ayağı polemiği” yargıya taşındı. Karşılıklı açılan davalar sonrası gözler Kemal Kılıçdaroğlu’nda… Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Bütün vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Bu ülkeye baharı hep birlikte getireceğiz.

GEZİ DAVASI BİR AYDINLANMA HAREKETİDİR

* Gezi Davası’nın yedinci duruşması bugün görülüyor.  Bir dönemin savcılarının açtığı davalarla gençlerimiz, akademisyenlerimiz, sanatçılarımız yargılanıyor. O savcılar kaçtı ama davalar sürüyor.

* Gezi olayları hayatı sorgulayan gençlerin bir baskı rejimine karşı tepkileridir. Gezi olaylarını bir aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor. Gençlerimiz hiç bir zaman ellerine silah almadı. Sazlarıyla, sözleriyle, pankartlarıyla tepkilerini gösterdi. Yer yüzü sofraları kuruldu.

Anayasanın 34. maddesine göre, herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

* 1376 yurttaş, oturup Ben de oradaydım diye Gezi Davası için bildiri yazmışlar. Şöyle diyorlar: Ben de oradaydım, ağaçlar, denizler ve doğa benim kardeşim olduğu için. Bunun neresi suç?

TÜRKİYE TABLOSU: Konuşmasında bir karikatürü kameralara gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adı geçen şirketleri ‘arpalık’ olarak değerlendirdi: Türkiye tablosu bu tablodur. Bu tablonun arkasında milyonlarca işsiz var. Geçinemediği için intihar eden vatandaşlarımız var. Bu tabloda yedikçe doyman bir grup var.

ALT MAHKEME ÜST MAHKEMENİN KARARINI UYGULAMIYOR

* Osman Kavala 840 gündür tutuklu… AİHM’in kararı var, ‘serbest bırakın’ diye. Ama üst mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uygulamıyor. O zaman bu ülkede adalet hiyerarşisine gerek var mı? Bu ülkede adalet var mı?

YARGI KULLANILARAK GENÇLERDEN İNTİKAM ALINMAZ

*  Her şeye rağmen Gezi Davası’nın adaletli bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Her şeye rağmen, birlikte yaşayacağız. Ve en önemlisi adalet istiyoruz. Hep beraber demokrasiyi savunacağız.

* Yargıyı kullanarak gençlerden intikam alınmaz. Onlar bizim çocuklarımız.O çocuklar bizim evlatlarımız. Ne yapacaksın, hapse atıp gençliği karşına mı alacaksın? Bırak eleştirsinler, onlar genç.

AKLIMIZI BİRİLERİNE KİRALAMAYACAĞIZ

*  21’inci yüzyılda ben her şeyi bilirim demek, dünyanın en büyük yalanıdır. Allah'ın bize verdiği en değerli hazine akıldır. Aklımızı kullandığımız zaman bütün sorunları aşabiliriz. Aklımızı kullandığımız zaman işsizliği, yoksulluğu önleyebiliriz. Soruları çözmenin yolu akıldır. Aklımızı birilerine kiralamayacağız.

Şu soruları sormak lazım: Vatandaş niye perişan? Emekli neden geçinemiyor? Neden işsizlik var? Hapishaneler neden tıka basa dolu? Neden Orta Doğu bataklığından şehitlerimiz geliyor? Neden parası olan dışarı çıkıyor da parası olmayan hapiste?

DÖRT BEŞ YERDEN MAAŞ ALIYORLAR

* Yüz binlerce insan çöp konteynerlerinden beslenirken, neden Saray’a yakın bazıları ikişer üçer maaş alıyor? Gözün doymuyor, gidiyorsun dört beş yerden maaş alıyorsun.

Saray’da hayat pahalılığından asla eser yok. Çünkü Saray’da yaşayan sosyetenin kira masrafı, elektrik masrafı, ulaşım masrafı, mutfak masrafı yoktur. 82 milyon olarak biz karşılarız. Ama çifter çifter maaş alırlar o ayrı…

DEVLETİ YÖNETENLER VERGİ VERMEMEK İÇİN ARKAYI DOLANIYOR

* 83 milyon vatandaş vergi verirken devleti yönetenler vergi vermemek için arkayı dolanıyor. Neden? Vicdan sahibi, adalet isteyen her vatandaşın bu soruları sorması lazım. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinden bahsediyorum. 17 yıldır Türkiye’yi yönetenlerin acziyetinden bahsediyorum.

İSVİÇRE’DEN SAMAN İTHAL ETTİK

* Neden on binlerce ailenin elektriği, doğal gazı kesilir? Neden yurt dışından saman ithal ederiz? En son İsviçre'den saman ithal ettik. Bizi televizyon başında izleyen vatandaşlarım, senin artık bu gidişe dur demen lazım. “Yaptığınız yanlış” demeniz lazım.

Saray sosyetesinin gelecek endişesi yok. Sadece Türkiye'de değil ABD'de bile geleceklerini garantiye almış. Manhattan'da kamu kaynakları aktarılarak kendilerine gökdelen dikiyorlar. Öğrenci Yurdu yapıyoruz diyorlar, metrekaresi 10 bin dolar! Hangi öğrenci kalacak?

MAN ADASI ÜZERİNDEN VERGİ KAÇIRIRLAR

* Saray sosyetesinin gözünde devlet soyulacak bir organ olarak görülür. Saray sosyetesinde vergi vermek enayiliktir! Aile boyu Man Adası üzerinden vergi kaçırırlar. Türkiye’de ise ödediğin verginin hesabını soramazsın.

50 BİN DOLARLIK ÇANTAYLA YOKSUL EVLER ZİYARET EDİYORLAR

* Saray’ın Türkiye’si ile Halkın Türkiye’si farklı! Saraydakilerin işsizlik diye bir sorunları yoktur. Saray’dakilerin yoksulluk diye bir sorunu yok. 50 bin dolarlık çantayla yoksul ev ziyaretlerine gidiliyor. Saray’dakilerin gelecek diye bir endişesi yok.

Saray sosyetesinde vatan sevgisi yoktur. Tank Palet Fabrikası’nı bedelsiz olarak Katar Ordusu’na peşkeş çekenler vatansever olamaz. Buna destek olanlar ne milliyetçi ne vatansever olamazlar.

GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN

Saray sosyetesinde icra kavramı yoktur. Ama vatandaşın 21 milyon 500 bin icra dosyası vardır.

Gözünüzü toprak doyursun. 15 Temmuz şehitleri için toplanan paraya göz diktiler. Biz dile getirmesek onu da unutturacaklar. Nasıl doymaz adamlarsınız?

EGEMEN GÜÇLERİN TAŞERONU OLDULAR

* Saray sosyetesi döneminde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez saray bir vatan toprağı terk edilmiştir. Süleyman Şah Türbesi saray sosyetesinin emriyle terk edilmiştir.

Suriye konusunda defalarca yanlış yapıyorsunuz dedik. Suriye bataklığının bize maliyeti ağır oldu. Saray sosyetesi Suriye’de egemen güçlerin taşeronluğuna soyundu.

SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

“Atatürk’ü anmamak, Türkiye’nin temellerine ihanettir!"

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenin ardından ilçe şehitliğini ziyaret eden protokol üyeleri şehitler için dua ettiler....

Yamanlar’a yaş alan nüfus için özel merkez

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu’nun kentin yaşayan tecrübelerinin hayatını kolaylaştıracak projeleri kapsamında Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edilecek, ...


Menemen Belediyesi’nden ücretsiz bir eğitim yuvası daha

Menemen Belediyesi’nin, Merkez ve Asarlık şubeleri ile öğrencilere ücretsiz eğitim verdiği Gençlik Eğitim Merkezi’nin (MEBGEM) 3. Şubesini Ulukent’te açtı. Kentte eğitime en çok destek ve...

Başkan Selvitopu “Çanakkale” için çelenk sundu

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle 100. Yıl Uğur Mumcu Parkında düzenlenen çelenk sunma tör...


Bayraklı, Başkan Adayı Kırkpınar'ı bağrına bastı

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar 75. Yıl, Çiçek, Cengizhan ve Alpaslan Mahallelerine çıkarma yaparak kapısı çalınmadık, derdi dinlenmedik vatandaş bırakmadı....

Gaziemirli gençler Çanakkale’de tarihin izini sürdü

Gaziemir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında düzenlediği geziyle Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi yaklaşık yüz genci savaşın yaşandığı topraklara götürdü. Gaziemir Bele...


CHP'li Tacettin Bayır: Kalpaklı Atatürkçülere selam olsun!

Ata Meydanı buluşmasına katılan ve burada yaptığı konuşmada siyasi mesaj veren CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır;  “Bugüne kadar bu iktidarda kalanlar hep bizi bölüp parç...

Nilüfer Çınarlı Mutlu: Toplumcu belediyecilik artık bütün belediyelerin görevi

Kemeraltı, Kadifekale, Akarca ve 1. Kadriye bölgelerinde temaslarda bulunan CHP Konak Adayı Mutlu, ‘Toplumcu Belediyecilik’ panelinde konuştu. İktidarın yanlış politikaları sonucu derinle...


Başkan Sandal’dan 24 muhtara teşekkür plaketi

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, görev süresi boyunca koordineyle çalışarak Bayraklı için birlikte hizmet verdiği muhtarları ziyaret etti, ilçeye katkılarından dolayı teşekkür pla...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Melis Sezen bu kez asansörde dans etti

Melis Sezen danslarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Oyuncu son olarak sosyal medya hesabından asansörde dans ettiği anları paylaşınca gündem oldu. 'Sadakatsiz' dizisinde canlandır...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya'da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor... Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023'ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR