Yukarı
304691

Çocuk gelinlere karşı olanlar değil savunanlar yargılansın

24 Kasım 2020 09:03

Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Kadın Komitesi, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili Şube binalarında bir basın açıklaması yaptı. Sosyal Medyada, Çocuk Gelinleri meşrulaştıran bir açıklamaya, sessiz kalmayan, Tüm Yerel-Sen’in, kurucularından ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonunun 3. Dönem Merkez Yönetim Kurulu üyeliğini yapmış olan, Semra PEKTOPAL’ın, Savcılığa ifade için çağrılmasına tepki gösterdi.

Kadın Komitesi Başkanı Çiğdem Başboğa, yaptığı açıklamada; “Bir 25 Kasım Uluslarası Kadına Şiddetle Mücadele Günü daha geldi. Ama ne yazık ki sizlere, ülkemizde kadına yönelik şiddetin, cinayetin, çocuk gelinlerin artık son bulduğu müjdesini veremiyoruz ama bu konularda çağ atlamaya başladığımızı söyleyebiliriz. Çocuk Gelinleri, Kadın Cinayetlerini vb. savunanlar değil, buna karşı çıkanlar yargılanmaya başladı. Öyle ki ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor günlerde (Covit, deprem vb.) bile, ortaçağcı gericiler, sosyal medya paylaşımlarımıza kadar bizi baskılamak ve sindirmek için ellerinden geleni, artlarına koymuyorlar. Tüm Yerel-Sen’in, kurucularından ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonumuzun 3. Dönem Merkez Yönetim Kurulu üyeliğini, başarılı bir şekilde yürütmüş olan, Semra PEKTOPAL’da, ne yazık ki sosyal medya paylaşımından dolayı Savcılığa ifade için çağrılanlar, kervanına katılmıştır.

Ortaçağcı gericilerin yayın aracı olan, Akit TV’de, Prof. Dr. Muttalip Özgüven, ‘kadın-erkek rolleri ve ilişkiler’ konusunun tartışıldığı canlı yayında, “Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama süper kadın, diye bir ırk var. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş.,.” diyerek, çocuk yaşta doğurmayı savunmuştur. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde, öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’e, sosyal medyadan tepkiler yağmış, hatta görev yaptığı Üniversite de ''Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof.Dr Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu  personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.'' diye bir açıklama yapmıştır. 

Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Müdürü olan, gerek işi gereği, gerekse sendikal mücadelemizde, kadın hakları, sorunları ve ülkemizin kanayan yarası “Çocuk Gelinler” konusunda yılmadan mücadele eden, Semra PEKTOPAL’da, bu açıklamadan çok rahatsız olmuş ve sosyal medya aracılığı ile bu açıklamayı, sert bir dille eleştirmiştir.

Değerli Kamuoyu,

Ülkemizi hızla ortaçağın karanlıklarına götürmek isteyenler, bu yolda dikensiz gül bahçesi yaratmak istiyorlar. Bunun için de önlerine çıkan her engeli, ezip geçiyor ve tüm hak arama yollarını tıkıyorlar. Kişilerin, kitle örgütlerinin, siyasi partilerin, demokratik tepkilerini, göstermelerine, asla tahammül göstermiyorlar.

İşte tahammül göstermediklerinden biri de Semra PEKTOPAL’ın, sosyal medyadan yaptığı açıklamadır. Sermayeye karşı halkı, sömürüye karşı işçi-memuru, eşitsizliğe karşı adaleti, talana karşı doğayı, erkek şiddetine karşı kadınları, istismara karşı çocukları, savunmanın yılmaz bir neferidir, Semra PEKTOPAL.

Böylesine hassas bir konuda; Muttalip Kutluk Özgüven’in, çocuk istismarını normal bir olgu gibi yansıtmayı amaçlayan, hatta Türk Ceza Kanunu’na göre suç olarak da görülebilecek bu açıklamalarını, Semra PEKTOPAL’ın, kabul etmesi, mazur görmesi, görmezlikten gelmesi veya “düşünce ve ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirmesi asla mümkün değildi. O kendinden bekleneni yaptı ve tepkisini sosyal medya aracılığı beyan etti.

Bizimim asıl merak ettiğimiz, Muttalip Kutluk Özgüven’in bu açıklamalarına istinaden, Cumhuriyet Savcıları üzerinden altı ay geçmesine rağmen neden harekete geçmedi? Oysa, Türk Ceza Kanunu’nun “Çocukların cinsel istismarı” başlıklı 103 üncü maddesinin 1 inci ve 2 inci fıkralarında: çocuğu cinsel yönden istismar eden kişinin sekiz yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı….. hüküm altına alınmıştır.

Aynı Yasanın “suç işlemeye tahrik” başlıklı, 214. maddesinin 1 inci fıkrasında; suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişinin altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı, 3 üncü fıkrasında ise tahrik konusu suçların işlenmesi halinde tahrik eden kişinin, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılacağı, 217 inci maddesinde ise halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik eden kişinin, tahrikin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılacağı düzenlemelerine yer verilmektedir.

Muttalip Kutluk Özgüven, bu sözleri ile 12-17 yaş aralığındaki kız çocukları ile cinsel ilişkiye girilmesi söylemleri ile suç kabul edilen bir fiili, meşrulaştırmaya alenen teşvik ederek, suç işlemiştir.

Emek-Vatan ve Cumhuriyet şiarıyla kurulmuş olan Tüm Yerel Sendikası’nın üyeleri ve kadın komitesi bileşenleri olarak, kadın vücudu üzerine sapkın düşüncelere karşı sessiz kalmıyoruz ve bunlar gibi çürük düşünceler ile kadının hem bireysel gelişimi hem toplumsal gelişimini sıfıra indirgemek, kadının henüz fiziksel ve zihinsel gelişimini tamamlamadığı 12 yaşında dahi cinsel ilişkinin hedefi olmasını öğütleyenlerin, hem toplum vicdanında hem de hukuk önünde mahkûm edilmesi için Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

Değerli Kamuoyu;

Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Kadın Komitesi olarak; Semra PEKTOPAL’ın, haklı,  onurlu mücadelesinin yanındayız, kendisini destekliyoruz ve ülkemizi, bu karanlık ortama mahkûm edenler de iyi bilmelidir ki bu faşist baskılar, son bulana dek mücadelede direnç olmaya, kadın cinayetlerinin, Çocuk Gelinlerin, yaşamımızın bir parçası haline getirilmesine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için üzerimize düşeni, kararlıca yapmaya devam edeceğiz.” Diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir Ticaret Odası, Başkan Saniye Bora Fıçı’ya başarılar diledi

İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Foça Belediye Başkanı seçilen Saniye Bora Fıçı’ya ‘Nazar Boncuk’lu plaket ile teşekkür etti.

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında ilk 100’deyiz”

*EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde Üniversitemiz,  Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler...


Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Karşıyaka’nda coşkuyla kutlandı

Karşıyaka Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taypak’ta düzenlediği Çocuk Şenliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Gün boyu süren etkinliklere yüzlerce çocu...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Bülent Şakrak ile Esra Akpınar'ın aşkı belgelendi

Aşk yaşadıkları konuşulan Bülent Şakrak ve Esra Akpınar, önceki gece Etiler’deki bir mekâna girerken görüntülendi.

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR